Σελίδες

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

11 Ιουνίου : Διεθνής Ημέρα Δράσης για τους Ελέφαντες των ζωολογικών κήπων

Η IDA σπόνσορας της εκστρατείας

Στις 11 Ιουνίου η IDA (Για την Άμυνα των Ζώων) θα είναι σπόνσορας της καμπάνιας για την 3η κατά σειρά Διεθνή Ημέρα Δράσης για τους Ελέφαντες των ζωολογικών κήπων (IDAEZ), προκειμένου να...

ευιασθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να την ενημερώσει για την αιχμαλωσία των ελεφάντων και για το γεγονός ότι τα ζώα αυτά δεν ανήκουν στους ζωολογικούς κήπους.
Η IDA δηλώνει ότι οι ελέφαντες είναι ιδιαίτερα έξυπνα ζώα , ότι στη φυσιολογική τους ζωή στην άγρια φύση κινούνται σε αποστάσεις 10 μιλίων την ημέρα , ότι ζουν σε μεγάλες ομάδες δεμένων οικογενειών και ότι επικοινωνούν μεταξύ τους ακόμη και μέσω μεγάλων αποστάσεων.
Στους ζωολογικούς κήπους κρατούν τους ελέφαντες σε μικρούς και στενούς χώρους , στους οποίους το ανώμαλο έδαφος τους προκαλεί πόνους στα πόδια, αρθρίτιδες και μολύνσεις, βασικές αιτίες για την μετέπιτα ευθανασία τους. Το άγχος και η ακινησία της εντατικής αιχμαλωσίας τους δημιουργεί στα ζώα ανώμαλη συμπεριφορά και ταραχές.
Επιπλέον, πολλοί ζωολογικοί κήποι ακόμη χρησιμοποιούν μεθόδους τσίρκο με κτυπήματα και σκληρή συμπεριφορά κατά των ελεφάντων.
Επισκεφθήτε το helpelephants.com για να μάθετε περισσότερα. Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε όλοι.

Κι άλλες δραστηριότητες για τους ελέφαντες :

ida.convio.net





Δεν υπάρχουν σχόλια: