Σελίδες

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Αγαπητή Ναταλία είναι η αιχμαλωσία φιλοζωία;

Ναταλία Γερμανού: «Χρειάστηκε να κάνω πολλές φορές μειώσεις και χωρίς να το διαπραγματευτώ»Επιλεκτική φιλοζωία για παραπάνω τηλεθέαση!

Οι επαγγελματίες της τηλεόρασης γνωρίζουν καλά, ότι τα μωρά και τα ζώα «πουλάνε». Γι’ αυτό και τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν… Σπάνια αναφέρονται σε εγκλήματα εις βάρος αυτών των συναισθανόμενων πλασμάτων – γιατί αυτές είναι «δυσάρεστες» ειδήσεις – εντούτοις επιδιώκουν να δείχνουν πόσο χαριτωμένα είναι τα ζωάκια για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον ...
των αποβλακωμένων τηλεθεατών. Εξαίρεση στον κανόνα δεν αποτέλεσε ούτε η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Μες στην καλή χαρά» που προβάλλει το κανάλι Alpha TV τα Σαββατοκύριακα. Αν και η Ναταλία Γερμανού μιλάει συχνά για την αγάπη της για τα ζώα, φωτογραφίζεται με τα σκυλιά και τα γατιά της εντούτοις στην ίδια της την εκπομπή στις 6/1 θεώρησε καλό να προβάλλει πόσο «χαριτωμένα» είναι τα εγκλωβισμένα ζώα στις εγκαταστάσεις του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα. Εκεί που άγρια ζώα ζουν σε κλουβιά, εκεί που δελφίνια ζουν μέσα στις πισίνες του παράνομου – αφού δεν έχει ούτε πολεοδομική άδεια – δελφινάριου του Zαν Ζακ Λεσουέρ. Εκεί που ζώα της άγριας πανίδας αναπαράγονται προκειμένου το πάρκο να έχει φρέσκο θέαμα στα κλουβιά του, ώστε εμείς να πηγαίνουμε εκεί βόλτα τα παιδιά μας. Να τους δείχνουμε δηλαδή πως ο άνθρωπος υποτάσσει τα ζώα, τα καθηλώνει για να ζουν δια βίου αιχμάλωτα, ώστε να του προσφέρουν ευχαρίστηση. Αλήθεια, αγαπητή Ναταλία, πόσο φιλόζωος είναι εκείνος που αρέσκεται να βλέπει ζώα σε κλουβιά και μάλιστα διαφημίζει εκείνους που το κάνουν για να βγάζουν χρήματα; Εκπαιδευτική για τα παιδιά η αιχμαλωσία των ζώων; Γιατί όλοι οι επιχειρηματίες, που ασχολούνται με τη δημιουργία ζωολογικών κήπων βάζουν άραγε τα έγκλειστα άγρια ζώα να ζευγαρώνουν; Γιατί διαιωνίζουν τον εγκλεισμό; Μα φυσικά γιατί βγάζουν λεφτά από τη στυγνή εκμετάλλευση τους. Κάποια από τα άγρια ζώα – που βρίσκονται σε αντίστοιχα πάρκα – είναι αλήθεια, ότι δε μπορούν να επιστρέψουν στη φύση, γιατί οι άνθρωποι επί της ουσίας τα χαντάκωσαν και τα κατέστησαν ανίκανα να επανενταχθούν πλήρως εκεί που ανήκουν. Είναι ζώα, που δεν έμαθαν από τους γονείς τους, να κυνηγούν, να επιβιώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον, επειδή οι άνθρωποι - εκμεταλλευτές τους, τους σκότωσαν, για το δέρμα, τα νύχια, τα δόντια, ή για άλλους λόγους. Έτσι αυτά τα μικρά, αν δεν καταλήξουν σε κάποιο τσίρκο, ή σε κάποιο σπίτι κάποιου μεγιστάνα, είναι πολύ πιθανό να φτάσουν στις εγκαταστάσεις ενός ζωολογικού πάρκου. Όμως οι «φιλόζωοι» και συνήθως πολύ «φιλεύσπλαχνοι» επιχειρηματίες, που υπερτονίζουν τον «εκπαιδευτικό χαρακτήρα» των κλουβιών τους όχι μόνο το επιτρέπουν, αλλά συστηματικά επιδιώκουν να γεννιούνται οι απόγονοι των άγριων ζώων, που υπάρχουν δέσμια στις εγκαταστάσεις τους. Επιδιώκουν να γεννιούνται μέσα στα κλουβιά νέα αγρίμια, για να έχουν τα κλουβιά τους περιεχόμενο με φρέσκο αίμα. Άλλωστε ένα μωρό πάντα πουλάει! Ζευγαρώνουν τα έγκλειστα όντα σκόπιμα και δεν αρκούνται στην ευκαιριακή φιλοξενία εκείνων των πλασμάτων, που δεν γίνεται να επιστρέψουν στη φύση! Για να τα χορταίνουν τα δικά μας μάτια και τα μάτια των παιδιών μας το «θέαμα» της υποταγμένης φύσης, αφού πρώτα έχουμε πληρώσει στην είσοδο του πάρκου το ανάλογο εισιτήριο! Θυμηθείτε, ότι κάθε φορά, που πηγαίνετε το πιτσιρίκι σας στον ζωολογικό κήπο και στο δελφινάριο του μαθαίνετε μέσω αυτών των «εκπαιδευτικών επισκέψεων», ότι έτσι πρέπει να ζουν τα ζώα, μέσα στα κλουβιά!
zoosos

Δεν υπάρχουν σχόλια: