Σελίδες

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Αστυνομικά μπλόκα σε παράνομες μεταφορές κατοικίδιων στη Γερμανία

Οι Γερμανοί συνεχίζουν να κάνουν ελέγχους όσον αφορά στο παράνομο εμπόριο κατοικίδιων ζώων στη χώρα τους και κυρίως στις εισαγωγές σκύλων αδέσποτων ή κλεμμένων καθαρόαιμων και κουταβιών από άλλες χώρες. Οι Γερμανικές αρχές δηλώνουν ότι παρακολουθούν τις "ομάδες καλής μεταχείρισης ζώων" που διακινούν το λαθρεμπόριο οικόσιτων ζώων και έχουν στην κατοχή τους όλα τα στοιχεία των συνεργαζόμενων από άλλες χώρες ομάδων. Πρόσφατα, μετά το μπλόκο της παράνομης αποστολής των 14 σκύλων από την Ελλάδα, σύμφωνα με το Stern.de , η Γερμανική Αστυνομία βρήκε 78 κουτάβια από τη Βαυαρία στριμωγμένα (τα 9 νεκρά) σε πορτ μπαγκάζ...
βαυαρικού οχήματος , στο Werneck. Σε έλεγχο του αυτοκινήτου στον αυτοκινητόδρομο 70, οι αστυνομικοί βρήκαν τα κουτάβια (4-6 εβδομάδων)ασφυκτικά κλεισμένα σε κλουβιά , ενάντια σε κάθε νομοθεσία για την προστασία των ζώων. Οι συνθήκες ήταν τραγικές δήλωσε ο Michael Zimmer από το Αρχηγείο της Αστυνομίας στην πόλη Βίρτσμπουργκ.

Τα κουτάβια που επέζησαν μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο. Ακολουθήθηκε η ποινική διαδικασία όσον αφορά στον 55χρονο Τσέχο οδηγό, ο οποίος συνελήφθη προσωρινά και έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 5.000 ευρώ.

Επίσης, η Αστυνομία σταμάτησε και άλλη μια παράνομη μεταφορά σκύλων, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στο Mannheim. Ακακαλύφθηκαν 21 σκυλιά σε βαν , τα οποία είχαν παραμείνει σε κλουβιά στο όχημα πάρα πολύ καιρό. Μερικά από τα κλουβιά ήταν τόσο μικρά, που τα σκυλιά δεν μπορούσαν να κουνηθούν. Τα σκυλιά προορίζονταν για Mannheim, Ulm, Saarbrücken, Νυρεμβέργη, Μόναχο, ακόμη και Βιέννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: