Σελίδες

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

H Zωόφιλη Δράση και ο Δήμος Ηρακλείου σας προσκαλούν στη προβολή ταινίας

με τίτλο "Η χρονιά του σκύλου" (Year of the Dog)

H Zωόφιλη Δράση και ο Δήμος Ηρακλείου σας προσκαλούν στη προβολή της ταινίας με τίτλο "Η χρονιά του σκύλου" * Year of the Dog.( ΗΠΑ, 2007. Σκηνοθεσία-σενάριο: Μάικ Χουάιτ. Ηθοποιοί: Μόλι Σάνον, Λόρα Ντερν, Τόμας Μακάρθι. Φωτογραφία: Τιμ Ορ. Μουσική: Κρίστοφ Μπεκ. 97 λεπτά) στον Θερινό κινηματογράφο Δήμου Ηρακλείου «Βηθλεέμ» τη Κυριακή 11 Σεπτεβρίου στις 9.00μμ. Μια ταινία για ...


την αγάπη μας για τα ζώα θα μπορούσε να είναι αδιάφορη, αν όχι κουραστική για ένα μέρος του κοινού. Η ταινία όμως που σκηνοθέτησε ο μέχρι τώρα γνωστός στην τηλεόραση για τις κωμικές ερμηνείες και τα σενάριά του, Μάικ Χουάιτ, έχει τα στοιχεία εκείνα που την κάνουν να βλέπεται άλλοτε με το χαμόγελο, άλλοτε με την οργή (ενάντια σ' εκείνους που μπορούν να είναι τόσο απάνθρωποι σε άκακα ζώα όπως τα σκυλιά), άλλοτε με συμπάθεια και τρυφερότητα.
Μια όμορφη, συγκινητική, με ειρωνικές αιχμές, κωμωδία για μια γυναίκα που αποκτά συνείδηση του τι γίνεται γύρω της και αρχίζει να αντιδρά και έτσι μετατρέπεται σε πραγματικό, άνθρωπο. Μια γυναίκα που σπάνια συναντάμε στις αμερικανικές ταινίες και που μας αποκαλύπτει πως, πέρα από τις αμέτρητες ανεγκέφαλες περιπέτειες με τα εντυπωσιακά ειδικά εφέ, υπάρχουν και μερικές ταινίες με αληθινούς, όμορφους ανθρώπους, όπως αυτή η Πέγκι, που η γνωστή για τις κωμικές ερμηνείες της ηθοποιός Μόλι Σάνον, ζωντανεύει με τόση ζωντάνια και ανθρωπιά.
Η ταινία πρωτοπαρουσιάστηκε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Sundance τον Ιανουάριο του 2007.
Έγραψαν για την ταινία
«Είναι απίστευτα γλυκός ο τρόπος με τον οποίο η ταινία προτάσσει την
υποταγή σε εκείνο που κάνει καλό στον εαυτό μας.»
Washington Post
«Ο Γουάιτ είναι έξυπνος σεναριογράφος και πολλές από τις ατάκες του
θα σας ακολουθήσουν και εκτός του κινηματογράφου. Υπάρχει μια
γλυκύτητα στην ταινία, μια επιθυμία κατανόησης εκείνων των
ανθρώπων που ακολουθούν το δικό τους δρόμο και αυτός είναι και ο
τελικός σκοπός της ταινίας.»
Los Angeles Times

«Βγάζει μια ευαισθησία και ένα συναισθηματισμό, δίχως να είναι
καθόλου μελό ή να αφορά μόνο σε σκυλιά.»
Hollywood Reporter
«Αστεία, αν όχι ειρωνική, κομεντί. [..] Η πλοκή είναι επεισοδιακή κι όχι
γραμμική.»
Variety


Το κόστος εισιτηρίου είναι μόλις 5€ για να ενισχύσετε την αγορά ενός εμβολίου / 5 κιλών τροφής / 2 χαπιών εσωτερικής αποπαρασίτωσης για βασικές ανάγκες των αδέσποτων. Πάρτε την παρέα σας κι' ελάτε όλοι μαζί, να δώσουμε ένα ζωντανό παρόν στις ανάγκες τους!




Δεν υπάρχουν σχόλια: