Σελίδες

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Δέχονται κύμα επικρίσεων

Στο έλεος των πλημμυρών άφησαν τα κατοικίδια οι Αρχές της Αυστραλίας

Πολλοί Αυστραλοί αρνήθηκαν να φύγουν χωρίς τα κατοικίδιά τους

Σίδνεϊ - Reuters

Αντιμέτωπες με επικρίσεις βρίσκονται οι Αρχές στην Αυστραλία διότι ανάγκασαν τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αφήνοντας πίσω τα κατοικίδιά τους. Ορισμένοι πληγέντες αρνήθηκαν ...


να φύγουν γιατί δεν τους επετράπη να επιβιβαστούν σε ελικόπτερα, πλοία και λεωφορεία μαζί με τα κατοικίδιά τους.

«Θεωρώ ότι όλη η κατάσταση σε σχέση με τα κατοικίδια ειδικά θα πρέπει μάλλον να αναθεωρηθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης RSPCA, Μάικλ Μπίτι.

Ο ίδιος κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ, οι οποίες στον απόηχο του τυφώνα Κατρίνα το 2005, στη Νέα Ορλεάνη, ψήφισαν νόμο που προβλέπει την προστασία των κατοικιδίων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας της Αυστραλία, καθώς ορισμένοι από τους εκτοπισμένους εξαιτίας των πλημμυρών στην βορειοανατολική πολιτεία του Κουίνσλαντ αρνήθηκαν να απομακρυνθούν γιατί δεν τους επετράπη να επιβιβαστούν σε ελικόπτερα, πλοία και λεωφορεία μαζί με τα κατοικίδιά τους.

Στις περισσότερες πόλεις της Αυστραλίας, οι σκύλοι και οι γάτες δεν επιτρέπεται να μεταφέρονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ούτε με ταξί.

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: