Σελίδες

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Δράμα: Το κυνοκομείο σε συνεργείο καθαρισµού !!

Μάρτιος 2009

Με ένα αιχµηρότατο κείµενο η Φιλοζωική Εταιρία Δράµας, θέτει θέµα γύρω από τη γενικότερη λειτουργία του κυνοκοµείου στο Δήµο Δράµας. Η οξύτατη ανακοίνωση της Φιλοζωικής, έρχεται σαν συνέχεια των «προειδοποιητικών βολών» που η οργάνωση εξαπέλυσε στο προηγούµενο διάστηµα, προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς το Δήµο Δράµας. Για το έτος 2009, το ποσό µε ΦΠΑ που θα λάβει η ανάδοχος εταιρία ανέρχεται στα 55.000,00 ευρώ περίπου.



Η Φιλοζωική καταδικάζει το σύστηµα µέσω του οποίου ανατίθεται η λειτουργία του κυνοκοµείου σε εταιρία καθαρισµού, κάνει λόγο για πανελλήνια πρωτοτυπία καθώς είναι το µοναδικό κυνοκοµείο στη χώρα που δεν λειτουργεί ως δηµοτικό, παρά το γεγονός ότι ο Δήµο Δράµας πληρώνει την εταιρία για τη λειτουργία του. Αυτό το γεγονός, υποστηρίζει η Φιλοζωική, έχει σαν αποτέλεσµα την απώλεια σηµαντικών κονδυλίων από επιχορηγήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα δηµοτικά κυνοκοµεία.

Mήπως τελικά τα χρήµατα αξιοποιούνται για τα δίποδα αντί για τα τετράποδα;

Κε δήµαρχε η σωστή διαχείριση ζωντανών πλασµάτων χρειάζεται γνώσεις και ευαισθησία. Αν καταλαβαίνετε τι εννοούµε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ THΣ 04-03-09
Η Φιλοζωική Εταιρία Δράμας ενημερώνει τα μέλη και όλους τους Δραμινούς πολίτες ότι , εάν δουν οποιοδήποτε ΙΧ ή φορτηγό με οποιασδήποτε επωνυμία και υπαλλήλους να φορτώνουν σε αυτά σκύλους με το δήθεν πρόσχημα του εμβολιασμού, να κρατήσει την πινακίδα που αυτοκινήτου και να επικοινωνήσει άμεσα με την Φιλ.Ετ.Δράμας στα τηλέφωνα 6971878682 και 6936449107.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για απραξία του Δήµου Δράµας που έχει αφήσει το κτίριο του κυνοκοµείου και τον περιβάλλοντα χώρο να ρηµάξουν. Χαρακτηρίζεται εικονική και αναποτελεσµατική η λειτουργία του κυνοκοµείου Δράµας και γίνεται λόγος για σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρήµατα µε τα οποία το κυνοκοµείο της Δράµας θα έπρεπε να είναι πρότυπο.

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες µας η λειτουργία του κυνοκοµείο σήµερα δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο, πέρα από το πρόγραµµα στείρωσης για τα αδέσποτα που πραγµατοποιείται τα τελευταία χρόνια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής.

Είναι βέβαιο ότι µε αφορµή την ανακοίνωση της Φιλοζωικής Εταιρίας Δράµας, πρέπει να ξεκινήσει άµεσα διάλογος για την αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας του κυνοκοµείου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Φιλοζωικής Εταιρίας Δράµας
Κυνοκοµείο Δράµας για δίποδα ή για τετράποδα ?
Για το κυνοκοµείο Δράµας διενεργείται επό 4 (τέσσερα) χρόνια δηµοπρασία από τον Δήµο για την αναδοχή του και επί 4 (τέσσερα) συναπτά έτη ανάδοχος του είναι το συνεργείο καθαρισµού Επιµέλεια.

Στην τελευταία δηµοπρασία που έγινε τον Οκτώβριο του 2008, δεκτοί για συµµετοχή στο διαγωνισµό ήτανε:

- Κτηνίατροι που θα προσκοµίσουν απαραίτητα υπεύθυνη δήλωση αναγνωρισµένου συνεργείου καθαρισµού και απολύµανσης περί συνεργασίας τους

- Αναγνωρισµένες επιχειρήσεις καθαρισµού και απολύµανσης που θα προσκοµίσουν απαραίτητα υπεύθυνη δήλωση κτηνιάτρου περί συνεργασίας τους.

Να σηµειωθεί ότι µε τη λέξη αναγνωρισµένο συνεργείο εννοούµε εταιρία καθαρισµού που έχει ISO.

Συµπτωµατικά να σηµειωθεί ότι το µόνο συνεργείο καθαρισµού που έχει ISO στην πόλη µας και ενδιαφέρεται για την αναδοχή του κυνοκοµείου είναι η Επιµέλεια.

Δηλαδή σε κάθε περίπτωση, βάση της προκήρυξης, εξειδικευµένος στη διαχείριση ζωντανών πλασµάτων για το Δήµο Δράµας είναι ένα συνεργείο καθαρισµού, ή ,τι παράδοξο, οι κτηνίατροι, οι οποίοι όµως θα πρέπει να ισοπεδώσουν τα πτυχία και τις σπουδές τους συνεργαζόµενοι µε συνεργεία καθαριότητας, λες και το επιστηµονικό προσωπικό είναι άσχετο από καθαριότητα και απολύµανση χώρων φιλοξενίας ζώων.

Παρακαλούµε να σηµειωθεί ότι µερικές ηµέρες προ της δηµοπρασίας είχε στείλει εξώδικο προς τον Δήµο Δράµας, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, εξώδικο στο οποίο µεταξύ άλλων αναφέρει.

«Επειδή σε όσους δήµους επικρατείας λαµβάνουν χώρα τέτοια προγράµµατα τη λειτουργία αναλαµβάνουν κτηνίατροι οι οποίοι διαθέτουν κατάλληλη εκπαίδευση και εµπειρία, ως προϋποθέτει η παράγραφος 1 του άρθρου 7 του Ν.3170/2003.

Επειδή µε έκπληξη µας διαπιστώνουµε ότι δίνεται το δικαίωµα µέσω της διακήρυξης να αναλάβει το ανωτέρω έργο συνεργείο καθαρισµού(!!!), χωρίς βεβαίως να διαθέτει την εκπαίδευση που απαιτείται, αδιαφορώντας, προφανώς για τη δηµόσια υγεία και ασφάλεια την οποία ως γίνεται αντιληπτόν, δεν είναι δυνατό να προστατεύει συνεργείο καθαρισµού»

Η περίπτωση του κυνοκοµείου Δράµας είναι πανελλήνια πρωτοτυπία καθόσον σε όλους τους άλλους Δήµους της Ελλάδας τα κυνοκοµεία λειτουργούν ως δηµοτικά, µε δηµοτικούς υπαλλήλους, αυτοκίνητα, και µε δικούς τους ή συνεργαζόµενους κτηνιάτρους.

Η µόνιµη δικαιολογία του Δήµου στην πρόταση µας για δηµοτικό κυνοκοµείο είναι ότι κανένας υπάλληλος του Δήµου δε θα δεχτεί να εργαστεί σε αυτό.( Εµείς δηλαδή σε αυτόν τον Δήµο δεν έχουµε κανέναν εργαζόµενο και ευαισθητοποιηµένο πολίτη).

Αλλά ακόµα και έτσι να είναι προτείνουµε στο Δήµο να κάνουµε µαζί µία προσπάθεια για προκήρυξη θέσεων µέσω ΑΣΕΠ, µε συγκεκριµένα προσόντα και να δούµε πόσα νέα παιδιά µε πτυχία και µη, σχετικά ή µε ενδιαφέρον για το αντικείµενο, θα υποβάλλουν αιτήσεις.

Βέβαια να σηµειωθεί ότι η εργασία στο υπάρχον κυνοκοµείο, όπως αυτό έχει καταντήσει λόγω της αδιαφορίας και της απραξίας του Δήµου, όσον αφορά στο κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο, που έχει αφεθεί για να ρηµάξει είναι επί του παρόντος επώδυνη.

Είναι αδιανόητο, χώρος που φιλοξενεί 40-50 σκύλους να έχει βουλωµένο; κατεστραµµένο ; πάντως δεν λειτουργεί σε καµία περίπτωση, αποχετευτικό σύστηµα, µε αποτέλεσµα να είναι αδύνατο το πλύσιµο του χώρου από τις ακαθαρσίες των ζώων. Δηλαδή η ανάδοχος εταιρία δεν µπορεί ούτε αυτό στο οποίο εξειδικεύεται να πράξει σωστά. Μπορούν όλοι οι συµπολίτες µας να φανταστούν τι γίνεται στα υπόλοιπα…

Ταυτόχρονα µε την εµµονή του Δήµου να µην λειτουργεί το κυνοκοµείο ως Δηµοτικό έχουν χαθεί άπειρες επιχορηγήσεις από κονδύλια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ κυνοκοµεία.

Η ανάδοχος εταιρία εφαρµόζει εδώ και χρόνια µερικώς τη σύµβαση έργου που έχει υπογράψει και το κυνοκοµείο λειτουργεί ακόµα, υπό την ανοχή και τον στρουθοκαµηλισµό όλων των εµπλεκοµένων συµπεριλαµβανοµένης και της Φιλ.Ετ.Δράµας.

Ουδέποτε έχει γίνει ενηµέρωση των πολιτών από τον Δήµο για το έργο του κυνοκοµείου, καµία προσπάθεια ενηµέρωσης των πολιτών για τη δυνατότητα υιοθεσίας ζώων από το κυνοκοµείο δεν έλαβε χώρα µέχρι και σήµερα, ίσως γιατί ο χώρος του µόνο επισκέψιµος δεν χαρακτηρίζεται.

Όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν δεκάδες ζώα τα οποία επανεντάχθηκαν «υποτίθεται» στο φυσικό τους περιβάλλον, δηλαδή στον τόπο περισυλλογής τους, για το 90% των οποίων ουδείς γνωρίζει την τύχη τους…

Την λειτουργία του κυνοκοµείου κάτω από αυτές τις συνθήκες την κρίνουµε ΕΙΚΟΝΙΚΗ και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ , διότι για τα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ- ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ που έχουν σπαταληθεί, από τα ταµεία του Δήµου για τη λειτουργία του, όλα αυτά τα χρόνια, θα έπρεπε η πόλη µας να αποτελεί την πόλη πρότυπο, στο Πανελλήνιο όσον αφορά στη διαχείριση των αδέσποτων κάτι το οποίο όπως όλοι γνωρίζουµε σαφώς δεν συµβαίνει.

Με τα λύπης µας διαπιστώνουµε ότι µέχρι και σήµερα οι όποιες συµβουλευτικές µας προσπάθειες έχουν γίνει προς τον Δήµο και την ανάδοχο εταιρία για την σωστότερη διαχείριση του προβλήµατος των αδέσποτων, έστω και µε το υπάρχον καθεστώς αναδοχής, έχουν πέσει στο ΚΕΝΟ.

Mήπως τελικά τα χρήµατα αξιοποιούνται για τα δίποδα αντί για τα τετράποδα;

Κε δήµαρχε η σωστή διαχείριση ζωντανών πλασµάτων χρειάζεται γνώσεις και ευαισθησία. Αν καταλαβαίνετε τι εννοούµε...

Με τιµή

Φιλοζωική Εταιρία Δράµα

αναδημοσίευση από adespoto.gr - πηγη : ΗΧΩ Καθημερινη εφημερίδα ΔΡΑΜΑΣ



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το αρθρο ήταν το 2009.
Το 2010 το πήραν άλλοι ανάδοχοι-επιστήμονες οι οποίοι αδιαφορούν και για αυτό το κυνοκομείο μοιάζει με δάσος γεμάτο τσιμπούρια..
Το προηγούμενο άρθρο που δημοσιεύθηκε αφορά τα δύο κλουβιά αίσχος και βρώμα τα οποία ζήτησε η φιλοζωική Δράμας για να τα χρησιμοποιήσει για τα σκυλιά τα οποία πήρε από την συλέκτρια κατόπιν ενεργειών της φιλοζωικής.
Τα ζώα κοιμούνται ορθια γιατί δεν έχουν χώρο από την βρώμα.
Τα δε ζώα της συλέκτριας δεν τολμούν να τα πλησιάσουν γιατί είναι άγρια και δαγκάνουν.
Δεν προσπαθούν να τα ηρεμήσουν και απλώς τα μαντρώσανε.
Αν νομίζετε ότι αυτή είναι φιλοζωία τότε χάθηκε το νόημα της με τις ενέργειες αυτής της φιλοζωικής εταιρείας.
Και μην προσπαθουν να σκεπάσουν την βρώμα από τις τωρινές φωτογραφίες με αναδημοσιεύσεις από περσινά παλιά σταφύλια.
Έλεος πια με αυτού του είδους τις φιλοζωικές και τον Δήμο που αδιαφορεί.