Σελίδες

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ηλεία: Αρχίζει άμεσα ο εμβολιασμός των αδέσποτων της Αμαλιάδας

Την ενέργεια των ασυνείδητων που δηλητηρίασαν την Τρίτη τρεις σκύλους στην Αμαλιάδα, καταδίκασε απερίφραστα χθες ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο οποίος έκανε λόγο για απάνθρωπη πράξη, ενώ υποστήριξε ότι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για ...
την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη με τα αδέσποτα ζώα. Το σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στοpatrisnews.com και ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι ο δήμος δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο για το περιστατικό, ενώ από την πλευρά του δήμου έγινε η περισυλλογή και η ταφή των τριών σκύλων.
Να τους προσφέρουν στέγη
Επεσήμανε ωστόσο ότι ήταν λανθασμένη η κίνηση να συντηρούν κάποιοι τα σκυλιά μέσα στο χώρο του υπό επισκευή 4ου δημοτικού σχολείου και τόνισε ότι καλό θα είναι όσοι ενδιαφέρονται για τα αδέσποτα ζώα, όχι μόνο να τους προσφέρουν λίγο φαγητό αλλά να αναζητούν και τρόπους για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν κάπου αυτά τα ζώα που περιφέρονται στους δρόμους. «Εμείς σαν δήμος έχουμε κατά καιρούς πολλές καταγγελίες για επιθέσεις αδέσποτων σκύλων και το σωστό είναι όσοι έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν κάποια από αυτά τα σκυλιά, σε κάποιο δικό τους χώρο. Εμείς σαν δήμος, αναζητούμε εδώ και πολύ καιρό κονδύλια, προκειμένου να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο για τα αδέσποτα ζώα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί φιλόζωοι και οι περισσότεροι έχουν ευαισθησίες, αλλά δεν αρκεί μόνο η στείρα κριτική, απαιτούνται και πράξεις» τόνισε ο κ. Χριστοφόρου. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον εμβολιασμό των αδέσποτων σκύλων, καθώς έχει λάβει σχετική απόφαση και το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας και έχει εγκριθεί και σχετικό κονδύλι, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις με την εμφάνιση ασθενειών. Ο εμβολιασμός θα γίνει από ιδιώτη κτηνίατρο και σε περιπτώσεις που κριθεί αναγκαίο, θα γίνει και στείρωση σκύλων. Ο στόχος είναι να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η παραπάνω διαδικασία.
Patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: