Σελίδες

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Αφιερωμένο εξαιρετικά στο κράτος για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων


Αφιερωμένο στους υπεύθυνους που χορήγησαν άδειες "κυνοκομείου" στους χώρους αυτούς

Δελτίο Τύπου
Οι φωτογραφίες των ... "κυνοκομείων" Κοζάνης και Καστοριάς είναι αφιερωμένες εξαιρετικά στον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , κ. Μ.Χαρακόπουλο και στους υπεύθυνους των υπηρεσιών του, που έχουν επίσημα την ευθύνη των ζώων συντροφιάς, κυρίως για τον ενδελεχή έλεγχο εφαρμογής της εθνικής νομοθεσίας (ν.604/77, ΠΔ 46378, ν.4039/2012), καθώς και στον κ. Πρωθυπουργό της παρούσας συγκυβέρνησης για τις διαβεβαιώσεις τους - σε έντονο τόνο - περί της απόλυτης εφαρμογής της νομοθεσίας σε όλους τους τομείς και μάλιστα ... της έγκαιρης αποκατάστασης της νομιμότητας.





Ως φαίνεται, από τη μεγάλη σπουδή, η περιφέρεια Κοζάνης , με την υπ. αριθμ. πρωτ. ΔΚ 1353/21.8.2012 απόφαση, χορήγησε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στις κλούβες και στους χώρους που βλέπετε στις εικόνες, εκτιμώντας ενδεχομένως ότι οι ... αφελείς Έλληνες θα καμαρώσουν τη συγκεκριμένη ... "προστασία και περίθαλψη αδέσποτων" - κατά τη γνώμη των αρμοδίων τους - και θα χειροκροτήσουν.


Όσο για το κυνοκομείο Καστοριάς με τα πλημμυρισμένα κλουβιά που "φιλοξενούν" τα καημένα τα αδέσποτα ζώα, από ότι έμαθα , υπάρχει και φάκελος κατασκευής με έγγραφο της υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ και λειτουργεί επί χρόνια, υπό την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών.
Σύμφωνα με την απάντηση που μου έδωσε η Κτηνιατρική Υπηρεσία Καστοριάς , δεν χρειάζεται άδεια από το νόμο. Μπράβο κυρίες και κύριοι! Έτσι θα ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπρέπειά μας στο εξωτερικό και εμείς ως χώρα και οι 300 της Βουλής που νομοθετούν αλλά δεν εφαρμόζουν τους νόμους ή δεν φροντίζουν να εφαρμοστούν, τουλάχιστον για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αλήθεια, πού είναι κάποια ζωοφιλικά σωματεία και ζωόφιλοι που προώθησαν με πάθος τις αυστηρές ποινές στο νόμο 4039/2012 ισχυριζόμενοι ότι θα θεραπευτούν έτσι τα πάντα ; Πού είναι κάποια σωματεία που καταγγέλουν έντονα σε καθημερινή βάση τις κακοποιήσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους δρόμους, ενώ δεν καταγγέλουν με την ίδια έμφαση και ένταση τις κακοποιήσεις και τις κακουχίες των ζώων στα ίδια τα κυνοκομεία ; Μήπως λόγω ότι και συγκεκριμένοι δικοί τους χώροι είναι ανάλογης ποιότητας ;
(Έχω στην κατοχή μου φωτογραφίες από τους χώρους τους).
Αλήθεια, γιατί ποτέ δεν μνημονεύουν το άρθρο 10 που αναφέρεται στη διακίνηση αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο εξωτερικό , δυνάμει του 998/03 Ευρωπαϊκού Κανονισμού;
Αυτές δεν είναι "φαντασιώσεις της γηραιάς κυρίας", όπως συχνά αναφέρουν.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Η επιλεκτική προβολή γεγονότων και εικόνων στα θέματα των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας και οι πομπώδεις εκδηλώσεις για τη σωτηρία τους, η μη εφαρμογή της νομοθεσίας σε συνδυασμό με τις παρανομίες και την διαιώνιση της έλλειψης στοχειώδους ευζωίας των εγκλωβισμένων σε κυνοκομεία αδέσποτων δεν έχουν επιλύσει τα προβλήματα στη χώρα μας και δεν πρόκειται να τα επιλύσουν.
Ζήτω λοιπόν η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων!

Ιωάννα Γκαραγκούνη
Πρόεδρος ΣΥΖΩΣΩΕΛ (Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: