Σελίδες

Σάββατο 2 Μαΐου 2009


ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ "ΤΥΧΗ" ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ!
από το sosadespota.blogspot

Ποιές οι ενέργειές μας όταν βρούμε ένα αδέσποτο γατάκι ή σκυλάκι: Πώς πρέπει να το φροντίσουμε; Πρέπει να το αφήσουμε στην φροντίδα των ζωοφιλικών οργανώσεων ή να κρατήσουμε επαφή μαζί του; Απαντήσεις στα φλέγοντα αυτά ερωτήματα δίδει η κ. Χριστίνα Λόη, μια απο τις πλέον δραστήριες φιλόζωους και μέλος του ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ. Είναι πολύ χρήσιμες οι οδηγίες. Διαβάστε τις.



"Βρήκατε ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι? Το φροντίσατε, το εμβολιάσατε, το στειρώσατε?
Μήπως το δίνετε σε κάποιον άλλο να το φροντίσει γιατί εσείς δεν έχετε τα μέσα?
Μήπως το δίνετε σε ένα σωματείο ή φιλοζωική ή καλείτε το δήμο να το περισυλλέξει για θεραπεία ή για να το προστατέψετε από φόλες ή άλλους κινδύνους? Είναι σημαντικό όχι μόνο να σκύβουμε πάνω στο πρόβλημα ενός αδέσποτου αλλά επίσης να φέρουμε την ευθύνη της τύχης του ζώου. Και αυτό διότι:
α. Καλώντας πολλές φορές μια φιλοζωική εταιρεία, σύλλογο ή σωματείο ή ακόμα και εθελοντές θα ακούσετε να σας λένε: "κάντε του ευθανασία για να το σώσετε από τη μιζέρια του". Και αν η τύχη του είναι να κάνει ένα παιδάκι, ένα γέροντα ευτυχισμένο και να πεθάνει στα βαθιά γεράματα? Δεν είμαστε Θεοί για να παίρνουμε αποφάσεις ζωής και θανάτου (ιδίως ως ιδιώτες/εθελοντές). Εξ' άλλου η ευθανασία γίνεται σε βαριά άρρωστα ζώα, με αυστηρές διαδικασίες & μόνο κατόπιν απόφασης αρμόδιων επιτροπών
β. Καλώντας ένα σωματείο ή το δήμο κλπ να αναλάβει ένα ζώο, γνωρίζετε εσείς το μέλλον του?
- γνωρίζετε αυτούς που το διαχειρίζονται?
- γνωρίζετε που πάει?
- γνωρίζετε ποιός, αν και πότε το υιοθετεί ?
- γνωρίζετε αν τελικά το ζωάκι δεν υιοθετηθεί ποτέ μένοντας για πάντα κλεισμένο σε ένα κλουβί ?
γνωρίζετε τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου εκεί που πηγαίνει?
Kανείς δεν γνωρίζει.
- αφού αγαπάτε τα ζώα, κρατήστε την "επιμέλεια" του ζώου μέχρι να πάει στο καινούριο του σπίτι.
- απαιτείτε να δείτε το χώρο διαμονής όπου μεταφέρονται τα ζώα (ιδίως σε ότι αφορά σε χώρους στέγασης/κυνοκομεια κλπ)
-απαιτείτε να μάθετε τις ανάδοχες οικογένειες και κρατήστε επαφή μαζί τους.
-να μαθαίνετε καθημερινά νέα του ζώου! να το επισκέπτεστε ακόμα συχνότερα. έτσι το κοινωνικοποιείτε και διευκολύνετε την υιοθεσία και τη ψυχολογία του ζωου! Για εσάς το να παρακολουθείτε την πορεία της ζωής ενός ζώου είναι πολύ πιο εύκολο από το να τις παρακολουθούν δήμοι, σωματεία κλπ που διαχειρίζονται χιλιάδες ζώα το χρόνο. Αφού δεν υπάρχει βάση δεδομένων για όλα τα αδεσποτάκια και δεσποζόμενα, αφού δεν υπάρχει κοινό πλάνο δράσης. ΓΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΜΗ ΜΕΤΑΘΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΤΡΙΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
Αναρτήθηκε από ADESPOTOULA


Δεν υπάρχουν σχόλια: