Σελίδες

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Εξοργιστική και αντιεκπαιδευτική συμπεριφορά εκπαιδευτικού στα Χανιά

"Σκυλάκια ... τέρατα" σε νηπιαγωγείο

Σήμερα κάλεσαν την κ. Νατάσα Μπομπολάκη στα Χανιά για "μεγάλη αγέλη σκύλων που εισέβαλε σε νηπιαγωγείο" και για διαμαρτυρίες γονέων ως προς το φόβο των παιδιών. Όπως η ίδια λέει, στην επιστολή που μας έστειλε, επρόκειτο για 3 σκυλάκια μικρά και αδύνατα... Ακολουθεί η επιστολή :
Σήμερα με πήραν τηλέφωνο από τον Δήμο Χανίων να πάω να δώ μια μεγάααααλη αγέλη ζώων, μεγαλόσωμων, που έχουν μπει σε νηπιαγωγείο, τα παιδιά φοβόντουσαν να βγουν έξω να παίξουν, οι γονείς έξαλλοι διαμαρτύρονταν στον Δήμο και είχε γίνει και μεγάλο θέμα από ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων. Πήγα αμέσως για να δω τι συμβαίνει και ακόμη γελάω αλλά και κλαίω. Επρόκειτο για 3 σκυλάκια , σε 3 στρέμματα χώρο , που είναι το νηπιαγωγείο. Το ένα ήταν 5 κιλά, γκριφόν-τερριέ εξαιρετικά αδύνατο, το κουταβάκι του , 4 μηνών περίπου, 3 κιλά και αυτό εξαιρετικά αδύνατο και ένα ημιαιμο κυνηγοσκυλάκι περίπου 10 κιλά. Φοβισμένα και τα 3 " τέρατα" δεν πλησίαζαν άνθρωπο, εκτός από το κυνηγόσκυλάκι , και αυτό περιπου ενός έτους. Εννοείται ότι τα τάισα και άφησα τροφή, με πλησίασε δε μόνο το κυνηγόσκυλο, τα άλλα όπου φύγει φύγει. Αυτά λοιπόν τα θηρία, ήταν η αιτία που ξεσηκώθηκαν αρχές, γονείς, δάσκαλοι, ΜΜΕ κλπ. Μίλησα με μία νηπιαγωγό, η οποία μου είπε ότι τα παιδιά δεν έχουν πρόβλημα- πως νάχουν εξάλλου- αλλά πρόβλημα έχουν οι γονείς και οι δάσκαλοι. Μετέφερα κατόπιν την θέση μου στον Δήμο και τους πρότεινα τα εξής. 1. Να κάνουμε άμεσα σεμινάριο στα παιδιά του σχολείου αυτού. 2. Να ενημερώσουμε τους γονείς για ποιο λόγο δεν πρέπει να φοβούνται 3. Να εμβολιαστούν, αποπαρασιτωθούν κλπ τα σκυλάκια, και έστω τα δύο από αυτά , τα μικρά , να υιοθετηθούν από το νηπιαγωγείο με την βοήθεια του συλλόγου μας αλλά και του Δήμου, όπως γίνεται σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη, στην οποία , φευ ,θέλουμε να ανήκουμε . Τι ήθελα να το πω. Σε λίγο με πήρε τηλέφωνο η διευθύντρια του νηπιαγωγείου , την οποία είχαν ενημερώσει οι αρμόδιοι του Δήμου , της μετέφερα την πρότασή μου και πάλι, ήταν σα να μιλούσα στο κενό, και έξαλλη άρχισε να λέει τα γνωστά. " Εγώ δεν μπορώ να έχω τα παιδιά με τα σκατά των σκύλων. Αν δεν έλθετε να τα πάρετε το Σ/Κ τα σκυλιά θα τα δηλητηριάσουν οι γονείς των παιδιών. Μαζι με ενα εγκεφαλικό που έπαθα προς στιγμή με την απαράδεκτη αυτή τοποθέτηση της " εκπαιδευτικού " και βρισκόμενη μέσα σε καταρρακτώδη βροχή και αυτή να με απειλεί για τα ζώα, αποφασίζω να ενημερωθούν όλα τα κανάλια και ο τύπος γι αυτή την πολιτιστική κατάντια και την "παιδεία" ανθρώπων που καλούνται να μορφώσουν τα νέα παιδιά. Πιεζόμενη να μην κάνω τίποτα ακόμη , δέχτηκα προς το παρόν να μην προχωρήσω σε καταγγελίες το Σ/Κ και ενημέρωσα την" εκπαιδευτικό" ότι αν συμβεί ο,τιδήποτε στα ζώα θα έχει την απόλυτη ευθύνη και τις συνέπειες αυτή και οι γονείς ένας προς ένας των παιδιών, με όλες τις συνέπειες ,τους οποίους και της ζήτησα να ενημερώσει. Δεν ξέρω τι τελικά θα γίνει ακριβώς, είμαι σε εγρήγορση. Όταν έτσι εκπαιδεύονται τα παιδιά , δυστυχώς μα στερούν την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο για την χώρα.
Νατάσα Μπομπολάκη
(φωτογραφία αρχείου)

Εξόρμηση για τα βαρελόσκυλα σε όλο το νομό Χανίων

Επιπλέον, η κ. Μπομπολάκη ενημερώνει για τα εξής : "Σε συνάντηση που είχα χθες με τον Β Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων κ.Μυλωνάκη αποφασίστηκαν τα παρακάτω και καθορίστηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής. Σκοπός της εξόρμησης ο εντοπισμός βαρελόσκυλων στο μεγαλύτερο μέρος του νομού , η ανεύρεση των ιδιοκτητών τους και οι απαραίτητες γνωστές ενέργειες στην συνέχεια. Το πρόγραμμα έχει ως εξής, ξεκινώντας από το πρωί: Δευτέρα 14.01.2013: Εξόρμηση στην περιοχή Δήμου Κισσάμου . Τρίτη , 15.01 : Εξόρμηση στην περιοχή Δήμου Βουκολιών . Τετάρτη, 16.01 : Eξόρμηση στην περιοχή ΠαΛΙΌΧΩΡΑς -Καντάνου Πέμπτη , 17.01 : Eξόρμηση στην περιοχή Κεραμιών και Στύλου. Οι εξορμήσεις θα γίνουν με την παρουσία αστυνομικού ή αστυνομικών οργάνων από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα. Ελπίζω να τα καταφέρω και να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Καλή μου δύναμη και ο θεός βοηθός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: