Σελίδες

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010










ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΓΙΑ ΤΑ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΑ ΖΩΑ

Αν πιστεύετε ότι τα πειράματα σε ζώα είναι αναγκαίο κακό τότε σκεφτείτε τα παρακάτω:
Πάνω από το 98% των ανθρώπινων ασθενειών δεν απαντώνται σε ζώα. Συγκεκριμένα μόνο το 1,16% των ανθρώπινων ασθενειών προσβάλλουν και ζώα. Τουλάχιστον 50 φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά προκαλούν καρκίνο στα πειραματόζωα. Ο λόγος για τον οποίο επιτρέπεται η κυκλοφορία τους είναι ότι...


είναι αποδεκτό ότι τα συγκεκριμένα αποτελέσματα των πειραμάτων σε ζώα δεν αποδεικνύουν ότι προκαλούν καρκίνο και στον άνθρωπο.


Το 88% των ιατρών συμφωνεί ότι τα πειράματα σε ζώα μπορούν να οδηγήσουν σε παραπλανητικά αποτελέσματα λόγω των διαφορών της φυσιολογίας και της ανατομίας ζώων και ανθρώπων.


Οι αρουραίοι μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό της αιτίας του ανθρώπινου καρκίνου με ποσοστό επιτυχίας 37%. Το ίδιο ποσοστό επιτυχίας θα μπορούσαμε να έχουμε κι αν παίζαμε κορώνα-γράμματα.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πειραμάτων σε ζώα ο χυμός λεμόνι είναι ένα θανατηφόρο δηλητήριο αλλά το αρσενικό, το κώνειο και η αλλαντοτοξίνη είναι ασφαλή.


Το 40% των ασθενών υποφέρουν από παρενέργειες συνταγογραφούμενων φαρμάκων.


Ο αριθμός των φαρμάκων των οποίων η κυκλοφορία έχει ανασταλεί πλησιάζει τις 200,00.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μόνο 240 φάρμακα είναι ζωτικής σημασίας

Χιλιάδες φάρμακα τα οποία πέρασαν τα πειράματα σε ζώα ως ασφαλή αργότερα απαγορεύτηκαν λόγω των επιπτώσεων που είχαν στην ανθρώπινη υγεία.


Η ασπιρίνη δεν περνάει ως ασφαλής τα πειράματα σε ζώα. Το ίδιο ισχύει για το digitalis (φάρμακο για την καρδιά), πολλές θεραπείες κατά του καρκίνου, η ινσουλίνη (προκαλεί γενετικές βλάβες στα ζώα), η πενικιλίνη και άλλα φάρμακα τα οποία θεωρούνται ασφαλή. Θα είχα απαγορευτεί αν τα αποτελέσματα των πειραμάτων σε ζώα ήταν αξιόπιστα.


Οι παραγωγοί της θαλιδομίδης αθωώθηκαν στο δικαστήριο κατόπιν κατάθεσης πολλών ειδικών ότι τα πειράματα σε ζώα δεν παράγουν αξιόπιστα αποτελέσματα για την ανθρώπινη χρήση μιας ουσίας.


Υπάρχουν τουλάχιστον 450 μέθοδοι με τις οποίες θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τα πειράματα σε ζώα

Η μορφίνη είναι ηρεμιστική στους ανθρώπους αλλά διεγερτική στους αρουραίους

Το 95% των φαρμάκων που περνάνε τα τεστ σε ζώα με επιτυχία δεν χρησιμοποιούνται τελικά καθώς θεωρούνται από άχρηστα έως επικίνδυνα για ανθρώπινη χρήση.


Τουλάχιστον 22 ζώα πεθαίνουν κάθε δευτερόλεπτο σε εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.
Στη Μεγάλη Βρετανία πεθαίνει ένα ζώο κάθε 5 δευτερόλεπτα

Τα αντισυλληπτικά μπορούν να προκαλέσουν θρομβώσεις στους ανθρώπους ενώ στους σκύλους έχουν την ακριβώς αντίθετη δράση.


Χρησιμοποιούμε την ασπιρίνη ως παυσίπονο.
Προκαλεί γενετικές βλάβες στα ποντίκια, κουνέλια και αρουραίους

Οι ερευνητές αρνήθηκαν ότι η βενζόλη μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στους ανθρώπους επειδή δεν συνέβη κάτι τέτοιο στα πειράματα σε ζώα.


Τα πειράματα σε σκύλους δεν μπόρεσαν να προβλέψουν τα καρδιακά προβλήματα που προκαλούν τα φάρμακα encainide και flecainide (φάρμακα για καρδιαγγειακές παθήσεις) που υπολογίζεται ότι οδήγησαν σε περίπου 3,000 θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η χρήση του by pass αναβαλλόταν διαρκώς επί χρόνια επειδή αποτύγχανε στα πειράματα σε σκύλους.


Αν βασιζόμασταν στα αποτελέσματα των πειραμάτων σε ζώα θα πιστεύαμε ακόμα και σήμερα ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται βιταμίνη C, ότι το κάπνισμα δεν προκαλεί καρκίνο και το αλκοόλ δεν προκαλεί βλάβες στο συκώτι.


Η χρήση του αμίαντου συνεχιζόταν επί δεκαετίες επειδή δεν προκαλούσε καρκίνο στα ζώα βάση των πειραμάτων. Όμως προκαλεί στον άνθρωπο.


Οι έρευνες σε πιθήκους για την πολιομυελίτιδα τους παραπλάνησαν επί χρόνια όσον αφορά τον τρόπο μετάδοσής της με ότι συνέπειες είχε αυτό.


links
Earthlings (movie about animal rights) - Ελληνικοί υπότιτλοι
http://www.buav.org/

http://www.vivisectioninfo.org
http://www.gocrueltyfree.org/companies.php

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

nomizo mas koroidevoun me ta farmaka
pandou ta simferonda gia ta xrimata...
athliotita omos me ta zoa