Σελίδες

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Hλεία: Αδέσποτα κατασπάραξαν οικόσιτα στο Αλποχώρι

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Αλποχωρίου, από τα συνεχιζόμενα κρούσματα απώλειας των ζώων τους, συνέπεια επιθέσεων αδέσποτων σκυλιών που τριγυρνούν στην ευρύτερη περιοχή. Όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι του χωριού στo patrisnews.com, θα πρέπει οι φιλοζωικές οργανώσεις να μεριμνήσουν ώστε αυτά τα σκυλιά να φιλοξενηθούν στους χώρους τους, καθώς ...


όπως τονίζουν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι τεράστια αφού κάθε τόσο βρίσκουν νεκρά ζώα στις στάνες και τις αυλές τους.

 

Το πρωί του Σαββάτου, η εικόνα που αντίκρισε κάτοικος της περιοχής Αλποχωρίου, ήταν το αποκορύφωμα σε μια συνεχιζόμενη κατάσταση επίθεσης αδέσποτων ζώων που το τελευταίο διάστημα προσβάλλει το χωριό.

Ο αγρότης Βασίλης Παναγιωτόπουλος, νωρίς το πρωί, όταν επισκέφθηκε το χώρο όπου ζούσαν τα ζώα του, αντίκρισε δύο μεγαλόσωμα σκυλιά να έχουν στην κυριολεξία κατασπαράξει τις κατσίκες που είχε, οι οποίες βρίσκονταν στο εσωτερικό της μικρής στάνης που έχει δημιουργήσει ενώ αυτά εγκυμονούσαν και σε λίγες μέρες θα γεννούσαν τα μικρά τους.

 

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο patrisnews.com, το πρώτο πράγμα που ένιωσε ήταν απελπισία για τους κόπους μιας ζωής που πήγαν χαμένοι ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν ώστε τα αδέσποτα σκυλιά να πάψουν να προκαλούν προβλήματα στους αγρότες.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, στο Αλποχώρι, οι κάτοικοι, ζουν με το φόβο μήπως το πρωί που θα ξυπνήσουν δεν βρουν κανένα από τα ζώα τους και ζητούν από την πολιτεία να δώσει άμεσα λύση.

 

Το περιστατικό με τη χθεσινή επίθεση στη στάνη του αγρότη από το Αλποχώρι, δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει στο χωριό, καθώς σε καθημερινή σχεδόν βάση, οι κάτοικοι μετρούν απώλειες σε κοτόπουλα, κουνέλια και αρνιά ενώ πλέον φοβούνται και για την ίδια τους τη ζωή.

 

Να δοθεί λύση με τα αδέσποτα

 

Όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος του χωριού, Χρήστος Κατσίγιαννης, για το σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα, οι ιδιοκτήτες των σκυλιών, θα πρέπει και οι ίδιοι να σεβαστούν τους συνανθρώπους τους και να μην παρατούν τα ζώα τους στην ύπαιθρο αν δεν μπορούν να τα φροντίσουν ή αν δεν τα χρειάζονται άλλο.

 

«Ο κάθε ένας που έχει σκυλί και δεν το θέλει άλλο ή δεν μπορεί να το φροντίσει, πρέπει να λαμβάνει τα μέτρα του και να συνεργάζεται με τις φιλοζωικές οργανώσεις και να μην τα παρατάει στην ύπαιθρο ώστε αυτά τα σκυλιά να μην γυρίζουν αδέσποτα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίγαννης, σχολιάζοντας αρνητικά το περιστατικό με τα δύο ζωντανά που βρέθηκαν κατασπαραγμένα από τα σκυλιά.

 

«Να μην εγκαταλείπονται…»

 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου, Γωγώ Μαστρογιαννοπούλου, σε δηλώσεις στο Patrisnews.com για τα κρούσματα με τα αδέσποτα ζώα, επεσήμανε την ανάγκη, της υπευθυνότητας που πρέπει να έχουν όσοι διαθέτουν στην κατοχή τους κάποιο ζώο και το οποίο δεν μπορούν να φροντίσουν.

Η κ. Μαστρογιαννοπούλου, επεσήμανε πως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση τα ζώα να αφήνονται ελεύθερα στην ύπαιθρο καθώς τέτοιες κινήσεις τα καταδικάζουν σε φρικτό θάνατο, ενώ τόνισε πως όταν ένα ζώο βρίσκεται εγκατελειμένο και πεινάει αφενός μεν θα επιτεθεί και αφετέρου οι γεννήσεις τους πολλαπλασιάζονται.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: