Σελίδες

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Επιστολή Ολυμπιάδας Χαλκιδικής προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Την πρόταση της για την αναγκαιότητα της εφαρμογής του 3170/2003, στο σημείο αναφοράς του στην σήμανση και καταγραφή δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, τον ελεγκτικό μηχανισμό για την εφαρμογή του Νόμου στο σημείο του αυτό και την αυστηρή τιμωρία των παραβατών του, απέστειλε με επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρη Χατζηγάκη, η Ολυμπιάδα Χαλκιδικής μέσω της κ. Ελένης Γερνά. Επισημαίνεται , μεταξύ άλλων ότι "Η ασίδωτη εγκατάλειψη πρέπει να σταματήσει άμεσα, όπως άμεσα πρέπει να σταματήσει και η μεταφορά αδέσποτων ζώων από τον ένα Δήμο στον άλλο". Επισείεται δε η προσοχή και στο θέμα 'Τσίρκο" ειδικά για τη θερινή περίοδο.
Ακολουθεί η επιστολή ως έχει:


Αγαπητέ κύριε Υπουργέ

Μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση και τα όποια συμπεράσματα εξάγει ο καθένας μας από το αποτέλεσμά της, ερχόμαστε, για άλλη μια φορά, να καταθέσουμε την αναφορά μας σχετικά με το πρόβλημα της λάθος διαχείρισης θεμάτων των ζώων, από την πλευρά της Ελληνικής πολιτείας.
Βέβαια γνωρίζουμε ότι έχετε ήδη πάρει θέση επί του θέματος και έχουμε στα χέρια μας τα εκδοθέντα από το γραφείο σας Δελτία Τύπου, αλλά σήμερα το πρόβλημα είναι μπροστά μας οξύτερο και θα σας εξηγήσω τι εννοώ.
Η θερινή τουριστική περίοδος άρχισε και η εικόνα των περιοχών της χώρας μας που γεμίζουν με τουριστικούς επισκέπτες δεν παρουσιάζει απολύτως καμιά βελτίωση σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό των κακοποιημένων, άρρωστων και πολλές φορές φρικτών στην όψη αδέσποτων ζώων.
Έχω την υποχρέωση βεβαίως να σας αναφέρω πως από μέρους των τοπικών αρμόδιων φορέων έγιναν οι φιλότιμες προσπάθειες για την βελτίωση της εικόνας αυτής με ομαδικές δολοφονίες των ζώων, αλλά αυτή η πρακτική που εδώ και δεκαετίες εφαρμόζεται δεν απέδωσε και αυτή την φορά το απολύτως επιθυμητό αποτέλεσμα.
Καλούμαστε λοιπόν εμείς οι κάτοικοι, οι τουριστικοί επιχειρηματίες, οι ξενοδόχοι και εστιάτορες να προσπαθούμε να εξηγήσουμε και να δικαιολογήσουμε στον αλλοδαπό επισκέπτη τα ανεξήγητα και τα αδικαιολόγητα.

Επανερχόμαστε λοιπόν με την πρότασή μας για την αναγκαιότητα της εφαρμογής του 3170/2003 στο σημείο αναφοράς του στην σήμανση και καταγραφή δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, τον ελεγκτικό μηχανισμό για την εφαρμογή του Νόμου στο σημείο του αυτό και την αυστηρή τιμωρία των παραβατών του.
Η ασίδωτη εγκατάλειψη πρέπει να σταματήσει άμεσα, όπως άμεσα πρέπει να σταματήσει και η μεταφορά αδέσποτων ζώων από τον ένα Δήμο στον άλλο.
Δεν υπάρχει ο χρόνος να βασίσουμε την ελπίδα μας στην αλλαγή νοοτροπίας του Έλληνα και στην ευαισθητοποίησή του, πρέπει να πάρει μέτρα η πολιτεία, για την μέχρι τώρα αδιαφορία της οποίας εκφράζουμε την απόλυτη αγανάκτησή μας.

Ένα άλλο θέμα το οποίο παίρνει μεγαλύτερη διάσταση κατά την Θερινή περίοδο, είναι το θέμα ΄΄ΤΣΙΡΚΟ΄΄.
Τα φιλοζωικά σωματεία και οι απανταχού φιλόζωοι κάνουν ότι μπορούν για να εμποδίσουν την εγκατάσταση και την λειτουργία τους, υπάρχουν όμως ακόμα Δήμοι και Νομαρχίες που εκδίδουν τις απαιτούμενες άδειες.
Γνωρίζουμε την θέση σας πάνω στο θέμα και περιμένουμε την ψήφιση Νομοσχεδίου σχετικά μ αυτό, αλλά προτείνουμε να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς για την πρόθεσή σας αυτή, ώστε να μπουν σε κάποιον προβληματισμό σχετικά με την έκδοση αδειών για εγκατάσταση τσίρκο με ζώα στην περιοχή τους.

Με την πεποίθηση πως κατανοείτε την σοβαρότητα των θεμάτων που σας αναφέρουμε, όπως και όλων των θεμάτων που πολλές φορές σας έχουμε αναφέρει στις προτάσεις και τις επιστολές μας που έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο σας, περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες και την απάντησή σας.

Για το φιλοζωικό κίνημα

Ελένη Γερνά
Ολυμπιάδα Χαλκιδικής
ΤΚ 57014
Τηλ. 23760 51318
e-mail animalrs@otenet.gr

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Νομάρχη Χαλκιδικής κ. Αστέριο Ζωγράφο





Δεν υπάρχουν σχόλια: