Σελίδες

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Εκτός από τις εισαγωγές εκτρεφόμενων ζώων υπάρχουν και οι εξαγωγές αδέσποτων








Για να μην βλέπουμε μόνο τη μία πλευρά του εμπορίου κατοικίδιων

Όσο απευχόμαστε και καταδικάζουμε όλοι τη μαζική εκτροφή καθαρόαιμων κατοικίδιων ζώων και τις εισαγωγές τους για πώληση από τα pet shops, τη στιγμή που υπάρχουν τόσα αδέσποτα κατοικίδια γύρω μας , το ίδιο καταδικάζουμε και τη μαζική αποστολή των περισσευούμενων αδέσποτων από τη χώρα μας ή από άλλες νοτιοανατολικές χώρες της Ευρώπης προς τη Βόρεια Ευρώπη. Και εκεί περισσεύουν πολλά αδέσποτα και ...


καταδικάζεται έντονα η εισαγωγή είτε εκτρεφόμενων είτε αδέσποτων οικόσιτων από άλλες χώρες του Νότου, ενώ χαρακτηρίζονται απαράδεκτες και άθλιες οι μεταφορές τους.
Εξορίζονται χιλιάδες σκύλοι, με πρόσχημα μια "παραμυθένια ζωή" και ευρωπαϊκούς καναπέδες που τους περιμένουν, αλλά ουσιαστικά φυλακίζονται σε κλούβες , με τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο, για να πέσει σε κάποια από τα εκατοντάδες χιλιάδες ο "κλήρος" της σωτηρίας.





Και οι Γερμανοί , που είναι οι κατ' εξοχήν αποδέκτες του παράνομου αυτού εμπορίου , δηλώνουν κατηγορηματικά ότι τα καταφύγια τους είναι υπερπλήρη και ευθανατώνονται συνεχώς εγκατελειμμένα ζώα ή εξαφανίζονται...
Αυστηρά ελεγχόμενες υιοθεσίες αδέσποτων ζώων παντού είναι η πρόταση και όχι φορτία φορτηγών, πλοίων και αεροπλάνων με δεκάδες ζώα στριμωγμένα σε κούτες, είτε για εισαγωγές είτε για εξαγωγές προς όφελος των εμπόρων και των εκάστοτε δικτύων εκμετάλλευσης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ Η ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ. ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΥΤΟ , ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ. ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ , ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΥΧΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΡΟ - ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ ΨΥΧΩΝ.

Φ.ΛΥΜΠΕΡΗΣ
ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

kai pos tha sothoun kapia adespota apo tous dromous , afou to kratos mas den kanei tipota kai ta filozoika arnounde na mazevoun adespota skilakia ? i tha ginoume "evropeoi" kai amerikanoi na ta skotnoume amesos gia na katharizoume tous dromous kai na dixnoume pos imaste efprepeis kai filozoi ? ola ipokritika den ine telika ?

squash