Σελίδες

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση του σωματείου Stray.gr για το τραγικό συμβάν στην Αγκόνα

Το σωματείο Stray.gr έβγαλε ανακοίνωση αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος στην Αγκόνα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της αποστολής των ζώων στη Γερμανία. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της παραπομπής του θέματος στη Δικαιοσύνη.
Η Ανακοίνωση
Κατά τη μεταφορά 34 σκύλων με πλοίο από την Πάτρα στην Ανκόνα, με τελικό προορισμό τις νέες τους οικογένειες στη Γερμανία, 8 σκύλοι πέθαναν από θερμοπληξία, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η τραγωδία φαίνεται να οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε βαρύτατη αμέλεια και εγκληματικό χειρισμό:

το ειδικά διαμορφωμένο όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι σκύλοι, είχε τοποθετηθεί σε ακατάλληλη θέση, αντί της προβλεπόμενης για οχήματα που μεταφέρουν ζώα. Η απόδοση ευθυνών βρίσκεται στο στάδιο προανάκρισης.

Τα ζώα είχαν αποσταλεί από φιλοζωικές ομάδες καθώς και μέλη του σωματείου μας σε οικογένειες που τα περίμεναν στη Γερμανία.

Οι 10 σκύλοι των μελών μας είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν μαζί με τα υπόλοιπα ζώα σε κατάλληλη πανσιόν.

Το Σωματείο Stray.Gr, γνωστό στους φιλόζωους για την ενεργό του δράση, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και οργή για το τραγικό αυτό ατύχημα και θεωρεί απαράδεκτο και άδικο τόσοι εθελοντές να καταβάλουν τεράστιες προσωπικές θυσίες και μεγάλα χρηματικά ποσά για τη διάσωση, την περίθαλψη και την εύρεση οικογενειών για εγκαταλελειμμένα ζώα, και αυτά να βρίσκουν το θάνατο από την εγκληματική αμέλεια ανεύθυνων ατόμων που αγνόησαν παντελώς τους κανόνες ασφάλειας περί μεταφοράς ζώων.

Γι' αυτό και παραπέμπει στη δικαιοσύνη το θλιβερό περιστατικό προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες και να επιβληθούν οι ποινές που ορίζει ο νόμος, αλλά και το περί δικαίου αίσθημα, που αποτελεί κινητήρια δύναμη στο έργο κάθε εθελοντή.




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mas doulevoun asistola...To stray ine vitrina gia xeplima zoon kai xrima me oura...

Unknown είπε...

xaxaxxa poly asteio einai auto!! xeplina zoon kai xrima me oura!! thanks me kanate na gelaso!! boro kai ego na bo sto stray na vgalo lefta ??? peite mou ti prepei na kano? na sozo zoa apo tou dromous, na plirono apo tin tsepi mou gia therapies kai pansion ? apo pou vgazei ta lefta?

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΣ ΔΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΓΚΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑ. ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΆ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ TRAFFICKING . ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ. ΤΟ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΙ ΞΥΠΝΙΟΙ.
ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ MAZEYOYN KAI ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΕΞΩ. ΠΑΝΕ ΚΑΙ 2-3 ΣΕ ΚΑΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ. ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ , ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ. ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ;

Γ.Π.

Unknown είπε...

eisai magkas opote na to vreis esy!! xaxa afou ta xereis ola vres kai auto!! ti exeis psaxei agoraki mou? kai ti exei vrei? thes na mas peis ki emas?

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΡΙΟΥΛΑ ΑΠΌ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ; ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ...
ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΑΚΙ - ΠΑΝΣΙΟΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΖΙΠΑΚΙΑ ΚΑΛΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ ΕΞΩ;
ΧΑ. ΧΑ. KATI ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ. ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ. ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ . ΨΑΞΤΕ ΚΑΛΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΞΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Γ.Π.