Σελίδες

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολές ζωοφιλικών σωματείων προς δήμους


Επιστολές προς τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας και προς τον δήμαρχο Πολυκάστρου και την Κοινότητα Ευζώνων, για καταγγελίες ως προς συγκεκριμένα θέματα που άπτονται των ζώων (κακοποιήσεις, δολοφονίες)απέστειλε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων. Επίσης , απέστειλε επιστολή προς τον δήμαρχο Αμοργού ενημερώνοντάς τον για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με ειδικά προς τούτο εκπαιδευμένα άτομα
Ειδικότερα :


Προς τον Διευθυντή του
2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας
κον. Δημήτριο Λακαφώση
Φαξ: 22990 42390

Αθήνα, 02.12.2010

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Λάβαμε την καταγγελία, ότι πριν μερικές μέρες αμέσως μετά την πρωινή προσευχή όχι μόνο συστήσατε στους μικρούς μαθητές του σχολείου σας να μην ξανά ταΐσουν το μικρόσωμο σκυλάκι που είχε βρει καταφύγιο στην αυλή του σχολείου σας, αλλά τους προειδοποιήσατε ότι θα τιμωρηθούν αν προβούν σε τέτοια ενέργεια.

«Όποιο από τα παιδάκια ξανά ταΐσει αδέσποτο σκυλάκι, θα τιμωρηθεί. Να μην το ταΐζετε για να φύγει, κουβαλάει αρρώστιες!», ήταν τα λόγια σας.

Βάσει ποιου εκπαιδευτικού συστήματος προβαίνετε σε τιμωρία των μαθητών σας, αν αυτοί φροντίζουν και ταΐζουν τα ζώα; Έχετε λάβει συγκεκριμένες γραπτές οδηγίες από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση; Θα έπρεπε να γνωρίζετε ως εκπαιδευτικός που είστε και καλείστε να διαπλάσετε τις ψυχές και το ήθος των μικρών μαθητών στην τρυφερή αυτή ηλικία που βρίσκονται και οι γονείς τους καθώς και η Πολιτεία σας τους έχουν εμπιστευτεί, ότι η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα και τη φύση και κατ΄επέκταση προς τον άνθρωπο, ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια της εκπαίδευσης τους. Αργότερα θα είναι πολύ αργά.

Πως είναι δυνατόν ένας δάσκαλος της δημοτικής εκπαίδευσης την σήμερον ημέρα να τολμά να αποτρέπει τους μαθητές να σέβονται και να φροντίζουν τα ζώα; Περισσότερο μάλιστα να τα απειλεί με τιμωρία αν συνεχίσουν να ταΐζουν ένα απροστάτευτο πλάσμα που βρήκε καταφύγιο στη σχολική αυλή; Με ποιο σκεπτικό τους εμφυσάτε τον φόβο των μικροβίων αν ακουμπήσουν έναν σκύλο; Δεν γνωρίζετε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής; Η επαφή μας με ένα ζώο- ακόμα αν αυτό είναι αδέσποτο- δεν εμπεριέχει κανέναν λόγο ανησυχίας για μετάδοση ασθενειών. Σε ότι αφορά την ασφάλεια υγείας των μαθητών θα ανησυχούσαμε πιο πολύ για τους χώρους του σχολείου σας που σίγουρα δεν θυμίζουν αίθουσα χειρουργείου!

Ποιος Δάσκαλος, ποιος Παιδαγωγός, ποιος σώφρον άνθρωπος του 21ου αιώνα που θέλει να ονομάζεται διαμορφωτής του χαρακτήρα μικρών μαθητών τολμά και απειλεί με τιμωρία, αν αυτά αγαπούν και φροντίζουν ένα αδύναμο


πλάσμα, όπως είναι ένας σκύλος; Οι γνώσεις σας πρέπει να είναι πολύ ρηχές. Διαφορετικά η εικόνα των μαθητών σας να φροντίζουν τον μικρό σκύλο στην αυλή του σχολείου σας, θα έπρεπε να σας είχε κάνει να νιώσετε περήφανος για τους εξαίρετους μαθητές που έχετε την τιμή να φοιτούν στο σχολείο σας, να έχετε χαμογελάσει ενθυμούμενος το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη:

«Ποτέ δεν θα πειράξω τα ζώα τα καημένα μην τάχα σαν και μένα κι κείνα δεν πονούν; Θα τα χαϊδεύω πάντα, προστάτης τους θα γίνω….» Αντί όμως να τους δώσετε συγχαρητήρια, σπεύσατε να τα τρομοκρατήσετε με την απειλή της τιμωρίας.

Δυστυχώς η συμπεριφορά σας είναι σημείο των καιρών. Από δασκάλους που αντί να διδάξουν στους μικρούς μαθητές την αγάπη και τον σεβασμό προς τα ζώα ως οφείλουν, διδάσκουν απέχθεια και αποστροφή, καταλήγουν οι μαθητές στο Λύκειο να κακοποιούν και να σκοτώνουν ένα κουτάβι, όπως έγινε πρόσφατα σε Λύκειο στην Καβάλα. Παρεμβατικά παιδιά δεν γεννιούνται! Ο παρεμβατικός χαρακτήρας διαπλάθεται από δασκάλους σαν εσάς, που δεν τους αξίζει ο τίτλος του δασκάλου ούτε η θέση του διευθυντή που σήμερα κατέχετε.

Περιμένουμε άμεσα να βρείτε έναν εύσχημο τρόπο να επανορθώσετε την πράξη σας και να εξηγήσετε στους μαθητές σας ότι δεν ακριβολογούσατε με τα λεγόμενά σας. Ότι είστε περήφανος που μαθητές του σχολείου σας φροντίζουν ένα ανυπεράσπιστο ζώο. Να εξηγήσετε στους μαθητές ότι τα ζώα δεν γεννιούνται αδέσποτα, αλλά το ανθρώπινο χέρι τα καθιστά αδέσποτα. Να τους διδάξετε ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδι, αλλά σύντροφοι στα παιχνίδια τους και ότι οφείλουν να τα σέβονται, γιατί έχουν και αυτά ψυχή. Να καλέσετε ένα φιλοζωικό σωματείο να μιλήσει στους μαθητές του σχολείου σας για τα ζώα και πως πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε. Διαφορετικά θα προβούμε σε κάθε περεταίρω καταγγελία που μας δίνει ο Νόμος ως δικαίωμα, αφού ως φιλοζωικά σωματεία έχουμε το έννομο συμφέρον να καταγγείλουμε την πράξη σας. Μια πράξη που όχι μόνο αντί-φιλοζωική είναι, αλλά ταυτόχρονα απόλυτα αντιπαιδαγωγική. Επίσης περιμένουμε άμεσα να μας ενημερώσετε για την τύχη του ζώου. Τυχόν εξαφάνιση του σας καθιστά υπεύθυνο με ότι συνεπάγεται από τον Νόμο.
Και μην ξεχνάτε κύριε Διευθυντά, «πως η ζωοφιλία δημιουργεί πρότυπα που αντιμάχονται την κουλτούρα βίας σε μια κοινωνία».


Νατάσα Μπομπολάκη
κινητό: 6976489349 e-mail: chaniapets@yahoo.gr




Μαρία Χουστουλάκη
κινητό: 6979913007 e-mail: mhoustoulaki@yahoo.gr

Βιβή Κατηφόρη
κινητό: 6972315140 e-mail: adespotakia@gmail.com

Αρετή Παπασταύρου
κινητό: 6944 202625 e-mail: adespotouli@yahoo.gr



Κοινοποίηση:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής
Παιδαγωγικό Ινστιτούτο
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
ΔΟΕ-Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας
ΜΜΕ
Φιλοζωικά Σωματεία







Προς τον
Δήμαρχο Πολυκάστρου
κ.

Προς την
Κοινότητα Ευζώνων

Προς το
Αστυνομικό Τμήμα Ευζώνων

Προς το
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργό κ Κώστα Σκανδαλίδη

Υφυπουργό
κα Μιλένα Αποστολάκη

Προς το
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστο Παπουτσή


ΘΕΜΑ: ΑΘΡΟΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ



Κύριοι,

Τα τελευταία χρόνια η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, 106 τον αριθμό, ενημερώνεται για κατά συρροή δολοφονίες αδέσποτων ζώων , που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του Τελωνείου των Ευζώνων, χώρος επίσης όπου εγκαταλείπονται από ασυνείδητους πολλά αδέσποτα ζώα.
Οι παρεμβάσεις του φιλοζωικού κινήματος προς τις αρμόδιες αρχές τα τελευταία χρόνια έχουν κατορθώσει να περιορίσουν το κακό , όμως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος δηλητηρίασης των αδέσποτων ζώων που αυτή την στιγμή διαβιούν στους Ευζώνους, αφού διάφορες απειλές εκστομίζονται από αρμόδιους και μη.
Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι τα ζώα προστατεύονται τόσο από τη Διεθνή Νομοθεσία την οποία και η χώρα μας έχει επικυρώσει αλλά και από την Εθνική και ορίζονται ποινές και κυρώσεις γι αυτούς που την παραβιάζουν.

Πολύ πρόσφατα, στις 24 και 25 Νοεμβρίου από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. εξεδόθη οδηγία προς ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας , μεταξύ αυτών και της Ελλάδας , να προσαρμόσουν την συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στα ζώα με αυτή των άλλων χωρών της Κοινότητας και δίνεται περιθώριο δύο μηνών προκειμένου να ληφθούν μέτρα από την χώρα μας για διόρθωση και εξάλειψη αυτού του επαίσχυντου φαινομένου που μας κατατάσσει στις τριτοκοσμικές χώρες.
Ο σεβασμός της υπόλοιπης ζωής του πλανήτη μας είναι υποχρέωση του καθενός και οι διάφορες αρχές , όπου δει, θα πρέπει να μεριμνούν γι αυτό και όχι να ανέχονται το λιγότερο τέτοιες καταστάσεις.
Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δολοφονηθεί πάνω από 25 αδέσποτα με την γνωστή μέθοδο της δηλητηρίασης και αυτή την στιγμή έχουν μείνει μόνο τρία, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν περισσότερα λόγω εγκατάλειψης και άλλων.
Η Πανελλαδική Συντονιστική Ζωοφιλικών Σωματείων εφιστά την προσοχή των αρμοδίων αρχών, Αστυνομικών και δημοτικών, ότι δεν θα ανεχτεί άλλες δολοφονίες αδέσποτων ζώων θα πράξει δε τα δέοντα, νόμιμα και εξώδικα και προς πάσα κατεύθυνση σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην αντίθετη περίπτωση.
Ζητάμε δε να προβούν σε ενημέρωση πάντων για τις υποχρεώσεις και τις ποινές και κυρώσεις που προβλέπονται.

Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε θέμα αφορά στα αδέσποτα , την ενημέρωση του κοινού , τις στειρώσεις και περιθάλψεις των ζώων αυτών. Κλπ που θα συμβάλλουν αποτρεπτικά σε τέτοια φαινόμενα

Παρακαλούμε το Αστυνομικό Τμήμα Ευζώνων και την Δημοτική Αρχή, παλαιά και Καλλικρατειακή να μας ενημερώσουν για τα μέτρα στα οποία θα προβούν , προκειμένου να τεθεί ένα τέλος στις δηλητηριάσεις αλλά και στις κάθε μορφής κακοποιήσεις ζώων.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Επικοινωνία

Αναστασία Μπομπολάκη , 6976489349
Νομικός

Ιζαμπέλλα Μποτωνάκη, 6977951694
,,,,,,






Αθήνα 30.11.2010
Προς Δήμαρχο Αμοργού
κ. Φωστιέρη
Κύριε Δήμαρχε,
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 106 ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στα πλαίσια της προσπάθειάς της για την βελτίωση της συμπεριφοράς μας απέναντι στην υπόλοιπη ζωή του πλανήτη και στον οφειλόμενο σεβασμό προς κάθε συναισθανόμενο έμβιο ον σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανά Περιφέρεια ,διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια με ειδικά προς τούτο εκπαιδευμένα άτομα σε νηπιαγωγεία , δημοτικά αλλά και γυμνάσια και λύκεια της χώρας μας με άριστα αποτελέσματα.
Με την επιστολή μας αυτή λοιπόν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την προσδοκία μας να διεξαχθούν μια σειρά ενημερωτικών παρουσιάσεων με αντικείμενο την σχέση των ανθρώπων και ζώων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αμοργό.
Οι ιδιαίτερα κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα που στοιχειώνει τον Ελληνικό πολιτισμό και προκαλεί τον παγκόσμιο διασυρμό μας. Πέρα από τις επίμονες προσπάθειες μας για την ευζωία των ζώων αλλά και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης βίας απέναντι τους , θεωρούμε ότι εκείνο που θα έχει μακροπρόθεσμα αποτέλεσμα είναι να θέσουμε τα θεμέλια για την διαμόρφωση φιλόζωης συνείδησης στα παιδιά.
Οι παρουσιάσεις αυτές χωρίζονται σε διαφορετικά επίπεδα και απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές δημοτικών σχολείων, γυμνασίου και λυκείου.
Παράλληλα με την ενημέρωση των μαθητών , ανάλογες παρουσιάσεις θα μπορούσαν να γίνουν σε εκπαιδευτικούς .
Επίσης θα θέλαμε σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και το δήμο να συνδιοργανώσουμε μια ενημερωτική εκδήλωση απευθυνόμενοι στους γονείς με στόχο να καταρρίψουμε τους μύθους που αφορούν τα ζώα μέσα από απευθείας πληροφόρηση.
Οι παρουσιάσεις έχουν γίνει επανειλημμένα με μεγάλη επιτυχία στην Κρήτη από ψυχολόγο με ειδίκευση στη συμπεριφορά ζώων με την άδεια του υπουργείου παιδείας και των αρμόδιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .
Ζητούμε την δική σας συνδρομή αλλά και ουσιαστική συμμετοχή σ’ αυτήν την προσπάθεια μας, θέτοντας υπό την αιγίδα του Δήμου σας και παραχωρώντας κατάλληλες αίθουσες για τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που απευθύνονται στους ενήλικες, ενώ τα μαθήματα στα σχολεία θα γίνονται στις σχολικές αίθουσες .Επειδή η προσπάθεια αυτή είναι σε εθελοντική βάση , αν είναι δυνατόν να καλυφθούν τα έξοδα διαμονής , διατροφής και μετακίνησης της ομιλήτριας .
Ευελπιστώντας ότι θα συμβάλλετε στην αλλαγή της συμπεριφοράς , της αντίληψης και της νοοτροπίας των νέων παιδιών απέναντι στα ζώα και το περιβάλλον, περιμένουμε την απάντησή σας.
Ευχαριστούμε,
Για την
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Αναστασία Μπομπολάκη
Νομικός
Τηλ. 6976489349 και
Βίκυ Χρήστου
Οδοντίατρος
Τηλ. 6945544088
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αμοργού



Δεν υπάρχουν σχόλια: