Σελίδες

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΗΠΑ: Παρά την απαγόρευση σφαγής αλόγων, εξάγονται σε γειτονικές χώρες

Μεταφέρονται σε άθλιες συνθήκες


Στην Ουάσινγκτον, το 2006 επιβλήθηκε απαγόρευση της σφαγής των αλόγων για να βελτιωθούν οι συνθήκες μεταχείρισης τους όμως μία πρόσφατη έκθεση της νέας κυβέρνησης Ομπάμα λέει ότι αυτή η απαγόρευση είχε τελικά σαν αποτέλεσμα την ...

εξαγωγή των αλόγων με σκοπό τη σφαγή στον Καναδά και στο Μεξικό και πιθανώς να υποφέρουν περισσότερο, λόγω των πολύωρων ταξιδιών!

Τα άλογα ταξιδεύουν πολύ μακριά για να αντιμετωπιστούν τελικά με απάνθρωπο τρόπο. Τα μεταφέρουν σε πολύ μικρά τρέιλερ, σαν φορτία. Το κρέας αλόγων χρησιμοποιείται για κατανάλωση κυρίως σε τσίρκο και ζωολογικούς κήπους αλλά και σαν ανθρώπινη τροφή σε χώρες του Ανατολικού ημισφαιρίου. Η κυβέρνηση Ομπάμα πρέπει να επανεξετάσει την προστασία των αλόγων στις ΗΠΑ, αναφέρει η έκθεση.

Μετά την διαμαρτυρία φιλόζωων, οι ΗΠΑ ουσιαστικά δεν κατήργησαν πλήρως τα σφαγεία. Μάλιστα σταμάτησαν την χρηματοδότητση της επιθεώρησης της μεταφοράς αλόγων προς σφαγή, αφήνοντας τα σφαγεία να πληρώνουν γι αυτό. Μόνο τρία σφαγεία το έκαναν αρχική ενώ στα τέλη του 2007 έκλεισαν. Τότε σταμάτησε η σφαγή αλόγων στις ΗΠΑ.

adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: