Σελίδες

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009


Θηλυκά σκυλιά στειρώνει
ο Δήμος Λαγανά στη Ζάκυνθο


αναρτήθηκε στο www.adespoto.gr

Τα θηλυκά σκυλιά στειρώνει ο Δήμος Λαγανά, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα αδέσποτα ζώα. Το μέλος του φιλοζωϊκού σωματείου, Ντιάνα Παράσχη, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του Δήμου Λαγανά πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Δήμους.



“Είχαμε προτείνει στον κ. Κομιώτη να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα στείρωσης σκυλιών. Πράγματι, ο Δήμος Λαγανά ακολούθησε την πρότασή μας και ευελπιστώ ότι και οι άλλοι Δήμοι θα παραδειγματιστούν από αυτήν την ενέργεια. Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα, το σωματείο μας έχει βοηθήσει πάνω από 100 σκυλιά, τα οποία στείλαμε σε σπίτια, τόσο εντός, όσο και εκτός Ζακύνθου. Παρόλα αυτά, στους δρόμους κυκλοφορούν πολλά αδέσποτα.

Προχθές, φοιτητές του ΤΕΙ μας ζήτησαν να πάμε στο χώρο της λαϊκής αγοράς και να περιθάλψουμε τα αδέσποτα. Επισημαίνω ότι όλα αυτά τα σκυλιά που προορίζονται για υϊοθεσία, τα φιλοξενούμε στο σπίτι μας, επομένως δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις περιπτώσεις που μας αναφέρουν” σημείωσε η κ. Παράσχη. Η ίδια υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και με το οικόπεδο που έψαχνε το φιλοζωϊκό σωματείο, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο.
“Ο Δήμος Αρκαδίων μας είχε δώσει την υπόσχεση ότι θα έβρισκε χώρο. Όντως, ο κ. Μποζίκης μας πρότεινε ένα οικόπεδο, όμως το θέμα “ναυάγησε”, επειδή υπήρχε αντίδραση από κάποιον που έμενε εκεί κοντά. Είχαμε απευθυνθεί και στη Μητρόπολη γι΄ αυτόν τον σκοπό. Μας είπαν ότι μπορούν να μας παραχωρήσουν ένα οικόπεδο στα ορεινά, όμως ούτε και αυτή η περίπτωση προχώρησε, δεδομένου ότι δεν συμφωνούσε ο Ηγούμενος” ανέφερε η κ. Παράσχη.
Εν τω μεταξύ, το μέλος του φιλοζωϊκού σωματείου ανακοίνωσε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο Νόμου για την προστασία των ζώων, ενώ απαγορεύεται, πλέον, και η λειτουργία τσίρκο στην Ελλάδα, αφού υπήρχαν καταγγελίες για κακοποίηση των ζώων. Βεβαίως, το σχέδιο Νόμου δεν προέκυψε ξαφνικά. Η κ. Παράσχη τόνισε πως 100 φιλοζωϊκά σωματεία απ΄ όλη την Ελλάδα, ένωσαν τις δυνάμεις τους (δημιουργήθηκε συντονιστική επιτροπή) και τον τελευταίο έναν χρόνο έκαναν αρκετές προτάσεις, τις οποίες αποδέχθηκε το υπουργείο.

Τέλος, σήμερα το βράδυ και ώρα 8, στο κατάστημα “Πορτοκάλι”, το “Φωτόγραμμα” πραγματοποιεί εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκτεθούν προς πώληση 34 φωτογραφίες. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν στον Ζακυνθινό Όμιλο Μέριμνας Ζώων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: