Σελίδες

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

"Εγκλήματα" με το πρόσχημα της "διάσωσης των ζώων" στη Βόρεια Ευρώπη

 Επανερχόμαστε στο γνωστό θέμα της κερδοσκοπικής διακίνησης αδέσποτων ή δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς από την Νοτιοανατολική προς τη Βόρεια Ευρώπη, την οποία όλη η Ευρώπη συχνά καταγγέλει και πρώτη η Γερμανία που είναι το κέντρο διακίνησης , καθώς επίσης η Ελβετία , το Βέλγιο, η Αυστρία κ.ά. Αφορμή είναι η πρόσφατη σύλληψη Ελληνικής αποστολής από τους Γερμανούς με φορτίο 14 σκύλων καθώς και η παρεμπόδιση αποστολής των 50 σκύλων από τα Χανιά προς τη Γερμανία. Δημοσιεύουμε κάποια θέματα με αφορμή την απάντηση του συλλόγου Tierfreunde Kreta e.V. για την μεταφορά των 50 αυτών σκύλων και θέτουμε εκ νέου ερωτήματα : 1. Γιατί δεν δίνονται ποτέ τα στοιχεία των "υιοθεσιών" χιλιάδων σκύλων που έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια , με δικαιολογίες και απαντήσεις του στυλ "απόρρητα" ή "καταστράφηκε το κομπιούτερ" και άλλες αστείες δικαιολογίες; 2.Όταν εισάγονται στη Γερμανία καθημερινά χιλιάδες σκύλοι από όλες τις χώρες με πολλά αδέσποτα και τα καταφύγιά τους είναι ήδη υπερπλήρη , πόσα ζώα μπορούν να απορροφηθούν σε "καλά σπίτια" και τί έχουν γίνει όσα απέμειναν στα αζήτητα τόσα χρόνια;3.Υπάρχουν εδώ και χρόνια διεθνείς επιδοτήσεις σε συγκεκριμένα ζωοφιλικά σωματεία, υπάρχουν δωρεές και αντλούνται κι άλλα ποσά από δακρύβρεκτες ιστορίες στο διαδίκτυο για την "κακή Ελλάδα που δεν αγαπά τα αδέσποτα". Πρός τί λοιπόν οι τιμές πώλησης 300-400 ευρώ στις αγγελίες για κάθε αδέσποτο; Ακολουθούν κάποια διεθνή δημοσιεύματα :
"Εγκλήματα" με το πρόσχημα της "διάσωσης των ζώων"

Μεταφορές και εμπόριο σκύλων από την Ανατολική Ευρώπη

A. Maurer
Tierhilfe Costa Blanca
info@tierhilfecostablanca.com (για τις έρευνες)



Μεγάλος είναι τελευταία ο αριθμός και μάλιστα , με αύξοντα ρυθμό, νεκρών σκύλων και γατών που εκτίθενται σε μεταφορές , κυρίως από χώρες , όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα, η Γαλλία και άλλες, προς τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες (2010). Αναρωτιούνται πολλοί τί κάνουν οι αρμόδιοι για την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων. Υπάρχουν χώρες που δεν μεταχειρίζονται καλά τα ζώα , αλλά δυστυχώς τα ζώα πάνε από τη μία κόλαση στην άλλη. Σε πολλές περιπτώσεις μεταφέρονται στα ταξίδια με πλαστά έγγραφα , είναι αδήλωτα ακόμη και άρρωστα. Και να θυμάστε ότι αυτό σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στις εξαιρέσεις , αλλά έχει γίνει κανόνας...από κάποιους που το κάνουν με το πρόσχημα της προστασίας των ζώων.
Πολλοί είναι επίσης εκείνοι που γνωρίζουν το γεγονός αυτό στη Γερμανία, την Αυστρία , την Ελβετία κ.ά. και τα ζώα, σκύλοι και γάτες κυρίως, μπαίνουν στο διαδίκτυο με διατίμηση, οπότε μπορεί να επιλέξει κάποιος ένα κατοικίδιο από τη χώρα προέλευσης του.
Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι εκκλήσεις στους ανθρώπους που ασχολούνται με τα θέματα των κατοικίδιων και της καλής διαβίωσης τους για να σταματήσει το εμπόριο σκύλων από το Ανατολικό Μπλοκ.

Εδώ το τελευταίο θλιβερό παράδειγμα ενός "ταξιδιού θανάτου", υπό την ηγεσία της βελγικής οργάνωσης προστασίας των ζώων http://www.4pattesoubliees.com/,
Πρόεδρος: κα Brigitte Μπέκερ.

Την όλη θλιβερή ιστορία μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.sos-galgos.net/2009-09-11/reise-in-den-tod-1teil.html # comment-41205





Τα ζώα μεταφέρονται σε κινούμενο "φέρετρο", ένα van ΧΩΡΙΣ εξαερισμό, με 35 βαθμούς...
(Αυτό το αυτοκίνητο είναι ίδιο) με το όχημα μεταφοράς της ανωτέρω οργάνωσης.

πηγή :
http://www.tierschutz-schattenseiten...r-tierschmutzq/



Κερδοσκοπία και παράνομη διακίνηση ζώων στη Γερμανία από τη Νότια Ευρώπη

του Gabriele Hilbig ,
μέλους της ΙΖΤ, προέδρου της "SPCA φίλοι της γάτας "

Για παραβίαση του Κοινοτικού Κανονισμού 998/2003, σε συνδυασμό με την οδηγία RL 92/65EWG του Συμβουλίου, της 13ης Ιουλίου 1992, κάνει λόγο γερμανικό δημοσίευμα του 2008, αναφερόμενο σε εμπορική διακίνηση ζώων προς τη χώρα τους από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Αναφέρεται , μεταξύ άλλων, σε Παραβίαση του Νόμου για Ασθένειες των ζώων, Παραβίαση του Animal Welfare Act , καθώς και Παραβιάσεις του Κανονισμού Μεταφορών…
Ο συγγραφέας του δημοσιεύματος επιχειρεί να καταγράψει τη σκοτεινή πλευρά των εισαγόμενων αδέσποτων κατοικίδιων στη Γερμανία από Νότιες κυρίως Ευρωπαϊκές χώρες και ειδικά τις ανήθικες «συμβάσεις χορηγιών» φιλοζωικών οργανώσεων , με στόχο την κερδοσκοπία εις βάρος των αδέσποτων κατοικίδιων ή κλεμμένων δεσποζόμενων...

http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/das-geschaeft-mit-den-auslandstieren-boomt

Προκειμένου να εξηγήσει την εμπορική εκματάλλευση των αποστολών ζώων, αναφέρει ότι ένα καταφύγιο ζώων στη Γερμανία παραλαμβάνει , ούτε λιγο ούτε πολύ, 100 ζώα μηνιαίως από το εξωτερικό . Η συγκεκριμένη αποστολή κατοικίδιων , τα οποία μπορεί και να έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, δεν έχει έξοδα και κόστος μεταφοράς , λόγω χορηγίας του φιλοζωικού οργανισμού και «αναγκαστικής δωρεάς», ενώ η τιμή για την εισαγωγή ανά κατοικίδιο είναι κατά μέσο όρο 200 ευρώ , για να είναι ακόμη πιο ακριβό. Αυτό σημαίνει ετήσιο εισόδημα 240.000 ευρώ.
Σε πολλές περιπτώσεις δε, τα έξοδα μεταφοράς χρηματοδοτούνται ακόμη και μέσω των δωρεών των απλών ζωόφιλων πολιτών που βοηθούν. Ας αναλογιστεί λοιπόν κανείς τους ισχυρισμούς των οργανισμών των δικαιωμάτων των ζώων, ότι διασώζονται 3.000 ζώα ετησίως με αυτό τον τρόπο, οπότε το ποσό φθάνει αισίως τα 660.000 ευρώ ετησίως. Ακόμη και τα έξοδα της βενζίνης να αφαιρεθούν, το ποσό δεν είναι ευκαταφρόνητο. Υπάρχουν σε αυτή την επιχείρηση «άνεργοι» που κάνουν ταξίδια στη Νότια Ευρώπη , σε τακτά χρονικά διαστήματα , προκειμενου να κλείσουν τις εν λόγω συμβάσεις για κάποιες εκατοντάδες ζώα. Αυτοί παίρνουν μέρος στην «επιχείρηση» γιατί είναι αρκετά κερδοφόρος. Εξαρτάται ενίοτε από τα ζώα που φέρνουν και από τις διασταυρώσεις τους, οπότε η τιμή τους μπορεί να πάει και στα 300 ή 400 ευρώ το κάθε ζώο.
Εκείνοι που αγαπάνε πραγματικά τα ζώα, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι εκείνοι που πληρώνουν μεγάλα ποσά μόνο για βοήθεια στη δυστυχία τους και όχι για το μεγάλο κέρδος από αυτή.

Είναι γεγονός ότι σε κάποιες νότιες χώρες, δεν μεταχειρίζονται καλά τα ζώα. Αλλά γιατί πρέπει να τα πάρουμε όλα στη χώρα μας; Εδώ και χρόνια γίνονται πολλές μαζικές εισαγωγές , αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.
Αυτό που είναι ιδιαίτερα περίεργο είναι ότι, ενώ τα ζώα αυτά συνήθως έρχονται στη χώρα μας μόνο με «συμβάσεις χορηγίας» , ωστόσο είναι υψηλή η τιμή ανά ζώο . Παρά ταύτα, πρέπει να δηλώνονται ως «δωρεά» τα ζώα στα καταφύγια, για να παραμείνουν εκεί.
Εσείς, αν θέλετε να είστε χορηγός, πρέπει να πληρώσετε όλα τα έξοδα που αφορούν το ζώο. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ανήθικο και οι εν λόγω συμβάσεις απαράδεκτες.
Τα ζώα αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα , σε πολλές περιπτώσεις χωρών που τα στέλνουν, ενώ στις μεταφορές δεν τηρούνται οι κανονισμοί. Τα ζώα παραμένουν νηστικά, χωρίς νερό, χωρίς αερισμό. Δεδομένου ότι υπάρχουν προειδοποιήσεις , με αναφορές στις Αρχές και την κυβέρνηση μας , η αλλαγή θα μπορούσε να γίνει και σε συνεννόηση με τις άλλες χώρες και τις Αρχές τους για τη μέριμνα των ζώων, ενώ θα πρέπει να επαναξεταστεί η μείωση της ποσότητας των ζώων που εισάγονται έτσι στη Γερμανία.
Στην Ιταλία και την Ελλάδα , οι Αρχές έχουν δείξει κάποιο ενδιαφέρον για το θέμα (2008) και είμαστε αισιόδοξοι. Να σημειωθεί ωστόσο ότι εδώ, κάνει το γύρο της χώρας ένα κείμενο ελληνικό (μεταφρασμένο στη γλώσσα μας) , μία εγκύκλιος του υφυπουργού Γεωργίας , που μιλάει για τις εξαγωγές αδέσποτων κατοικίδιων , τα οποία κάποια στιγμή γίνονται πειραματόζωα. (για άγνωστη τύχη των ζώων έλεγε η εγκύκλιος Κιλτίδη πάντως …). Σε πολλές περιπτώσεις επίσης έχουν κλαπεί σκυλιά από τους ιδιοκτήτες τους , τα οποία δηλώνονται ως αδέσποτα…Η αρμόδια υπηρεσία της Κτηνιατρικής Επιθεώρησης Υγιεινής της Ελλάδας , ο κ. Μ .Φωτεινόπουλος, εκφράζει μία διαφορετική άποψη: "Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα είναι ότι έχουν μεταφερθεί την τελευταία διετία περίπου 200.000 αδέσποτα ζώα από την Ελλάδα στο εξωτερικό». Τονίζει ότι κατά τη γνώμη του, πίσω από την παράνομη διακίνηση των ζώων, υπάρχουν αδίστακτοι κερδοσκόποι. Τον αριθμό των αδέσποτων ζώων που έφυγαν από την Ελλάδα μέσα σε 2 χρόνια επιβεβαίωσε πάντως ο ακόλουθος δικτυακός τόπος :
http://tausendreporter.stern.de/story.php?title=Noch-immer-102-deutsche-Hunde-in-italienischer-Haft!

Αυτός ο αριθμός ζώων είναι μόνο από μια χώρα …
Αλλά ακόμη και στην ίδια τη Γερμανία είναι πλέον κοινός τόπος ότι πολλά ζώα έχουν κλαπεί από ιδιώτες.
Gabriele Hilbig ,
μέλος της ΙΖΤ, πρόεδρος της SPCA φίλοι της γάτας








Η Γερμανία ασφυκτιά από "εισαγόμενα ζώα"

"Στα γεμάτα καταφύγια, γίνεται ευθανασία στα παλαιότερα ζώα, για να χωρέσουν τα καινούργια που έρχονται συνεχώς από τη Νότια Ευρώπη"

Gabriele Hilbig

http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/das-geschaeft-mit-den-auslandstieren-boomt

Η φροντίδα και η προστασία των ζώων είναι εξαιρετική διαδικασία, αλλά τα ζώα από το εξωτερικό (Νότια και Ανατολική Ευρώπη) που σωρεύονται στη Γερμανία αποτελούν ένα πρόβλημα, υποστηρίζει το δημοσίευμα, όταν φυσικά δεν τηρούνται τα όρια. Κάθε ημέρα πληθώρα κλήσεων έκτακτης ανάγκης έρχονται στους διασώστες ζώων με νέες αποστολές από χώρες του Νότου, με αυξητικό ρυθμό. Μετά από τόσα χρόνια, δεν πρέπει να γίνεται πλέον αυτό , τονίζεται.
Αναφέρεται σε άλλο σημείο ότι, σκύλοι που έρχονται από τη Νότια Ευρώπη έχουν πλημμυρίσει τη Γερμανία και σπάνια βλέπει κανείς ... γερμανικό σκύλο. "Και ας μην ακούγεται αυτό σαν να έχω κάτι εναντίον των εισαγόμενων σκύλων" , λέει ο συγγραφέας, "αλλά με τόσο μεγάλο αριθμό εισαγωγών, μειώνονται οι δυνατότητες καλής μεταχείρισης ζώων στη Γερμανία".
Μειώνονται , εκ των πραγμάτων, οι ευκαιρίες υιοθέτησης των κατοικίδιων. Τα οικόσιτα ζώα μένουν στα καταφύγια που δεν τα χωράνε όλα πλέον. Παραμένουν έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα στα καταφύγια και ως εκ τούτου βασανίζονται και είναι κρίμα.
Προκειμένου να χωρέσουν νέα και πολλά εισαγόμενα ζώα από το Νότο , γίνεται ευθανασία στα παλαιότερα που μένουν χρόνια...
Διευκρινίζεται ότι, ο κανονισμός της ΕΕ 998/2003, σε συνδυασμό με τη RL 92/65EWG του Συμβουλίου, της 13ης Ιουλίου 1992 δεν έχει εφαρμοστεί στη Γερμανία. Ανάμεσα στους λόγους που αυτό συμβαίνει αναφέρονται η έλλειψη ενδιαφέροντος, στο βαθμό που δεν έχει σχέση το κράτος με το κόστος αυτό, η άγνοια, οι προμήθειες για τις δοκιμές και τα πειράματα στα ζώα, μιας και τα εισαγόμενα ξένα ζώα είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν σε εργαστήρια. Εξάλλου, σύμφωνα με την πολιτική της ΕΕ, για τη χρήση χημικών στα επόμενα χρόνια, χρειάζονται έως και 450.000 ζώα στις δοκιμές τοξικότητας.












Γύρω στα 500.000 σκυλιά μπαίνουν κάθε χρόνο στη Γερμανία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γερμανικού Οργανισμού Καλής Μεταχείρισης των Ζώων , κάθε χρόνο μπαίνουν στη Γερμανία γύρω στα 500.000 σκυλιά από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Σε χώρες που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς , όπως η Ισπανία , η Ιταλία και η Ελλάδα, υπάρχουν πολλά προβλήματα με τα αδέσποτα...
http://www.bild.de/BILD/ratgeber/haustier/2009/06/hunde-aus-dem-ausland/vermittlung-krankheiten-ansprechpartner.html

Όλα αυτά τα σκυλιά υιοθετούνται άραγε από ...500.000 σπίτια κάθε χρόνο; Και αυτά που δεν υιοθετούνται επιστρέφονται στην πατρίδα τους ; Παραμένουν στα καταφύγια, που είναι γεμάτα και για πόσο καιρό; Ένα από τα links :

"Hund, Deutsche Dogge aus Thessaloniki/Griechenland - Sanftmütiger Bali"
http://www.tiervermittlung.de/

 (press release of Deutsche Tierschutzbund)


Η "Deutsche Tierschutzbund" (Γερμανικός Οργανισμός Συνεργασίας Ενώσεων για την Προστασία των Ζώων) εκπροσωπείται σε εθνικό επίπεδο από 519 καταφύγια και από 744 θυγατρικούς οργανισμούς για την ευημερία των ζώων και διεξήγαγε πρόσφατα μια έρευνα, λόγω της κρίσης. Τα ζώα που πρέπει να φροντίζουν στα καταφύγια της ανέρχονται σε 300.000 το χρόνο. Τους τελευταίους μήνες ο Οργανισμός κάνει λόγο για μείωση των εσόδων και δωρεών, αλλά και των επιδοτήσεων της κυβέρνησης , λόγω της οικονομικής ύφεσης. Οι ελάχιστες επιδοτήσεις διατηρούν οριακά τα καταφύγια. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και η νέα νομοθεσία για τις μειωμένες κοινωνικές επιδοτήσεις έχουν αρνητικές επιδράσεις στην προστασία των ζώων. Δραματική αύξηση του αριθμού των ζώων που εγκαταλείπονται στα καταφύγια παρατηρείται και παράλληλα με τη μείωση των εσόδων των καταφυγίων, θα οδηγήσει μοιραία σε επιβίωση τους όχι περισσότερο από 16 μήνες. Η έρευνα δείχνει ποσοστό 69% των ζώων στα καταφύγια να πλήττονται από τα οικονομικά προβλήματα. Τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης είναι τα σκυλιά (που συνιστούν το 85% νέων αφίξεων στα καταφύγια)και ακολουθούν οι γάτες (56%)και τα μικρά κατοικίδια (15%). Η κατάσταση σε ό,τι αφορά στις υιοθεσίες γίνεται και αυτή πολύ κρίσιμη, ενώ ειδικά τα σκυλιά παραμένουν πολύ καιρό στα καταφύγια.
Υπάρχουν πολλά στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την κρίσιμη κατάσταση στο θέμα των ζώων, της φροντίδας τους και της διατροφής τους, ενώ το 54% των καταφυγίων διαμαρτύρονται για συνεχή αύξηση του κόστους διατροφής των ζώων. Στο 75% των καταφυγίων χρειάζονται επενδύσεις , ενώ μερικά από αυτά είναι ήδη στα όρια της πτώχευσης. Η εθελοντική εργασία στα καταφύγια εξοικονομεί στο κράτος κάθε χρόνο πάνω από μισό δις ευρώ για τη φροντίδα των ζώων. Κάποιοι αναγκάζονται να πουλήσουν τα κατοικίδια τους, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μειωμένων αποδοχών.
Εκείνο που τονίζεται είναι ότι η μείωση κατά 25% των διαφημιστικών εσόδων, θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο τα μισά καταφύγια ζώων να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν από δω και στο εξής.
http://www.tierschutzbund.de/3601.html
 (press release of Deutsche Tierschutzbund)


Πάνω από 300.000 σκύλοι εξαφανίζονται ετησίως στη Γερμανία


Πού είναι αυτοί οι σκύλοι ;


Περίπου 123.000 σκύλοι από τους εισαγόμενους υποβάλλονται σε ευθανασία , χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμός των παράνομων ανεπίσημων εισαγωγών αδέσποτων από άλλες χώρες


http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/artikel-aus-2008/1394-ueber-300000-hunde-spurlos-verschwunden

Στη Γερμανία ζουν περίπου 5,3 εκατομμύρια σκύλοι και ο αριθμός παραμένει σταθερός για πολλά χρόνια. Παράλληλα,μειώθηκαν κατά 0,4% οι πωλήσεις στις τροφές (κονσέρβες) , σε 342 εκ. ευρώ και κατά 0,4% στις ξηρές τροφές , σε 374 εκ. ευρώ. Αν υπολογίσει κανείς και την αύξηση της τιμής των σκυλοτροφών, προκύπτει ότι ο αριθμός των σκύλων έχει ελαφρά μειωθεί.
Γίνεται στη συνέχεια του δημοσιεύματος μια ανάλυση για την καταγραφή γεννήσεων , αναπαραγωγής σκύλων, ηλικίας, θνησιμότητας κ.λπ. στη συγκεκριμένη χώρα. Μπορεί κανείς να τα δει στο πρωτότυπο κείμενο στο link.

Υπολογίζονται τα 30-50.000 σκυλιά στις βελγικές λαϊκές αγορές και έρχονται από τα σύνορα με την Πολωνία και την Τσέχικη Δημοκρατία, αλλά με το ποσοστό θνησιμότητας , υπολογίζονται τελικά σε αύξηση κατά 15-25.000 σκυλιά.

Το 2003,σε συνέντευξη Τύπου η Dr Christa med.vet Wilczek, η οποία είναι διευθύνουσα σύμβουλος -κτηνίατρος , επικεφαλής του Τμήματος της Καλής Διαβίωσης των Ζώων και του τμήματος των ζωικών ασθενειών, αλλά και συγγραφέας βιβλίων, επισήμανε ότι τα σκυλιά που εισάγονται από οργανώσεις προστασίας των ζώων αριθμούνται σε περίπου 200.000 ζώα ανά έτος. Εν τω μεταξύ, τόνισε, "ο αριθμός των εισαγόμενων ζώων δυσκόλευε και δυσκολεύει το έργο των υιοθεσιών αλλά και της ευημερίας των ζώων, διότι γεμίζουν τα ιδιωτικά και τα δημόσια καταφύγια της χώρας (300.000-400.000 ζώα έμπαιναν σε καταφύγια το 2003). Άρα υπολογίστηκε αύξηση του πληθυσμού των σκύλων στη γερμανία ανά έτος κατά περίπου 457,432.41.

Αναφέρεται σε άλλο σημείο η αναγκαστική "εκκαθάριση" των εισαγόμενων σκύλων , άλλα εκ των οποίων δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον τους, άλλα έχουν ταλαιπωρηθεί από τις μεταφορές τους και άλλα έχουν κουβαλήσει λοιμώξεις, άλλα είναι άρρωστα ή ηλικιωμένα, σκυλιά που έχουν μεταφερθεί από την Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Επίσημα ή ανεπίσημα αρκετά από αυτά τα σκυλιά υποβάλλονται σε ευθανασία. Υπολογίζεται ότι πρόκειται για 150.000 σκυλιά ανά έτος. Η τύχη τους είναι άγνωστη και πιθανότατα θα παραμείνει έτσι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον 123.000 σκύλοι θανατώνονται ετησίως και βρίσκονται τα πτώματα τους στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων. Αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα.Σύμφωνα , λοιπόν, με όλους τους υπολογισμούς, 307.432 εξαφανίζονται κάθε χρόνο από τη Γερμανία και 123.000 υποβάλλονται σε ευθανασία.
Πολλά σκυλιά εισάγονται δε ανεπίσημα και παράνομα στη Γερμανία , μέσω "σκοτεινών εισαγωγών" , που σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπολογιστούν και αυτά επιπλέον, ενώ οι τοποθετήσεις και οι ερωτήσεις πολιτικών και φιλοζωικών οργανώσεων αναφέρονται τουλάχιστον στις ανεξήγητες εξαφανίσεις άνω των 300.000 σκύλων ετησίως. Ήδη γράφονται και πολλές επιστολές διαμαρτυρίας...

Σκληρά πειράματα


σε σκύλους και γάτες

*στο Κτηνιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Ανόβερο
*από παραγωγούς ζωοτροφών

Η Οργάνωση των Δικαιωμάτων των Ζώων διέρρευσε στη δημοσιότητα εικόνες, που καταγράφηκαν κρυφά, οι οποίες δείχνουν τα "λαγωνικά" που περιμένουν σε κυνοκομεία να πάρουν τα κατοικίδια για τά σκληρά πειράματα που διεξάγονται στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ανόβερο. Τα ζώα παραμένουν σε πολύ στενά κλουβιά , ενώ υπάρχουν εκκλήσεις για την απελευθέρωση τους...

http://www.myheimat.de/hannover-mitte/natur/tieraerztliche-hochschule-hannover-und-ihre-grausamen-tierversuche-an-hunden-d101312.html


Σε μια υπόθεση πειράματος για τη γονιμότητα των θηλυκών σκύλων, χρησιμοποιήθηκαν και βασανίστηκαν 15 σκυλιά...
Σε έρευνα του MSFT υπάρχουν περιγραφές πειραμάτων σε ζώα από την Κτηνιατρική , που έχουν δημοσιευθεί , ένα χρόνο μετά το πείραμα, σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ στο παρελθόν το θέμα τελούσε υπό αυστηρό απόρρητο. Τα σκυλιά, τα οποία μπορεί να δει κανείς σε φωτογραφίες, είναι τα ζώα για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε σε ένα χρόνο από τώρα σε επιστημονικά περιοδικά , με αναφορές στις δοκιμές και τις μεθόδους με τις οποίες βασανίστηκαν. Κατ' επανάληψη, έχουν αναφερθεί από γείτονες οι μαρτυρίες τους για τα ουρλιαχτά των σκύλων, τα οποία βασάνιζαν για τα πειράματα.







Σκληρά πειράματα σε σκύλους και γάτες για ζωοτροφές
http://www.bio-tierkost.de/tierversuche.php



Πολύ λίγοι ιδιοκτήτες σκύλων και γατών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πολλοί κατασκευαστές τροφών ζώων συντροφιάς έχουν ασκήσει βάναυση συμπεριφορά στα ζώα, μέσω πειραμάτων σε εργαστήρια. Πολλά σκυλιά και γάτες , καθώς και άλλα κατοικίδια ζώα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη λεγόμενη αποδοχή και δοκιμή γεύσης, ώστε ο κατασκευαστής, να γνωρίζει καλύτερα το αποτέλεσμα. Ο σκύλος (σε φωτοφραφία επάνω δεξιά στο site), δεν έχει όνομα, μόνο αναγνωριστικό αριθμό για το εργαστήριο για μεγάλο κατασκευαστή τροφών ζώων συντροφιάς. Ζει σε ένα σκοτεινό κλουβί, που δεν έχει πρόσβαση προς τα έξω ή στο φως του ήλιου - καθώς και περίπου 100 άλλα σκυλιά στο ίδιο σκοτεινό κτίριο. Συχνά παραμένουν πάνω στα ούρα τους, γιατί δεν μπορούν να βγουν έξω , είναι μοναχικά και σε κατάθλιψη. Το συγκεκριμένο σκυλί της φωτογραφίας που ζει σε κλουβί 1χ1, πετάει πολλές φορές το μπολ με το φαγητό του στο πάτωμα για να τραβήξει την προσοχή, χωρίς επιτυχία όμως... Έχει φυλακιστεί για έξι χρόνια στο εργαστήριο του κατασκευαστή , για να μελετηθούν οι μεταβολές από τις μελέτες. Η φωνή του έχει αφαιρεθεί χειρουργικά.
Αυτά και πολλά άλλα θλιβερά συνθέτουν τη μοίρα αυτών των κατοικίδιων που χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς ζωοτροφών, ενώ πολλά έχουν καταγραφεί και σε έρευνα της PETA.




Στατιστικές από τα πειράματα των ζώων στη Γερμανία το 2008


Dr. Corina Gericke

2.692.890 ζώα θυσιάστηκαν στο βωμό των πειραμάτων το 2008 στη Γερμανία
http://www.aerzte-gegen-tierversuche.de/en/component/content/article/55-resources/232-laboratory-animal-statistics-in-germany-2008


Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων, Γεωργίας και Προστασίας του καταναλωτή, που εκδίδει κάθε χρόνο έκθεση για τη χρήση των ζώων στην επιστημονική έρευνα, 2,69 εκατομμύρια ζώα θυσιάστηκαν στο όνομα της επιστήμης το 2008 στη Γερμανία. Από αυτά , 98.607 ήταν λαγουδάκια, 4.450 ήταν σκυλιά και 803 ήταν γάτες, 598 άλογα και γαιδούρια και η λίστα συνεχίζεται...


The Federal Ministry of Food, Agriculture and Consumer Protection annually publishes a report on the use of animals in scientific research. According to this a staggering 2.69 million animals have been sacrificed in the name of science in 2008 including mice, rats, rabbits, fish, hamsters, cats, dogs, monkeys, pigs, cattle, and many other animal species. Since recording began in 1989 the number of animals used in experiments decreased from 2.6 million in 1989 to 1.5 million in 1997, the lowest figure ever. Since then the number of animals used has risen dramatically.

It has to be noted that the official report does not include all laboratory animals. Animals killed as »surplus« when establishing genetically modified lines and animals killed as »surplus« in breeding facilities are not included in the statistics. Also invertebrates are not counted.
Statistics on the number of animals used in animal experiments in Germany in 2008:

Mice: 1,765,416
Rats: 484,990
Guinea pigs: 38,826
Hamsters: 8,432
Other rodents: 8,841
Rabbits: 98,607
Cats: 803
Dogs: 4,450
Ferrets: 55
Other carnivores: 410
Horses, donkeys: 598
Pigs: 13.,102
Goats: 583
Sheep: 4,810
Cattle: 6,288
Prosimians: 543
New world monkeys: 327
Old world monkeys: 1,415
Apes: 0
Other mammals: 626
Quails: 1,871
Birds incl. poultry: 127,447
Reptiles: 197
Amphibians: 12,310
Fish: 111,943
Total: 2,692,890
Reference: Federal Ministry of Food, Agriculture and Consumer Protection


Download animal experiments statistics as pdf:

Number of animals used in laboratories in Germany between 1996 and 2008 (
πίνακας σε pdf)

EU animal experiments statistics 2005




"Έκθεση" της Cordelia Madden σε Athens News για την κατάσταση των οικόσιτων ζώων στην Ελλάδα και τα προβλήματα της
αλλά και για τις συνεχείς διεθνείς επιδοτήσεις στα ζωοφιλικά σωματεία (στοιχεία 2007)


Δείτε τα ποσά που έχουν διατεθεί και διατίθενται από Ευρωπαϊκές ζωοφιλικές οργανώσεις στους Έλληνες ζωόφιλους και τα σωματεία για τη διάσωση των αδέσποτων , για τις τροφές τους, τον εξοπλισμό τους στα κυνοκομεία και τα φάρμακα τους.
Ποσό 1.046.000 ευρώ ετησίως διετίθετο έως και το 2006 , μόνο από διεθνείς οργανώσεις, εκτός των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των δωρεών. Aναμενόταν προσαύξηση για το 2007. Σκεφτείτε με τι ποσά επιδοτούσαν τα επόμενα χρόνια τα σωματεία.  :


10-08-2007, 17:44
Greg
Senior Member Join Date: Apr 2007

Cash injection for Greek strays
________________________________________
Cash injection for Greek strays

European NGOs are funnelling over a million euros of aid into Greece everyyear to address chronic animal welfare problems

CORDELIA MADDEN


Fed up: foreigners are frustrated by the Greek state's seeming inability to enforce animal protection laws

BRITONS, Germans, Danes, Swedes and other foreign fundraisers are paying for the Greek government's failure to implement animal welfare legislation, footing the bill for neutering and veterinary care of strays and education campaigns for the public.

Between them, ten Europe-based animal protection organisations channel over a million euros every year into Greek animal welfare, the Athens News has learned. The total amount coming from abroad is certainly higher, however, if all charities are taken into account, along with money spent by tourists.

The Greek Animal Welfare Fund (GAWF), headquartered and fundraising in Britain, spends nearly 300,000 euros per year on neutering schemes, awareness campaigns and education. In 2005 (the latest year for which a budget breakdown is available), it gave out 132,409 pounds - just under 200,000 euros - in grants to 38 animal welfare societies and wildlife organisations throughout Greece. It also spent a further 77,017 euros on educational visits to schools, running first-aid courses, printing and dispersing leaflets and posters about responsible ownership, the importance of neutering and microchipping, and against poisoning and abandoning animals.

Greek Animal Rescue (GAR), also in the UK, spends close to 120,000 pounds sterling (179,000 euros) annually in Greece. Its founder is unequivocal about the impact of these donations: "The welfare of animals in Greece is funded mainly by foreign charities," says Vesna Jones, who set up the society in 1989 after a holiday in Greece. Since then, GAR and its sister society GAR-Canada have poured more than a million euros into Greece for neutering, medical care, finding homes for animals and feeding programmes.

Two smaller UK-based charities set up solely to raise money for Greek animals between them rustle up 50,000 pounds (74,500 euros) a year for neutering programmes, equipment, food and medicines.Greek animals are also among the recipients of yearly donations from societies with an international presence. From its 200,000 pound (298,000 euro) budget for 26 countries in priority areas of southern and eastern Europe and east Asia, the Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) International provided just over 14,000 pounds sterling (20,800 euros) in aid to Greece in 2006. More than half of this was in the form of grants to local animal welfare organisations, including money for an animal collection vehicle, veterinary bedding and a campaign on the welfare of exotic animals. The rest was used for training purposes, such as a stray dog handling course for municipal officials.

The Scotland-based Marchig Animal Welfare Trust, meanwhile, spent approximately 50,000 pounds (74,500 euros) in Greece last year, chiefly for spay and neuter programmes. Expenses for 2007 are expected to double. The Marchig Trust also supports welfare projects in India, Bolivia, South Africa, Lebanon, Portugal, Malta and Romania, among other countries.

But it's not only the Brits who have a soft spot for Greek strays. Denmark's Graeskehunde sends approximately 100,000 euros per year to Greek societies and individuals for neutering and other operations, medical supplies and food, chew toys and collars.
German group Arche Noah spent a total of 280,000 euros in Greece in 2005 (the last year for which an itemised budget is available): the figure breaks down into approximately 93,000 euros for veterinary equipment and blood tests, 10,000 euros for feeding programmes, 36,000 euros for the costs of transporting adopted dogs from Greece to families in Germany, 107,000 euros for the financial support of an animal shelter on Crete and 34,000 euros for supplementary expenses.
A smaller, Saxony-based German society, set up with the aim of helping needy animals in southern Europe, sends approximately 34,600 euros to Greece annually, while the Swedish charity CHANS Hund spends about
5,800 euros a year on neutering and veterinary care for Greek strays.
The government's role

According to law 3170 of 2003, municipalities are required to implement catch-neuter-release programmes for stray dogs, organised either by a special committee set up by the city council or by a recognised local animal welfare society. In theory, the money spent on neutering is reimbursed by the central government, out of the agriculture ministry's one billion euro annual budget. But only a handful of municipalities have enforced this legislation, and charities are left to pick up the tab in the remainder. Further, the burden of organising and funding neutering programmes for stray and feral cats falls entirely on welfare organisations, as there is no provision for cat population control programmes in Greek law.

Neutering is widely regarded as the most effective solution to chronic stray animal problems. Private Greek veterinarians usually give a 30 percent reduction for the neutering and spaying of strays, but even the discounted operations for cats cost from 30 to 75 euros and the same procedures for dogs anything between 60 and 200 euros.

The agriculture ministry has not responded to Athens News' questions about how many municipalities and societies have been reimbursed for neutering strays, nor about the total annual ministry budget for sterilisation programmes. A survey of major societies in Attica has revealed only one recipient of central government funds since 2004.

Charities have also been picking up the tab for publicity drives alerting the community to the fact that the common practices of deliberate poisoning and abandonment of companion animals have been prohibited under Greek law since 1981. The government itself has launched no media campaign on this or any other aspect of animal welfare.

GAR's Vesna Jones says it is sad that Greece, an EU member since 1981, has to be propped up to such an extent by foreign charities. "Thanks to EU membership and tourism, Greece has prospered immensely over the past 25 years or so," she says, "but it is only the people who have benefited. Poisoning of strays is still looked upon as an acceptable form of stray control."

Carol McBeth of GAWF estimates that there are over one hundred animal welfare organisations in Greece. More than half of these receive funding from overseas-based welfare groups, whose members get sponsored to run marathons, organise bake sales and bazaars, buy charity calendars and set up standing orders through their banks to provide a lifeline for abused, injured, ill or simply unwanted animals in Greece. But McBeth is quick to point out that her society, at least, does not provide complete funding for any charity. "We expect them to be doing fundraising themselves as well," she says. "We're just offering a helping hand."

Annual expenditure in Greece

From the UK - 530,000 euros

From int'l NGOs - 95,000 euros

From Denmark - 100,000 euros

From Germany - 315,000 euros

From Sweden - 6,000 euros

Total - 1,046,000 euros

(numbers are rounded to the nearest thousand euros)
Tourists take action

Scores of kittens continue to be born and poisoned each year on Hydra, an island which is repeatedly criticised by tourists for its poor animal welfare record. Efforts by NGOs to set up subsidised neutering programmes for the cats have, until now, met with local opposition

TOURISTS aren't turning a blind eye to animal suffering. Protests from visitors concerning the abuse of animals are so common that the ministry of tourism standard complaints form has "Animals, maltreatment" listed among other such popular grievances as unscrupulous taxi drivers and overpriced restaurants (http://www.gnto.gr/pages.php?pageID=921&langID=2).

Jeanne Marchig, founder and chairman of the Marchig Animal Welfare Trust, says that the amount tourists spend in Greece on strays may amount to millions of euros. "My estimate is that approximately 10 percent of British, German, Dutch and Scandinavian tourists will feed and provide for veterinary care for dogs and cats they find in a terrible condition. If each of these spends 10 to 20 euros (and often much more) we reach considerable amounts," she points out.

Greek Animal Rescue receives a constant flow of letters, emails and phone calls throughout the year from distressed tourists. "We have just come back from Crete," reads one recent epistle. "We have never had such a terrible holiday and ended up rescuing a sweet mongrel dog that was permanently on a chain and totally starving. Finding the money to bring him back to England is a real struggle for us, but we just could not leave him where he was." Another: "I've just returned from a holiday on Santorini and Folegandros, where my friends and I were horrified to see donkeys and goats that had their feet tethered together so that they could hardly shuffle around. We couldn't see any way that it was possible for them to lie down or find food or shelter."

"I have just got back home [to Finland] from a holiday on Karpathos," reads a third. "In the middle of a remote location we found a puppy on a 2m chain (photo). He could barely reach the water bowl. We were not sure whether someone was looking out for him, so we bought some bones and toys and returned. The puppy was delighted to see us. His future has been bothering both my wife and me. Is there something that can be done? I hope that the puppy is not left to die on its own. Unpleasant observations such as these spoil the memories of vacations."

ATHENS NEWS , 03/08/2007, page: A07
Article code: C13246A071 __________________
"Until one has loved an animal, a part of one's soul remains unawakened." ~ Anatole France
http://www.pets.gr/forum/showthread.php?t=1088













3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην εγκαταλειψετε να ασχολειστε με το θεμα. Η πενα σας οπλο για αποκαλυψη στοιχειων, να μαχεστε συνεχως αγνοωντας απειλες. Πιεστε εξουσια, σταματηστε τους εκμεταλλευτες των αθωων ψυχων. Οι πραγματικοι, αγνοι φιλοζωοι στο πλαι σας

Ανώνυμος είπε...

η κυρια αυτη που "επιασαν" για παρανομο εμποριο εχει βραβευτει ομως απο το ιδιο γερμανικο κρατως και οχι μια φορα.οι κυρια που εκανε το "εργο" της και οι υπολοιπες τι βραβευσεις εχουν αραγε....
επισης για ποιον λογο αφου ειχε ΗΔΗ εγκριθει το χαρτι τελευταια στιγμη ΔΕΝ το εδωσαν αφου υπηρχε ηδη? μην υποτιματε με πολιτικα παιχνιδια την νοημοσυνη κανενος μελος σας ή μη γιατι δεν ειναι ολοι ισοι και ομοιοι με ολους. η κυρια που τοσο δυσφημειται και λασπονεται εχει κανει εργο που εσεις θελετε 2ζωες για να το κανετε και τα ζωα δεν πανε οπουδηποτε σταματηστε λοιπον να τρελλαινεται τον κοσμο με τις ηλιθιες "αποδειξεις" σας περι πειραματων και οχι μονο. μην μας υποτιματε τοσο πολυ ολους! επισης ολοι ξερουν οτι για πειραματα και οχι μονο εκτρεφονται καθαροαιμα ζωα οχι αδεσποτα,αρρωστα και οτι αλλο ηλιθιο σκεφτηκατε να γραψετε. τα περαστικα μου..

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΙΑ.
ΣΑΣ ΒΑΖΩ ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΝΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΦΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΙΝΚΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...
Stop the UK Government from legalising the use of stray pets in lab experiments!
http://www.thepetitionsite.com/976/371/155/stop-the-uk-government-from-legalising-the-use-of-stray-pets-in-lab-experiments/


Stray Cats and Dogs
Exposed: Investigating how effectively European legislation is being implemented.
http://www.buav.org/undercover-investigations/straycatsanddogs/

MPs want to keep laboratory ban on stray cats and dogs
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-18617561