Σελίδες

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η απάντηση του Animalspress

Προς κ. Αναστασία Μπομπολάκη, Πρόεδρο Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και
προς κάθε Ζωοφιλικό Σωματείο και Σύλλογο αυτής της χώρας




Ουδείς αμφισβήτησε το έργο των ζωοφιλικών σωματείων - με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας στο θέμα των αδέσποτων - όπως είθισται να κάνουν κάποια από αυτά για το δικό μας το έργο σε αυτό τον δημοσιογραφικό ιστότοπο. Το δικό σας έργο είναι η προστασία των ζώων και το δικό μας έργο είναι ενημερωτικό και ερευνητικό για την προστασία της αλήθειας και της διαφάνειας, με απώτερο σκοπό τον κοινό αυτονόητο στόχο , την ευημερία των ζώων . Ατυχώς εμπλέκετε εσείς οι ίδιοι τη διερεύνηση ενός περιστατικού ή κάποιων περιστατικών με αμφισβητούμενα στοιχεία, με το συνολικό σας έργο επί των ζώων. Ατυχώς εμπλέκετε το δημοσιογραφικό καθήκον μας στις εσωτερικές σας διενέξεις και διαφορές , με αποτέλεσμα να υπερισχύει η αδικαιολόγητη εμπάθεια και η επιθετικότητα από ...


μερίδα της ζωοφιλικής κοινότητας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις αδυναμίες της νομοθεσίας ή τη μη εφαρμογή της για την προστασία των οικόσιτων ζώων, το έλλειμμα ενημέρωσης , την ύπαρξη περιστατικών κακοποίησης, αμέλειας, κρατικής αναλγησίας ή εκμετάλλευσης αδέσποτων κατοικίδιων στην Ελλάδα, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά και τη βελτίωση των συνθηκών σε σχέση με το παρελθόν στα θέματα ζωοφιλίας και εθελοντικής μέρμνας αδέσποτων. Θεωρούμε άδικο για τους συμπολίτες μας να προβάλλεται εντονότατα μια υπέρ του δέοντος «βαρβαρότητα» έναντι των ζώων, τη στιγμή που κακοποιήσεις και διαστροφικοί βασανισμοί κυρίως δεσποζόμενων αλλά και αδέσποτων ζώων γίνονται καθημερινά σε πολλές πολιτισμένες χώρες , οι οποίες συνήθως το αποκρύπτουν ... διακριτικά για να μη χαλάσει η εικόνα τους.
Λυπούμαστε αν δυσαρεστούμε κάποιους, αλλά δεν είναι καθήκον μας να αγνοήσουμε ή να αποκρύψουμε στοιχεία που έρχονται στα χέρια μας και αλλάζουν ή διαψεύδουν δημοσιοποιημένα περιστατικά. Χρέος μας είναι να τα δημοσιοποιήσουμε και χρέος μας είναι να διερευνήσουμε οτιδήποτε επιχειρεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα, χάριν εντυπώσεων , από λάθος, επιπολαιότητα ή άλλη σκοπιμότητα. Γνωρίζετε πόσοι ζωόφιλοι εθελοντές φωνάζουν "όχι δεν είναι αυτή η εικόνα της σημερινής Ελλάδας. Ψάξτε τα , δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά σε αυτό το βαθμό" . Επίσης, αναφέρεστε σε ένα κρεμασμένο σκυλάκι, ενώ χλευάζεται από πολλούς το γεγονός : "Έγινε της μόδας το κρέμασμα σκυλιών από τα δένδρα; Τί έχει γίνει τελευταία;" Γινόμαστε αποδέκτες πολλών διαμαρτυριών αλλά και καταγγελιών από πολίτες όλης της χώρας , τόσο για το έργο της πολιτείας όσο και για τις συνθήκες που τα αδέσποτα περισυλλέγονται και φυλάσσονται από δήμους αλλά και σωματεία . Τα δεμένα σκυλιά σε πασσάλους και σε δένδρα που μας έρχονται σε φωτογραφίες δεν είναι πάντα από ιδιώτες.
Ας μην περισσεύει λοιπόν από κανέναν η υποκρισία της υπερβολικής ευαισθησίας , τόσο που να γίνεται "θέμα που πουλάει" , γιατί δεν ... πουλάει κάτι που τραβάει τόσο πολύ. Αρχίζει να αμφισβητείται.
Εν προκειμένω, δεν κατανοούμε τη "λάσπη" στην επιστολή της κ. Μπομπολάκη , όταν έχουμε στα χέρια μας το επίσημο ιατρικό πόρισμα της κτηνιάτρου που χειρούργησε το συγκεκριμένο σκυλάκι (με επισταμένη εκ των πραγμάτων κλινική εξέταση) με αίτιο, το οποίο ουδεμία σχέση έχει ή αποδεικνύει "μαχαίρωμα από άνθρωπο". Εσείς έχετε δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα ενός σεβαστού κτηνιάτρου (δεν τους γνωρίζουμε αμφότερους) ο οποίος έριξε προφανώς μία ματιά προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες . Ποιος , λοιπόν, προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια και ποιος να ρίξει φως στην αλήθεια ; Ποιός παρέκαμψε και αγνόησε πεισματικά τη βεβαίωση της κτηνιάτρου χειρουργού , που διευκρινίζει τα «περί στύλου ή σύρματος περίφραξης επί μακρύ χρονικό διάστημα» και πρόβαλλε αμέσως στα Μέσα την ανθρώπινη βία με μαχαίρι στο ζώο ; Άλλο ατύχημα , άλλο αμέλεια και άλλο μαχαίρι κυρία μου. Είναι άλλο να παρέμεινε δεμένο επί μακρόν ή να έγινε ατύχημα με άλλο ζώο σε συρματόπλεγμα ή οτιδήποτε σχετικό και άλλο να του επετέθη κάποιος άνθρωπος με βία.
Αλήθεια τι επιδιώκουμε ως χώρα με αυτή την υπερβολική προβολή κακοποιήσεων σκύλων ; Τον οίκτο ; Τις δωρεές ; Για να καταλάβουμε όλοι.
Εκτός από τη στηλίτευση των κακών περιστατικών (που υπάρχουν, αλίμονο) , τη χώρα μας τιμά περισσότερο η προβολή της παιδείας και της ενημέρωσης για το σεβασμό στα δικαιώματα των ζώων και η εντονότερη προβολή των καλών παραδειγμάτων ζωοφιλίας των Ελλήνων, που αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.
Ειδικά στα αδέσποτα ζώα πρέπει να σκύψουμε όλοι με προσοχή και να πιέσουμε όλους αυτούς που πεισματικά συντηρούν το έλλειμμα μέριμνας.
Τα αδέσποτα , πάντως, δεν είναι προϊόν εκμετάλλευσης.

Οι δημοσιογράφοι , μέλη της ομάδας του Animals Press Center
Εύη Κυρατζή, Ρούλα Κοτσέτα, Μανώλης Κυπραίος , Γιώργος Παπάζογλου




7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά κι εσείς δημοσιογράφοι τρέξτε σε Υπουργούς και Δημάρχους και δήθεν φιλόζωους και κόψτε τους το βήχα. Βγάλτε τα όλα στην τηλεόραση και ΦΩΝΑΞΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ. Στα τσακίδια όλοι σας

Μ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ Μ.Μ?
ΜΗΠΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

"Αλήθεια τι επιδιώκουμε ως χώρα με αυτή την υπερβολική προβολή κακοποιήσεων σκύλων ; Τον οίκτο ; Τις δωρεές ; Για να καταλάβουμε όλοι."

Η στρατηγική αυτή της έντατικής προβολής ανατριχιαστικών εικόνων κακοποίησης ζώων, ξεκίνησε το 2003 με τη ψήφιση του Ν.3170 που έβαζε περιορισμούς στην ανεξέλεγκτη αποστολή αδέσποτων στη Γερμανία και άλλες χώρες της Β.Ευρώπης. Το μήνυμα στις πρώτες καμπάνιες με φωτογραφίες και βίντεο ήταν ξεκάθαρο : " να τροποποιηθεί ο Νόμος και να γίνονται ελεύθερα οι¨"υιοθεσίες εξωτερικού" για να σωθούν τα ζώα απο τους Βάρβαρους ΄Ελληνες.
Η ίδια στρατηγική ακολουθείται απο τις ίδιες και άλλες ξένες οργάνώσεις και σε άλλες χώρες της ΝΑ.Ευρώπης όπως η Ιταλία και Ισπανία.

Ο βασανισμός και η κακοποίηση είναι το άλλοθι τους για τις παρανομες αποστολές που κάνουν που στα μάτια των αδαών εμφανίζονται σαν "σωτηρία" των ζώων.

Α.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε να μας πει η κα Μπομπολάκη γιατί κατηγορεί τους άλλους για εμπάθεια, ενώ όλο το κείμενο της είναι γεμάτο εμπάθεια προς άλλα φιλοζωικά σωματεία για αποπροσανατολισμό του θέματος ;;
Γεμάτο απειλές και καθόλου εμπεριστατωμένες απαντήσεις επί του θέματος.

Θα μπορούσε η κα Μπομπολάκη να μας απαντήσει πόσα και ποια φιλοζωικά σωματεία-συλλογοι αποτελούν την συντονιστική που εκπροσωπει όλους αυτούς τους συλλόγους-σωματεία, φαντάσματα ή μη;; Ενεργά ή όχι;;
Και από ποια σωματεία παίρνει την "γραπτή" έγκριση για τις ενέργειες της συντονιστικής;;

Θα μπορούσε να μας απαντήσει η κα Μπομπολάκη με στοιχεία και γνωματεύσεις κτηνιάτρων τους 10 θανάτους σκύλων με πυροβολισμό στην Ξάνθη που δημοσιεύθηκε από τον σύλλογο ΣΩΖΩ;; Ο σύλλογος αυτός εκπροσωπείται από την συντονιστική αν δεν κάνω λάθος.

Μπορείτε κα Μπομπολάκη να μας επιδείξετε την γνωμάτευση του κτηνιάτρου που να λέει ότι αυτά τα σκυλιά πυροβολήθηκαν και όχι ότι ήταν σε προχωρημένη σήψη όταν βγήκαν οι φωτογραφίες;;

Μπορείτε να μας πείτε κα Μπομπολάκη γιατί κάτω από κάθε αναφορά κακοποίησης υπάρχει ο λογαριασμός του εκάστοτε φιλοζωικού σωματείου;;

Δεν θα πω άλλα, δεν θα μιλήσω για άλλες παραποιημένες-φανταστικές κακοποιήσεις που δημοσιεύονται για να δείξουν πόσο κακοί είναι οι Έλληνες και πόσο υποφέρουν τα κακόμοιρα τα σκυλάκια.

θα πω όμως ότι είναι ντροπή για την φιλοζωία η εμπάθεια ορισμένων ανθρώπων προς άλλους ομοϊδεάτες τους. ΝΤΡΟΠΗ.

ΜΑΝΩΛΗΣ
(όχι ο δημοσιογράφος Κυπραίος)

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά δεν θα πάρω ποτέ απάντηση από την κα Nellie Sk.

Θα μπορούσε να απαντηθεί ποτέ το ερώτημα «ΠΟΙΑ είναι η πανελλήνια συντονιστική επιτροπή φιλοζωικών σωματείων 85 ή 105 ή 106 ή 107 σωματείων»;;;

Και ΠΩΣ ορίστηκε;;; Με ποια νομική διαδικασία;;

Μια ΑΤΥΠΗ ομάδα μερικών ανθρώπων είναι, που ονομάζονται «φιλόζωοι», χωρίς καταστατικό, χωρίς πρωτόκολλο έγκρισης από το πρωτοδικείο.

Τι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα;;;

Εκτός από δύο ή τρεις «διαταγές-εγκυκλίους», ΔΕΝ κατάφεραν την αλλαγή του Νόμου 3170/03, ΔΕΝ κατάφεραν την εφαρμογή του Νόμου αυτού, ΔΕΝ κατάφεραν ούτε ένα pet shop που πουλάει ζώα να κλείσουν, ΔΕΝ κατάφεραν την αλλαγή της εγκυκλίου για την μεταφορά των κατοικιδίων από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η επίτευξη ενός εκ των ανωτέρω θα ήταν επιτυχία και θα έδειχνε την δύναμη σας και όχι οι τίτλοι ή τα νούμερα.

Αναφέρεται στην επιστολή ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται αλλά και να είναι τίμια».

