Σελίδες

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009



Τηλεμαραθώνιο για τα ζώα επιχειρούν να διοργανώσουν ζωόφιλοι και ζωοφιλικά σωματεία


Μία προσπάθεια άντλησης ευαισθησίας και ενίσχυσης από τους Έλληνες πολίτες για την προστασία των ζώων, επιχειρούν ζωόφιλοι , εθελοντές, σύλλογοι και σωματεία , μέσω ενός δοκιμασμένου μέσου , του Τηλεμαραθώνιου. Ο Τηλεμαραθώνιος αυτός προγραμματίζεται για τις 4 Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.
Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησαν απλοί φιλόζωοι, σωματεία, σύλλογοι, αλλά και εθελοντικές ομάδες για την δημιουργία ενός τηλεμαραθώνιου , όπως διευκρινίζεται, με σκοπό μία διαφορετικού είδους μαζική κρούση στην Ελληνικής κοινωνία με σκοπό την ευαισθητοποίησή της απέναντι στο θέμα τόσο των κατοικίδιων ζώων, αδέσποτων και δεσποζώμενων, όσο και των ζώων γενικότερα. Από την άλλη πλευρά, σκοπός είναι να αναδειχθούν επίσης τα κενά και η ουσιαστική αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας. Η προσπάθεια ξεκίνησε από την Αθήνα και από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολούθησε η Πάτρα και στη συνέχεια άλλα μέρη της Ελλάδας. Σκοπός είναι να ενωθούν όλοι μαζί σε όλη την Ελλάδα, σωματεία, σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, φιλόζωοι για την επίτευξη του τηλεμαραθώνιου, και ελπίδα να γίνεται στην συνέχεια κάθε χρονιά .

Η γνώμη μας : Εκτιμούμε ότι, θα είναι μία καλή προσπάθεια, εφόσον : α) είναι συλλογική και περιλαμβάνει όλες μα όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία σε συνεννόηση, συμφωνία και συντονισμό, β)υπάρχει αντικειμενική και εκλεγμένη και ελεγμένη επιτροπή για τη διαχείριση των πόρων που θα συγκεντρωθούν, γ) υπάρχει προσεκτικτικός τρόπος διαχείρισης του περιεχομένου του Τηλεμαραθώνιου και της προσέγγισης του κοινού, χωρίς υπερβολές και εμπάθειες που μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Λόγω του ότι οι Τηλεμαραθώνιοι γίνονται ως τώρα κυρίως για τα παιδιά (και δυστυχώς έχουν αμφισβητηθεί κάποια πράγματα) και λόγω του ότι διανύουμε δύσκολες οικονομικά εποχές με πολλά κοινωνικά προβλήματα , όσο και αν είναι εξίσου δίκαια και τα δικαιώματα των ζώων, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην προβολή ενός παρόμοιου θέματος - έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και η ίδια η ζωοφιλική κοινότητα - καθώς και στην ευρύτερη μετάδοση της αγάπης για τα ζώα , ξαφνικά μέσω τηλεμαραθώνιου, που ουσιαστικά ζητεί οικονομική συνδρομή. Δεν έχουν προηγηθεί από την πολιτεία, ως όφειλε, αντίστοιχες μεγάλες τηλεοπτικές προσεγγίσεις του κοινού , καμπάνιες μόνο για τη μετάδοση του μηνύματος της αγάπης και της προστασίας των ζώων, της σωστής μέριμνας για τα αδέσποτα , των προβλημάτων της χώρα μας, ώστε να ακολουθήσει - με μία ωριμότητα - το εγχείρημα της άντλησης πόρων για τη βοήθεια εκείνων που πασχίζουν να τα διασώζουν και να τα περιθάλπτουν. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη των διοργανωτών, για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια.



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΏ ΑΠΌΛΥΤΑ !!
Κατ' αρχήν να δούμε ποιοί το διοργανώνουν και γιατί;;;;;;

Αν πρόκειται για τα γνωστά και μη εξαιρετέα ΣΩΜΑΤΕΙΑ που διακινούν αδέσποτα στο εξωτερικό, εγώ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ.

Αυτοί δεν έχουν ανάγκη από χρήματα. Αφού οι ίδιοι έχουν δημοσιεύσει, κατ' επανάληψη ότι χρηματοδούνται απο αδελφά σωματεία της αλλοδαπής με περίπου 1.000.000
ευρώ για να μαζεύουν και να τους τροφοδοτούν με τα αδέσποτα της Ελλάδας.

Παρόλο που καίγομαι για οικονομική βοήθεια σε κάτι που ξεκίνησα με στόχο να εφαρμοστεί επιτέλους ο Νόμος για τη προστασία των αδέσποτων ζώων εγώ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

Ο στόχος μας μας δεν είναι να μαζέψουμε περιστασιακά χρήματα!


Ό στόχος μας είναι να πείσουμε τη τοπική αυτοδιοίκηση να εφαρμόσει τη νομοθεσία και να αναλάβει τις ευθύνες της.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΖΗΤΑΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρευτείτε παιδιά. Θα σας πάρουν με τις λεμονόκουπες. Άκου τηλεμεραθώνιος για τα ζώα. Ζητείστε τα εκκατομμυρια που πήραμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τα ζώα. Τί έγιναν ;
Μήπως βίλες κάποιων που δήθεν ασχολούνται με τα αδέσποτα και ή τα σκοτωνουν ή τα ξαποστέλνουν και καλά εις ...τας Ευρώπας ;
Κάτι κυνοκομεία που βρώμαγαν και , από τις πολλές καταγγελίες , έριξαν χρήματα και κάτι βελτίωσαν; Τα ψάχνουμε εμείς οι νέοι , δεν μας δουλεύετε ...

Φοιτήτρια - μέλλουσα κτηνίατρος

Ανώνυμος είπε...

φοιτήτρια, μέλλουσα κτηνίατρε,

καλά τα λες , αλλά ένας τηλεμαραθώνιος για ζώα δεν κάνει κακό. Θα ξυπνήσει συνειδήσεις και θα ταρακουνήσει την πολιτεία που κοιμάται. Θα κρούσει κώδωνα στους Έλληνες και θα μαζέψει και κάποια χρήματα που , έτσι κι αλλιώς χρειάζονται, γιατί κάποιοι τα βγάζουν από τις εξαγωγές, αλλά κάποιοι βάζουν πολλά από την τσέπη τους για να σώσουν τα αδέσποτα.
τώρα, ότι είναι πρώτη φορά που γίνεται και θα υπάρχουν αντιδράσεις , θα υπάρχουν. Σωστά λέει ο δημοσιογράφος του blog, πως έπρεπε να έχουν γίνει προηγουμένως εκπομπές από το κράτος και προβολή των δικαιωμάτων των ζώων. αυτό είναι αλήθεια. Αλλά ό,τι μπορούμε θα κάνουμε.


Χ , από κάποιο σωματείο της Ελλάδας

FTL είπε...

Ας είμαστε λίγο ανοιχτόμυαλοι σε αυτή την χώρα και ας μην κοιτάμε οτιδήποτε καινούργιο με στραβό μάτι..
Ο τηλεμαραθώνιος γίνεται με κύριο σκοπό την ενημέρωση και όχι την συγκέντρωση χρημάτων..
Είστε ελεύθεροι όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας για να του στείλουμε λεπτομέρειες του τηλεμαραθωνίου που σχεδιάζουμε..
Επίσης για να μην αναρωτιέστε ποιοι συμμετέχουμε ακολουθεί λίστα συμμετοχών:

Άνθρωποι και Ζώα Νικητή Χαλκιδικής
Animal Welfare Association Himaira
ΕΚΠΑΖ
Ζακυνθινός όμιλος Μέριμνας Ζώων
Ζωοφιλική ένωση Ηλιούπολης
Ζωοφιλικό σωματείο Κατερίνης
ΚΑΖ
ΠΟΦΥΖΟ
Πολιτιστικός φιλοζωικός σύλλογος Σπάρτης
Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩΗ
Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών
Σύλλογος μέριμνας των ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών
Σύλλογος προστασίας των ζώων Αλληλεγγύη Σητεία Κρήτης
Σύλλογος φιλοζωικής Ρόδου
Σωματείο ζωόφιλων Ξάνθης ΣΩΖΩ
Φιλοζωικό σωματείο ΑΙΣΩΠΟΣ Καβάλας
Φιλοζωικός σύλλογος «Τα φιλαράκια» Ακράτας
Φιλοζωικός σύλλογος Παλαιού Φαλήρου
Φιλοζωικός σύλλογος Κρυονερίου
Φίλοι των ζώων Η Κιβωτός Κέρκυρας
Φιλοζωικός σύλλογος Σερρών
Εθελοντές του Ζωοφιλικού συλλόγου Ελευσίνας
Ένωση Ενεργών Φιλόζωων
Σκυλοομάδα Ξάνθης
Αδεσποτολόγιο
Psychanimal
Και 30 απλοί φιλόζωοι εθελοντές

Αννα Ρ. είπε...

Επιτέλους ποτε θα παει μπροστα αυτη η χώρα;;; Στοχος μας δεν ειναι τα χρηματα αν και τα εχουμε απολυτη αναγκη για να μπορουμε να τα βοηθαμε, καθως οι τσεπες μας εχουν αδειασει πλεον.
Στοχος μας ειναι να ξυπνησει ο Ελληνας και να αποκτησει παιδεια. Να δειξουμε οτι δεν ειναι ολα τα ζωα στους δρομους ευτυχισμενα.
Οσο για τις υιοθεσιες στο εξωτερικο, υπαρχουν κατι πειραματοζωα του καναπε που περιμενουν να αποδειξουν οτι η πλειοψηφια περναει καλα.
Ας σταματησουμε να επικρινουμε, ας εχουμε θετικη σκεψη και ας ελπισουμε οτι αυτη η προσπαθεια θα αφυπνησει εστω και το 1% των ελληνων.
Μ.Φ.Χ
Αννα Ρ.