Σελίδες

Κυριακή 5 Απριλίου 2009




Κακοποιημένα σκυλιά δίπλα σε ... βίλες ,

στο Κόρμπι της Βάρης



Κακοποιημένα, άρρωστα και πεινασμένα αδέσποτα σκυλιά είναι μαζεμένα στο Κόρμπι, μια περιοχή στη Βάρη Αττικής , σε ένα από τα πλέον αναβαθμισμένα νότια προάστεια, τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια θλιβερή εικόνα εγκαταλελειμμένων αδέσποτων σκύλων δίπλα σε μεγάλες μονοκατοικίες με κήπους ... Για τα σκυλιά αυτά, όχι μόνο ουδείς ενδιαφέρεται, αλλά τα άμοιρα ζωντανά τυγχάνουν και κακοποίησης . Πολλοί διαμαρτύρονται , κάποιοι ενίοτε τα περιθάλπτουν σε κτηνιατρεία για τις πρώτες βοήθειες και κάποιοι τους ρίχνουν , εκτός από πέτρες και κλωτσιές, και κανένα ξεροκόματο. Οι αρμόδιες Αρχές , Δήμοι και Κοινότητες τί κάνουν ;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγψ θα ρωτησω οι φιλοζωοι τι κανουν?αν καποιος επωνυμα κακοποιησε σκυλι τι εκανε ο φιλοζωος που εγινε γνωστης του γεγονοτος?τι εκαναν οι φιλοζωοι ωστε οι φορεις που ειναι υπευθυνοι απο τον νομο να ενεργησουν?τι εκαναν για την τηρηση της νομοθεσιας δηλαδη?

Ανώνυμος είπε...

Ο,τι και να κάνουν οι φιλόζωοι, αν δεν κάνει κάτι το κράτος , σαν επίσημος φορέας, πως θα εφαρμοστεί ο νόμος ρε φίλε ;

Ανώνυμος είπε...

με το να κανεις μυνηση σε αυτον που κακοποιει το ζωο.με το να καταγγειλεις τον καθε δημαρχο που αρνηται να εφαρμοσει τον νομο.το κρατος θεσπισε νομο.ας ενεργοποιηθουνε οι φιλοζωοι για την τηρηση του και την εφαρμογη του.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΟΟΟΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κατοικώ στην περιοχή εδώ και ένα χρόνο περίπου και είμαι ενεργό μέλος της Φιλοζωικής κοινότητας εδώ και πολλά χρόνια , αυτό που μπορώ να πω για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα αδέσποτα της περιοχής είναι ότι στην πλειοψηφεία τους έχουν λάθος αντίληψη για το τι εστί φιλοζωία. Θεωρούν ότι με το να δώσουν φαί και νερό έχει λυθεί το πρόβλημα. Δε γίνονται οι στειρώσεις που πρέπει, δεν πιέζουν το Δήμο να εκτελέσει το πρόγραμμα για τα αδέσποτα , μοιράζουν φάρμακα και κορτιζόνες χωρίς να έχει δει τα ζώα ποτέ γιατρός με τραγικά αποτελέσματα και δεν κάνουν τίποτα για να προωθήσουν την υιοθεσία τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αγέλες οι οποίες προκαλούν το φόβο και κατ'επέκταση τη φόλα. Επίσης πολλά ζώα είναι άρρωστα και αυτό φαίνεται και ο κόσμος ανησυχεί. Επαναλαμβάνω ότι μιλάω για μια μερίδα μόνο οι οποίοι όμως κάνει τεράστια ζημιά. Με αυτά τα δεδομένα και την τόση ανοργανωσιά και στενότητα μυαλού το πρόβλημα δε θα λυθεί ποτέ.