Μα οποιοσδήποτε εκ των έσω θα σας διαψεύσει. Δεν μπορείτε να το ισχυρίζεστε και να το απαιτείται από άλλους, αν εσείς πρώτοι ΔΕΝ το τηρείτε.

Οι σύλλογοι ή σωματεία, που αποτελούν αυτήν την συντονιστική, θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι αποτελούνται πάνω από 10 μέλη, ότι έχουν πρακτικά συνελεύσεων, ότι κάνουν εκλογές κάθε δύο χρόνια, και λοιπά διαδικαστικά που ορίζει ο Νόμος;;

Θα μπορούσα να υποβάλλω πολλά ερωτήματα.

Δεν περιμένω μια σωστή και εμπεριστατωμένη απάντηση, (εκτός ίσως από τις γνωστές χυδαιολογίες των «φιλόζωων» και τις ασταθείς αόριστες απαντήσεις τους).

Αλλά κάποια στιγμή πρέπει μερικά πράγματα να αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν στην φιλοζωία της Ελλάδος και στα «οργανωμένα» φιλοζωικά σωματεία ή συλλόγους και να λυθούν πολλές απορίες.
Και όλη η Ελλάδα να ενημερωθεί για το τι εστί «οργανωμένο» φιλοζωικό σωματείο ή σύλλογος , σύμφωνα πάντα με τον Νόμο και όχι όπως λειτουργούν σήμερα.

ΜΑΝΩΛΗΣ (όχι ο δημοσιογράφος)

Ανώνυμος είπε...

Ασυναρτησίες και κακόβουλες κρίσεις όπως πάντα από το μπλόγκ αυτό.Κανένας δεν προτείνει κάτι θετικό και νομίζω πως κανένας από τους ανώνυμους fan δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να σχολιάζει...
Πιστεψτε με τα ζώα έξω χρειάζονται όλους τους "ζωόφιλους" ακόμη και αυτούς που η μόνη τους δουλειά είναι να σεργιανίζουν στο διαδίκτυο και νσ επικρίνουν το καλό έργο μερικών.
Που βλέπετε την "βελτίωση" στα ζωοφιλικά θέματα. Και επειτα έχει σημασία πως σκότωσαν τα ζώα? Από αμέλεια η από μαχαίρι? Και η αμέλεια των υπανθρώπων που τα εκμεταλλεύονται. η εγκαταλειψή τους κλπ. πάλι ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ είναι.Μακάρι να σταματήσει η παραγωγή και εισαγωγή κατοικιδίων , μακάρι να ευαισθητοποιηθούν οι αναίσθητοι πολιτκοί δερβέναγες που αδιαφορούν παντελώς και να μην υπάρχουν πια δύστυχα και εξαθλιωμένα αδέσποτα στους δρόμους.Βέβαια από την μια πολιτική αναλγησία και από την αλλη η έλλειψη συνείδησης, ευαισθησίας και παιδείας του λαού μας προκαλεί μια συνεχώς αυξανόμενη τρομερή βία κατά των ζώων. Αδικα προσπαθούν οι "καλοθελητές" αυτού του μπλόγκ να αποδείξουν το αντίθετο. Βγείτε όμως απλά στο δρόμο και ανοίξτε τα μάτια σας, μην εθελοτυφλείτε επι τέλους. Εστιάστε τις προσπαθειές σας στην διάσωση αυτών των πλασμάτων, σας έχουν ανάγκη. Διασώστε τα και εξασφαλίστε τους το μέλλον, στην Ελλάδα η στο εξωτερικό δεν εχει σημασία, απλά βρείτε τους κάποιον ΑΝΘΡΩΠΟ να τα αγαπήσει να τους αποδείξει ότι υπάρχει και η αγάπη σε αυτή τη γη. ΕΛΕΟΣ ανεγκέφαλοι συνέλθετε!

Ανώνυμος είπε...

Μην λες πολλά κυρία ανώνυμη γιατί δεν ξέρεις ποιός είμαι , ενώ εγώ ξερω πάρα πολλά, καθώς είμαι ένας από εσάς. Άστα τα περί κακόβουλων και ασυναρτησιών γιατι δεν σε παίρνει καλή μου.

Καλή χρονιά σε όλους

ΜΑΝΩΛΙΟΣ (ψευδώνυμο είναι)