Σελίδες

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Επιτέλους ας γίνει κάτι με τα αδέσποτα στην Κομοτηνή

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΕΚΕΙΝΑ 

 Ιδού και η άλλη πλευρά του προβλήματος με τόσα πολλά αδέσποτα ζώα σε αυτή τη χώρα. Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Κομοτηνής. 
Να πούμε με την ευκαιρία αυτή για άλλη μια φορά ότι, τα αδέσποτα είναι πάρα πολλά και ότι όλοι τα δημιουργήσαμε ανεύθυνα. Η πολιτεία κωλυσιεργεί πολλά χρόνια, τόσο για μια υπεύθυνη τακτική εντατικής παιδείας των πολιτών, εντατικών στειρώσεων, εξειδικευμένης μέριμνας και προστασίας των ζώων και ελέγχων για τη διαχείριση του προβλήματος. Κάποια ζωοφιλικά μόνον τελευταία δραστηριοποιήθηκαν σε επίπεδο ενημέρωσης και πιέσεων στο επίσημο κράτος. Μόνο ευχολόγια και ...
επιφανειακές ενέργειες για να εξορκίζουμε το "κακό" βλέπουμε τόσα χρόνια όλοι, καθώς και βόλεμα των επιτήδειων που συνήθως κερδοσκοπούν εις βάρος των ανυπεράσπιστων ζώων. Τα αδέσποτα σκυλιά είναι πολλά σε κάποιες χώρες, "γιατί ο τζίρος της εκμετάλλευσής τους είναι μεγάλος" επιμένουν κάποιοι Ευρωβουλευτές. Είναι λογικό να ενοχλούν σε πολλές περιπτώσεις κατοίκους αρκετών περιοχών. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται κακή εκ προοιμίου σχέση ανάμεσα σε κατοίκους και αδέσποτους σκύλους ή γάτες. Ενίοτε τα αποτελέσματα της όχλησης ή του φόβου των ανθρώπων αποβαίνουν οδυνηρά για τα καημένα τα ζώα, μα αυτό δεν είναι θέμα των "κακών Ελλήνων", όπως κάποιοι θέλουν να φαίνεται προς τα έξω, αλλά του ... κακού συστήματος σε αυτή τη χώρα, όπως και σε άλλες με το αντίστοιχο πρόβλημα. Αν εξαιρέσουμε κάποιες νοσηρές κακοποιήσεις, οι οποίες συμβαίνουν παντού όπου υπάρχουν διεστραμμένοι άνθρωποι, και που στην Ελλάδα προβάλλονται έντεχνα υπερβολικά από τους εκμεταλλευτές των αδέσποτων ή ... στήνονται - σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών -  για ευνόητους λόγους, οι Έλληνες εν γένει έχουν γίνει πολύ περισσότερο ζωόφιλοι και προτιμούν να υιοθετούν αδεσποτάκια σε μεγάλο βαθμό, σε σχέση με το παρελθόν. Πολλοί φροντίζουν αδέσποτα ζώα με δικά τους έξοδα και προσωπικές θυσίες. Αλλά όλα αυτά δεν αρκούν για να λυθεί το πρόβλημα.
 Ακολουθεί το θέμα που δημοσίευσε το www.komotinipress.gr
 Υπάρχουν ορισμένα σημεία της πόλης που γονείς και παιδιά αποφεύγουν καθώς δέχονται επιθέσεις από τα αδέσποτα (συμπαθή κατά τ΄’αλλα ) σκυλιά που θεωρούν ως ζωτικό χώρο τους δρόμους, παρτέρια και πεζοδρόμια. Συχνά μικρά παιδιά και διερχόμενοι γίνονται στόχος επίθεσης ενώ τα πράγματα χειροτερεύουν αργά το βράδυ με αποτέλεσμα ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα να μην κοιμούνται από τα γαβγίσματα και ... τους σκυλοκαυγάδες. Και για αυτό το πρόβλημα ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης και οι συνεργάτες του καλούνται να παρέμβουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το οτι πολλοι ελληνες φροντιζουν αδεσποτα με δικα τους εξοδα και με στειρωσεις και με φαγακι και με θεραπειες ειναι μεγαλο θεμα που πολλοι αγνοουν ή θελουν να το προσπερνανε . Καποιοι αλλοι που θελουν να φαινονται και να φιγουραρουν με "τοοοσες θυσιες... για τα ζωα" να ξερετε συνηθως πληρωνονται απο χιλια δυο, απο κλαψουρες, χορηγιες, ποσα απο εξω . δεν κανουν τιποτα τζαμπα. Εχουν κανει τη φιλοζωια επαγγελμα και μαλιστα κερδοφορο πολυ...