Σελίδες

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τα αδέσποτα ζώα αιτία αντιπαραθέσεων στον Δήμο Σερρών

Χθες το πρωί συνεδρίασε η επιτροπή για την προστασία των αδέσποτων και δεσποζομένων ζώων του δήμου Σερρών

Τα αδέσποτα ζώα για μια ακόμη φορά έγιναν αιτίααντιπαραθέσεων δημάρχου και της προέδρου ΦΟΣ

(ΦΩΤΟ) Τα μέλη της επιτροπής, ο κτηνίατρος κ. Βλάσης Λάντζος , ο δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Βαλτσάνης , ο πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Σερρών κ. Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης , και ο πρόεδρος του φιλοζωικού Συλλόγου ΠΑΝΙΔΑ κ. Πέτρος Σωτηριάδης .

Τα αδέσποτα ζώα για μια ακόμη φορά έγιναν αιτίααντιπαραθέσεων μεταξύτου δημάρχου κ. Πέτρου Αγγελίδη και της προέδρου του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών κ. Ζωής Κοντού . Χθες το πρωί συνεδρίασε...

η επιτροπή για την προστασία των αδέσποτων και δεσποζομένων ζώων του δήμου Σερρών.
Στην επιτροπή συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Βαλτσάνης , ο κτηνίατρος κ. Βλάσης Λάντζος , ο πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Σερρών κ. Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης , η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Ομίλου Σερρών κ. Ζωή Κοντού και ο πρόεδρος του φιλοζωικού Συλλόγου ΠΑΝΙΔΑ κ. Πέτρος Σωτηριάδης . Παρευρίσκονταν και παρακολουθούσαν την συνεδρίαση δύο ακόμη μέλη του ΦΟΣ, οι κυρίες Αφροδίτη Σπυρίδου και Καίτη Εμμανουηλιδου,καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Νίκος Στεργίου. Την συνεδρίαση παρακολούθησε και η κ. Ελένη Γερνά,μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χαλκιδικής και μέλος του δ.σ. της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων (150 Σωματεία μέλη ) προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στις Σέρρες αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα ,μετά την έκταση που πήρε το θέμα των αδέσποτων ζώων μέσω ρεπορτάζ ΜΜΕ και αναρτήσεων στο διαδίκτυο.
Συζητήθηκε η οριοθέτηση του χώρου όπου θα βρίσκονται τα αδέσποτα ζώα και αποφασίστηκε να είναι η απόσταση μεγαλύτερη από εκατό μέτρα από αρχαιολογικούς χώρους και αθλητικούς χώρους ,καθώς και τον ορισμό του αριθμού ζώων για την δημιουργία αγελών. Αποφασίστηκε να είναι μέχρι πέντε ζώα ο ορισμός σχηματισμού αγελών .
Η κ. Κοντού σημείωσε ότι δημιουργούν αγέλες τα αστείρωτα ζώα και είναι αδύνατον να αντικειμενοποιήσουν ζώα και να ορισθεί αριθμός στο σχηματισμό αγελών.
Ο δήμαρχος κ. Πέτρος Αγγελίδης αναφερόμενος στην περισυλλογή των αδέσποτων ζώων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα την πλατεία Ελευθερίας δήλωσε ότι η ειπώθηκαν ψέματα και ότι αυτά τα ψέματα δεν πλήττουν την εικόνα του δημάρχου αλλά δυσφημούν την πόλη .
Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη περισυλλογή των ζώων από τους υπευθύνους του Κυνοκομείου καταγράφηκε σε video και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο καθώς επίσης καταγράφηκε και έγινε ρεπορτάζ από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς . Αποτέλεσμα να απασχολήσουν εκπομπές πανελληνίων τηλεοπτικών σταθμών και η δημοτική αρχή να λάβει περισσότερα από 170 email από φιλοζωικούς Συλλόγου και φιλόζωους από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό τα οποία εξέφραζαν την αποδοκιμασία τους .
Ο κ. Αγγελίδης υπεραμύνθηκε το έργο της δημοτικής αρχής και τόνισε ότι η περισυλλογή των ζώων έγινε με κάθε νόμιμο τρόπο και απαίτησε από την κ. Κοντού να ζητήσει συγνώμη για όσα ειπώθηκαν από την ίδια σε τηλεοπτικό σταθμό και σε τοπική εφημερίδα .Όπως τόνισε ο κ. Αγγλίδης στα πλαίσια της καλής συνεργασίας με τον ΦΟΣ ,έδωσε στα μέλη του κλειδί του Κυνοκομείου και ότι ο δήμος Σερρών είναι ένας από τους δήμους που έχει δείξει την αγάπη και τον σεβασμό για τα ζώα διαχρονικά .Τόνισε ότι κατασυκοφαντήθηκε από την πρόεδρο του ΦΟΣ σε εκπομπή πανελλαδικού σταθμού και ότι κατασυκοφαντήθηκε σε όλη την υφήλιο μέσω του διαδικτύου ,επίσης ότι η κ. Κοντού διέσυρε την πόλη με ψευδή δηλώσεις , μάλιστα χαρακτηριστικά είπε « Ταξίδεψαν την εικόνα που θέλανε . τους είχαμε ενημερώσει(τον ΦΟΣ) ότι θα κάνουμε περισυλλογή».
Η κ. Κοντού υπεραμύνθηκε σε όλα όσα της καταλόγισε ο κ. Αγγελίδης λέγοντας ότι ατυχώς τα ΜΜΕ έδωσαν έκσταση στο θέμα και τόνισε ότι έχει ενστάσεις για την περισυλλογή των ζώων και δεν έπρεπε να μαζευτούν γιατί δεν παρευρίσκονταν κτηνίατρος καθώς επίσης ένσταση και γιατί εκεί που θα μεταφερόταν δεν υπάρχει κτηνίατρος επί μήνες και ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται συνολικά.. Η πρόεδρος του ΦΟΣδιαμαρτυρήθηκε γιατί όπως τόνισε ο κ. Αγγελίδης την στοχοποιεί ως άτομο και ότι εκπροσωπεί έναν όμιλο και ακολουθεί την γραμμή του καταστατικού του ,τονίζοντας «Δεν έχουμε αντιπολιτευτική διάθεση προς την δημοτική αρχή» .Η κ. Κοντού παρέδωσε το κλειδί του Κυνοκομείου που είχε δοθεί στο ΦΟΣ από την Δημοτική αρχή.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι επισκέφτηκε τον εισαγγελέα δύο φορές και ενημέρωσε για την κατάσταση . «ο κ.Εισαγγελέας μου είπε ότι παράνομα έδωσα το κλειδί και να το πάρω πίσω .Εγώ παρανόμησα στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας ,δυστυχώς σκοντάψαμε στις ακραίες συμπεριφορές ενός ανθρώπου .Επαναλαμβάνω υπάρχουν πολύ λογικά μέλη στο ΦΟΣ αλλά με τέτοιες ακραίες συμπεριφορές ο ΦΟΣ πέφτει στ μάτια του σερραϊκού λαού . Το λέω καλοπροαίρεταγια να συνεργαστείτε μαζί μας ,όχι όμως με ατές τις ακραίες συμπεριφορές και αντιλήψεις .Ζήτησα τον εισαγγελέα να μας προστατεύσει στην εφαρμογή του νόμου» υπογράμμισε ο κ.Αγγελίδης
Παίρνοντας τον λόγο η κ. Καίτη Εμμανουηλίδου υπογράμμισε ότι είναι κοινός ο στόχος της δημοτικής αρχής και του ΦΟΣ ,και ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να λυθούν προβλήματα και ότι πρέπει να πάνε χέρι χέρι ΦΟΣ και δημοτική αρχή . Επεσήμανε ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι η μοναδική που άκουσε τον ΦΟΣ και πως ο ΦΟΣ και η πρόεδρος του δεν έχουν καμιά διάθεση να συκοφαντήσουν τον δήμαρχο και να στοχοποιήσουν ως άνθρωπο και το ίδιο να κάνει ο δήμαρχος προς την πρόεδρο του ΦΟΣ.
Ο κ. Λάντζος δήλωσε ότι στην περισυλλογή δεν ήταν παρόν κτηνίατρος αλλά έγινε από την καθοδήγηση κτηνιάτρου. Η κ. Σπυρίδου υποστήριξε ότι έγινε περισυλλογή χωρίς να κινητοποιηθεί ο υπόλοιπος μηχανισμός .
Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι ο ΦΟΣ θα καταθέσει αύριο (σήμερα) ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος και κατέληξε «Αυτό είναι δείγμα συνεργασίας;». Τέλος ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι ζήτησε από την διεύθυνση κτηνιατρικήςνα διερευνήσει αν λειτουργούνιδιωτικά καταφύγια ζώων.
Η κ. Κοντού έκανε έκκλησηστην δημοτική αρχήνα φιλοξενήσει σε χώρους της , 64 ζώα και μάλιστα τόνισε ότι έχει πρωτοκολλήσει σχετικό έγγραφο στο δήμο Σερρών. για την φιλοξενία των ζώων.


e-simerini.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: