Σελίδες

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Φέτος τον χειμώνα βοήθησε τα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς σου

Ας παραθέσουμε καταρχήν τα κρύα σκληρά γεγονότα. Υπάρχουν περίπου 70 εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά και γάτες στην Αμερική. Αυτό αντιστοιχεί σε πέντε αδέσποτα ζώα για κάθε έναν άστεγο που ζει στους δρόμους. Αυτά τα ζώα ζουν στις πόλεις μας, τα προάστια και τις αγροτικές γειτονιές. Και για πολλά η τροφή και το καταφύγιο που βρίσκουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα σημάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Οι πιθανότητες είναι πολλές να έχετε προσέξει μερικά από αυτά τα σκυλιά και τις γάτες που ζουν στη δική σας περιοχή. Οι κρύες ημέρες πλησιάζουν και η πολική δίνη στην πρόβλεψη σηματοδοτούν τον χρόνο για να βοηθήσετε. Πώς λοιπόν μπορείτε να βοηθήσετε ώστε...

 να επιβιώσουν τον χειμώνα;

Ενημερώστε τις τοπικές αρχές

 Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν εντοπίσετε ένα άστεγο ζώο στον δρόμο είναι να ειδοποιήσετε τις τοπικές αρχές σας. Μπορεί ήδη να γνωρίζουν για ένα πληθυσμό άγριων γατών στην περιοχή. Με τη σειρά τους οι περισσότερες φιλοζωικές οργανώσεις κάνουν συνήθως μια προσπάθεια να πάρουν τα αδέσποτα σκυλιά, αλλά μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες ή εβδομάδες για να το πράξουν.

Φιλοξενία στο σπίτι

 Πολλές φορές τα καταφύγια ζώων δεν σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να πάρουν το ζώο αμέσως. Αν είστε σε θέση να αναλάβετε τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της φροντίδας για ένα ζώο, τότε θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να φιλοξενήσετε το αδέσποτο ζώο στο σπίτι. Απλά βεβαιωθείτε ότι η πρώτη στάση θα γίνει στον κτηνίατρο, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει τις ασθένειες του και κάντε τα εμβόλια, ώστε να είναι ασφαλές για τα παιδιά σας ή άλλα κατοικίδια ζώα.

Φέτος τον χειμώνα βοήθησε τα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς σου Παροχή καταφυγίου

 Αν το να φέρετε το ζώο στο σπίτι δεν είναι μια επιλογή, ίσως να είστε σε θέση να το βοηθήσετε να επιβιώσει από το κρύο παρέχοντας καταφύγιο όπως ένα ανθεκτικό κουτί από χαρτόνι με επένδυση από άχυρο. Μην ασχοληθείτε με πετσέτες και κουβέρτες καθώς αυτά θα βραχούν σε μια καταιγίδα.

Τροφή και νερό

 Η παροχή φρέσκου, καθαρού φαγητού και νερού μπορεί να τα βοηθήσει να επιβιώσουν από το κρύο, καθώς θα χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια για να αναζητήσουν το δείπνο τους. Μάλιστα, ένα ζώο που τρέφεται σωστά, είναι προετοιμασμένο για να καταπολεμήσει τις ασθένειες και τη μόλυνση.

Δυστυχώς, κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να βοηθήσει να σωθούν όλα τα αδέσποτα ζώα στον κόσμο. Ωστόσο, με λίγη προσπάθεια και συμπόνια, ένα άτομο μπορεί να βοηθήσει τουλάχιστον ένα αδέσποτο ζώο μέσα στις σκοτεινές, κρύες ημέρες του χειμώνα.


MykonosDaily.gr σε συνεργασία με το http://www.flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: