Σελίδες

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Σκοτώνουν μαζικά τα ζώα στη Φλώρινα με φόλες

Για ακόμα μια φορά στη χώρα μας αδέσποτα ζώα δολοφονούνται μαζικά. Στη Φλώρινα το βράδυ της 12ης Αυγούστου άγνωστοι έριξαν φόλες με αποτέλεσμα πολλά ζώα να βρεθούν νεκρά και άλλα να σωθούν τη τελευταία στιγμή, χάρη στις προσπάθειες φιλόζωων. Το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας αναφέρει πως ρίχνουν φόλες σχεδόν σε όλες τις περιοχές της πόλης , ακόμα και σε πάρκο που παίζουν παιδιά και σε προαύλια σχολείων, και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα δηλητήρια που ρίχνουν για να εξοντώσουν τα άτυχα ζώα είναι εξίσου επικίνδυνα και για τα μικρά παιδιά. Οι κατ' ευφημισμόν άνθρωποι που δολοφονούν ανυπεράσπιστα ζώα, θα πρέπει...
να αντιμετωπίζονται από την κοινωνία με τον ίδιο τρόπο που θα αντιμετώπιζαν έναν δολοφόνο ανθρώπων. Όπως έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές η σιωπή είναι συνενοχή. Σκοτώνουν μαζικά τα ζώα στη Φλώρινα με φόλες   Ανακοίνωση από το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας: 
 Εικόνες ντροπής για την πόλη της Φλώρινας ξανά.....  ΦΛΩΡΙΝΑ Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 ώρα 00:37 ΠΕΡΙΟΧΗ: 1ο 2ο Δημοτικό, δύο σκυλιά να πεθαίνουν με συμπτώματα δηλητηρίασης. Το ένα σώθηκε, το άλλο πέθανε. Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 ώρα 01:15 ΠΕΡΙΟΧΗ: Οδός Ολυμπιάδος, ένα νεκρό ήδη σκυλί με σημάδια δηλητηρίασης. Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 ώρα 04:15 ΠΕΡΙΟΧΗ: Νέο Πάρκο, ένα νεκρό σκυλί με σημάδια δηλητηρίασης. Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 ώρα 07:00 ΠΕΡΙΟΧΗ: Οδός Αρριανού , ένα νεκρό σκυλί με σημάδια δηλητηρίασης. Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 ώρα 12:00 ΠΕΡΙΟΧΗ: Οδός Καστρισιανάκη, ένα σκυλί με σημάδια δηλητηρίασης. Σώθηκε Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 ώρα 20:00 ΠΕΡΙΟΧΗ: Οδός Αρριανού , ένα σκυλί με σημάδια δηλητηρίασης. Σώθηκε. Με αγανάκτηση, λύπη και θυμό γινόμαστε το τελευταίο διάστημα μάρτυρες μιας προσπάθειας μαζικής εξόντωσης σκύλων στην περιοχή μας». «Οι εγκληματίες ρίχνουν φόλες πλέον σχεδόν σε όλες τις περιοχές της πόλης της Φλώρινας, σε πάρκο που παίζουν παιδιά και μάλιστα, ακόμη και δίπλα σε προαύλια σχολείων. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους αρμόδιους (Αστυνομία, Δήμο) ότι η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, καθώς τα ισχυρά δηλητήρια που ρίχνουν οι ασυνείδητοι, πέφτουν σε δημόσιους χώρους (όπως πάρκα) όπου συχνάζουν και παιδιά. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις δίπλα σε κάδους στις γειτονιές όπου άποροι άνθρωποι ψάχνουν μέσα σε αυτούς ακόμα και για φαγητό. Σκοτώνουν μαζικά τα ζώα στη Φλώρινα με φόλες Για άλλη μια φορά η πόλη της Φλώρινας ρεζιλεύεται πανελλαδικά και όχι μόνο. Ζητάμε άμεσα να παρέμβουν οι αρμόδιοι για να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Η μαζική εξόντωση των σκυλιών με όμοιους τρόπους σε διαφορετικές περιοχές, προδίδει ότι το σχέδιο αυτό είναι πιθανόν οργανωμένο και δε θέλουμε να πιστεύουμε αυτά που λέγονται για το ποιος ρίχνει τα δηλητήρια αυτές τις μέρες . Η αστυνομία οφείλει να αναζητήσει αυτή την σπείρα που σπέρνει θάνατο στα σκυλιά πριν θρηνήσουμε και ανθρώπους. Ζητάμε ακόμα την άμεση καταδίκη του φαινομένου αυτού από όλους τους φορείς της περιοχής μας. Θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να λάβουν θέση απέναντι στο ΠΑΡΑΝΟΜΟ και πιθανόν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ έγκλημα που συντελείται στην πόλη αυτή. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους γονείς, να ελέγχουν καλά τις γειτονιές τους, τις αυλές τους, τους χώρους όπου παίζουν τα παιδιά τους. Σε περίπτωση που εντοπίσουν ύποπτο υλικό θα πρέπει να ενημερώσουν το φιλοζωικό σωματείο , ώστε το εύρημα να εξεταστεί από κτηνίατρο. Εφιστούμε ακόμη την προσοχή σε όλους τους πολίτες να ελέγχουν για τυχόν ύποπτες κινήσεις σε σημεία σαν αυτά που περιγράφουμε παραπάνω. Για το καλό όχι μόνο των σκυλιών αλλά και των ανθρώπων, και του πολιτισμού μας και της φήμης της περιοχής αυτής, θα πρέπει να εντοπιστούν οι δράστες και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν βαρύτατες ποινές. Το θέμα αυτό αφορά όλους μας, όχι μόνο ανθρώπους που έχουν σκυλιά».
 Για το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας Έλλη Μωυσιάδου
 www.zoologio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: