Σελίδες

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να θέσει κανόνες για την ευζωία και διαχείριση των αδέσποτων ζώων σε όλα τα κράτη μέλη

Ειδική συνάντηση έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο στις 24 Απριλίου

Με την ελπίδα ότι η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία θα εξολοθρέψει τις "επιχειρήσεις της μαφίας" στα αδέσποτα

2 Μαίου- Φωνή των Ζώων της Σερβίας (SAV)
Επιστολή προς το το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέστειλε και δημοσιοποίησε ο Κάρμεν Αρσέν εκ μέρους της Φωνής των Ζώων της Σερβίας (SAV), στην οποία ζητάει την ουσιαστική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα θέματα κακοποιήσεων και εκμετάλλευσης των αδέσποτων ζώων στα κράτη μέλη της. Αναφέρεται στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2012 στο ΕΚ με θέμα την κακοποίηση των ζώων και ειδικότερα τα αδέσποτα ζώα και θίγεται ιδιαίτερα το θέμα της μη εμπλοκής της ΕΕ στη διαχείριση των αδέσποτων κάθε κράτους μέλους, λόγω του ότι ουσιαστικά το ίδια τα κράτη και οι κυβερνήσεις τους δεν το επιθυμούν. Έτσι θα κλείσουν "επιχειρήσεις εκμετάλλευσης αδέσποτων ζώων"... Στη συζήτηση αυτή υπήρξαν προτάσεις της Επιτροπής επί ενός σχεδίου αιτήσεων για ...
θέματα προστασίας και ευημερίας των ζώων, των αδέσποτων ζώων, των ζώων της διατροφικής αλυσίδας (μεταφορές, σφαγές χωρίς αναισθητικά κ.λπ.), των ζωολογικών κήπωντων εναλλακτικών μεθόδων των πειραμάτων στα ζώα κ.ά. Εισηγητής αυτού του σχεδίου ήταν ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής Victor Bostinaru. Αναφέρονται τα εξής συγκεκριμένα : "Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν πέντε αιτήσεις που αφορούν στην προστασία των ζώων, που τέθηκαν προς συζήτηση από την Επιτροπή Αιτήσεων. Μία αίτηση ήταν αυτή της Kendra Pinder, από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μιλούσε για τη βάναυση μεταχείριση των ζώων στη Ρουμανία, για τη δολοφονία των 230 σκυλιών στο Botosani και την περίπτωση των άγριων αλόγων από το Letea, καθώς και τις παράνομες δαπάνες των δημόσιων πόρων. Η Επιτροπή ζήτησε στοιχεία από τις δηλώσεις και έτσι, μαζί με έναν συνάδελφό μου, ετοίμασα και υπέβαλα μια ολοκληρωμένη έκθεση που συνοδεύεται από απτές αποδείξεις για το ότι, από μερικούς δημάρχους, οι προϋπολογισμοί για τη διαχείριση ξοδεύτηκαν στην πραγματικότητα σε ιδιωτικά συμφέροντα. Υποβλήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από τις φρικαλεότητες σε καταφύγια, τσίρκο, εκθέσεις ζώων.
Μία άλλη αίτηση ήταν προς τον Rumi Becker από τη Γερμανία, με τη συλλογή 157.000 υπογραφών και την επιδίωξη για δημιουργία ενός νομικού πλαισίου για την προστασία των αδέσποτων ζώων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και οι δύο αναφορές υποβλήθηκαν από τον Χανς Ρίχτερ, εκπρόσωπο του Ärzte Tiere eV, ο οποίος παρουσίασε επίσης φωτογραφικό υλικό με σημαντική επίδραση στο κοινό. Όσον αφορά στο φωτογραφικό υλικό, ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής Victor Boştinaru είπε ότι "είναι δύσκολο να ελέγξει κανείς τα συναισθήματά του όταν κοιτάζει τις φωτογραφίες. Η χώρα μου έχει επανειλημμένα κάνει αιτήσεις εδώ, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι δεν μπορεί να ενεργήσει. Η Ρουμανία είναι τελικά μια χώρα που συστηματικά αποτυγχάνει να προστατεύσει τα ζώα;"
Όλοι οι παρευρισκόμενοι χρειάζονται τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου της ΕΕ όσον αφορά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Ωστόσο, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι, παρόλο που κάθε μέρα λαμβάνει επιστολές για κακομεταχείριση των αδέσποτων ζώων και ότι παρόλο που είναι συγκλονισμένη από τις εικόνες που παρουσιάζονται , το πρόβλημα δεν είναι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και των κρατών μελών. Είπε ακόμη : "Εμείς δεν έχουμε το νομικό πλαίσιο εντός του οποίου μπορούμε να δράσουμε".
Ο Γερμανός ευρωβουλευτής κ. Jahr, είπε ότι είναι δίκαιο για την ΕΕ να μην λέει μόνο ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, αλλά να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό. Δεν λειτουργεί έτσι. "Γιατί και τα κράτη μέλη δεν θέλουν ουσιαστικά να παρεμβαίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο . Μπορεί πράγματι κάθε κράτος μέλος να κάνει ό,τι θέλει, θα ήθελα να ρωτήσω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Το κοινό δεν ανέχεται πλέον αυτή την σκληρή κατάσταση".
Η ευρωβουλευτής της Ρουμανίας Έλενα Μπασέσκου (κόρη του προέδρου της Ρουμανίας, του οποίου το κόμμα, PDL, ηγήθηκε μιας εκστρατείας για τη θανάτωση σκύλων) είπε : «οι εικόνες είναι πραγματικά φοβερές, αλλά φοβερή ήταν και η εικόνα με το παιδί από το Σουσεάβα που σκοτώθηκε από τα σκυλιά. Μην με παρεξηγήσετε, εγώ είμαι ζωόφιλος, αλλά τα σκυλιά σκοτώνουν ανθρώπους. Εγγυώμαι ότι οι τοπικές αρχές στη Ρουμανία θα κάνουν τα πάντα για να τηρηθεί η υφιστάμενη νομοθεσία. Η γνώμη μου είναι ότι το πρόβλημα αυτό αποτελεί εθνική αρμοδιότητα και όχι αρμοδιότητα της ΕΕ ».
Σημειώστε ότι η ομιλία της, εκτός του ότι είναι δόλια ή ψευδής, βγήκε ως η μόνη αντίθετη με όλες τις δηλώσεις που έγιναν. Επίσης επιβεβαίωσε ότι οι ρουμανικές αρχές δεν θέλουν τη συμμετοχή της ΕΕ, προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η μεγαλοεπιχείρηση.
Ο εκπρόσωπος των 2 αιτήσεων, Χανς Ρίχτερ είπε : «Η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να δράσει όταν τα κράτη μέλη δεν ενεργούν σωστά. Ο Πρόεδρος της επιτροπής, κ. Mazzoni, αποφάσισε ότι οι αναφορές και οι αιτήσεις παραμένουν ανοικτές, που σημαίνει ότι παραμένουν στην διάθεση του Κοινοβουλίου. Προσωπικά νομίζω ότι οι συζητήσεις αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές , καθώς μάθαμε ότι οι κυβερνήσεις των κρατών μελών δεν επιθυμούν τη συμμετοχή της ΕΕ στη διαχείριση των σκύλων, παράλογο από κάποια μεριά, αν σκεφτεί κανείς ότι το σχέδιο περιλαμβάνει την κατανομή των κονδυλίων της ΕΕ για τη διαχείριση των ζώων . Ο λόγος είναι πολύ προφανής . Τα κράτη μέλη δεν επιθυμούν τη συμμετοχή και την εμπλοκή της ΕΕ, λόγω του ότι οι κυβερνήσεις τους δεν επιθυμούν να λύσουν το πρόβλημα. Αυτό θα σήμαινε το κλείσιμο των επιχειρήσεων που κερδοσκοπούν από τα αδέσποτα ζώα.
Εμείς όμως ελπίζουμε - καταλήγει στην επιστολή του - ότι πέραν από τα συμφέροντα των αρχών των μελών, οι ανοικτές αιτήσεις, οι διαμαρτυρίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (να αναφερθεί ότι είναι όλο και περισσότερες) οι παρεμβάσεις των πολιτικών υποστηρικτών και οι παρεμβάσεις των ΜΚΟ, θα συντελέσουν ώστε να γείρει η πλάστιγγα προς την εισαγωγή κανόνων ρητής καλής διαχείρισης που θα επιβάλλονται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  serbiananimalsvoice.wordpress.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΝΟΤΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΔΑΚΡΥΒΡΕΚΕΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ .ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΤΗΝΑ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΟΛΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ.ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΓΝΩΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ , ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ..
Δ.Δ.Δ.