Σελίδες

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009



Κρήτη : Ραδιοτηλεοπτικό σπότ ευαισθητοποίησης

για τα αδέσποτα

Τη δημιουργία ραδιοτηλεοπτικού σποτ ευαισθητοποίησης για το θέμα των αδέσποτων ζώων και της κακομεταχείρισής τους από ασυνείδητους πολίτες αποφάσισε να χρηματοδοτήσει η Νομαρχία Χανίων έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Συλλόγου “Η προστασία των Ζώων”.



Στη σύσκεψη που συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), τον δήμο Χανίων, την Αστυνομία, τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων κ.ά. τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου αναφέρθηκαν για μια ακόμα φορά στο πρόβλημα της κακομεταχείρισης των ζώων και της εγκατάλειψής τους.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Συλλόγου, Νατάσα Μπομπολάκη, υπογράμμισε τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν πολλά σκυλιά στην ενδοχώρα του νομού βρισκόμενα δεμένα με αλυσίδες στους δρόμους, μέσα σε βαρέλια και χωρίς την ελάχιστη φροντίδα που έχει ανάγκη κάθε ζώο.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα κάλεσε τον πρόεδρο του συλλόγου Κτηνοτρόφων να συγκαλέσει το διοικητικό συμβούλιο και από κοινού με τον φιλοζωικό να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης. Παράλληλα, ζήτησε εκτός από το ραδιοτηλεοπτικό σποτ που θα χρηματοδοτήσει η Νομαρχία να τοποθετηθεί στους κάδους των σκουπιδιών -όπου δυστυχώς πολύ συχνά εντοπίζονται νεογέννητα ζώα- ένα αυτοκόλλητο, το οποίο να υπενθυμίζει στους πολίτες ότι η λύση στο πρόβλημα είναι η στείρωση κι όχι η εγκατάλειψη των ζώων.

Η κα Μπομπολάκη, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, επεσήμαναν ακόμα την αρνητική εικόνα που σχηματίζεται για τη χώρα μας στο εξωτερικό μέσω διαδικτύου λόγω της κακομεταχείρισης που υφίστανται τα αδέσποτα ζώα στην Κρήτη.

Από την πλευρά του, ο αντινομάρχης, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, σημείωσε ότι σημαντικό κριτήριο πολιτισμού μιας κοινωνίας είναι ο τρόπος μεταχείρισης των ζώων και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «οι εικόνες που βλέπουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο με απαγχονισμένα, εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα ζώα δεν τιμούν ούτε εμάς αλλά ούτε και τον τόπο μας».

Επίσης, ο κ. Κουκιανάκης αναφέρθηκε στις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν όλοι οι φιλοζωικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον νομό παρότι έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα λόγω της απουσίας υποδομών αλλά και χρηματοδότησης.

«Σύμφωνα με τον νόμο 3170/2003 την αρμοδιότητα την έχει εξολοκλήρου ο α’ βαθμός αυτοδιοίκησης όσον αφορά την περισυλλογή, στείρωση, σήμανση, καταγραφή και περίθαλψη των ζώων. Τα Χανιά δεν διαθέτουν ένα δημόσιο πάρκο ζώων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ωστόσο, ήδη γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από την ΤΕΔΚ για την εξεύρεση χώρου και από τον δήμο Χανίων, ο οποίος χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες των σωματείων στα Χανιά ώστε να εξομαλυνθεί το πρόβλημα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουκιανάκης.

Αναρτήθηκε στο adespoto.gr

Πηγή : digitalcrete.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: