Σελίδες

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010


Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Λάρισας για το τσίρκο Mundial

Από
Ομάδα Psychanimal
Ενεργά Ενωμένα Φιλοζωικά Σωματεία
Ευαισθητοποιημένους Πολίτες από όλη την Ελλάδα


Δόθηκε άδεια εγκατάστασης του τσίρκο σε δημοτικό χώρο...


ΠΡΟΣ
Τον κ. Δήμαρχο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Γ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ
Δήμος Λαρισαίων
Ίωνος Δραγούμη 1,
Λάρισα,Τ.Κ. 41222
Τηλεφωνικό Κέντρο:2413500200
email: protokolo@larissa-dimos.gr
fax :2410250372
Το Δημοτικό Συμβούλιο
MME
kirikas@otenet.gr,info@radiopolis.gr,
RADIODJL@hotmail.com
http://www.eleftheria.gr/history.asp?pid=4
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Κύριε Δήμαρχε, Δημοτικό Συμβούλιο και ΜΜΕ

Μάθαμε ότι δώσατε άδεια εγκατάστασης σε δημοτικό χώρο στο τσίρκο Mundial που έχει εκδιωχθεί από πολλούς άλλους δήμους πριν. Έχει την άδεια της πενταμελούς επιτροπής της νομαρχίας? Δηλαδή υγειονομικού για τις ακαθαρσίες των ζωών , πολεοδομίας, αστυνομικής διεύθυνσης, πυροσβεστικής και κτηνιατρικής για την υγεία των ζώων? Γιατί αν δεν έχει αυτή την άδεια είναι παράνομο να λειτουργήσει κανένα τσίρκο!
Έχετε αναρωτηθεί τι θα γίνει με τα μικρόβια και τους ιούς που έχουν τα άγρια ζώα εάν δεν έχουν πιστοποιητικά ( αληθινά) υγείας από το υγειονομικό και την κτηνιατρική? Έχετε αναρωτηθεί εάν έχει προβλεφθεί η όχι οι αποχετευτικοί αγωγοί για τα λήμματα των ζωών? Που θα τα ρίχνουν διαφορετικά στην θάλασσα η στον δρόμο??? Έχετε αναρωτηθεί για τη στατικότητα της σκηνής που θα φιλοξενήσει τους δημότες σας? Έχετε αναρωτηθεί πως θα αντιμετωπιστούν οι πιθανές ληστείες εάν δεν υπάρχει ύπαρξη της αστυνομίας. Εάν δεν υπάρχει έγκριση από την πυροσβεστική τι θα γίνει σε περίπτωση πυρκαγιάς. Έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί στους δημότες σας αν ένα άγριο ζώο ξεφύγει όπως τόσο συχνά επιτεθεί μανιασμένα σε πολίτη σας?

Τέλος έχετε αναρωτηθεί τι μηνύματα δίνετε στους πολίτες σας προτρέποντας τους να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε βίαια θεάματα που βασίζονται σε βάναυση καθημερινή κακοποίηση?

Μήπως πιστεύετε ότι όλα αυτά είναι δευτερεύοντα και το μόνο που μετράει είναι το χρήμα ?

Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις: τους ακροβάτες, τους ταχυδακτυλουργούς, τους κλόουν, σε ένα τσίρκο, να σας διασκεδάζουν, να σας κάνουν να ξεκαρδίζεστε στα γέλια, να βλέπετε με απορία πράγματα να εξαφανίζονται μπροστά από τα μάτια σας, τους θηριοδαμαστές, «πολύ θαρραλέους» να βάζουν το κεφάλι τους μέσα στο στόμα ενός λιονταριού.
Αλήθεια, θα θέλατε να είστε ένα λιοντάρι του τσίρκο;;… Ένας ξεπεσμένος βασιλιάς της ζούγκλας, που χωρίς την θέληση του βρίσκεται κλεισμένος σε ένα κλουβί, μισοναρκωμένος, δαρμένος τόσο πολύ που δεν έχει πια θέληση να ζήσει ή να αντισταθεί.
Οι ακροβάτες, οι κλόουν, οι ταχυδακτυλουργοί εργάζονται στο τσίρκο, κερδίζουν χρήματα, βρίσκονται εκεί με την θέληση τους.
Τα ζώα όμως;; Βρίσκονται εκεί με την θέληση τους;;
ΟΧΙ .
Τα ζώα είναι διαφορετικά από τους ανθρώπους: δεν διασκεδάζουν χορεύοντας, ούτε τους αρέσει να στέκονται στα δύο πόδια, ούτε να κάνουν ακροβατικά, ούτε να φοράνε ρούχα. Το κάθε ζώο, ανάλογα με το είδος του, είναι πλασμένο για να ζει μια ζωή που του ταιριάζει. Όταν εμείς το εξαναγκάζουμε να κάνει πράγματα που δεν του αρμόζουν, το ζώο αρνείται να το κάνει. Φανταστείτε πως κάποιος σας υποχρεώνει να περάσετε μια ζωή ξαπλωμένοι στο πάτωμα ή να σηκώνετε το βάρος σας σε δύο πόδια. Μπορείτε να το κάνετε αυτό για μια ζωή;;;; ΟΧΙ. Θα θελήσετε να σηκωθείτε και να περπατήσετε σαν άνθρωποι. Το ίδιο κάνουν και τα ζώα. Τα λιοντάρια θέλουν να συμπεριφέρονται σαν λιοντάρια, οι ελέφαντες σαν ελέφαντες, τα άλογα σαν υπερήφανα άλογα κ.λ.π.
Και πως λοιπόν εσείς που πάτε στο τσίρκο βλέπετε τα ζώα αυτά να συμπεριφέρονται σαν να τους αρέσει αυτό που κάνουν;; Αναρωτηθήκατε ποτέ;;;; Γιατί τα εκπαιδεύουν χρησιμοποιώντας την βία.

Χτυπούνε αλύπητα τα ζώα, τα ντοπαρουν με ναρκωτικά και τοςυ σερουντροφη κα νερο μεχρι να υποκύψουν.
Και τα ζώα κάνουν αυτό που θέλουν οι άνθρωποι.
Για να αποφύγουν τον πόνο.

Αν λοιπόν δείτε έναν ελέφαντα να στέκεται στα δύο του πόδια να ξέρετε ότι βασανίσθηκε πολύ για να κάνει αυτό το νούμερο.
Όταν παρακολουθείτε μία παράσταση του τσίρκο, δεν φανταζόσαστε τον πόνο αυτών των ζώων. Αναρωτηθήκατε ποτέ, γιατί τα μάτια του ελέφαντα που σηκώνεται στα δύο του πόδια, είναι σκούρα;;; Θα πείτε: του τα βάφουν. ΟΧΙ. Ο ελέφαντας ΚΛΑΙΕΙ από τον πόνο, την εξαθλίωση και τον φόβο.
Κύριε Δήμαρχε, κύριοι και κυρίες του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτές τις εικόνες θέλετε να δείξετε στα παιδιά σας. Αυτό θα διδάξετε στα παιδιά σας, ότι είναι το λιοντάρι, ο ελέφαντας κ.λ.π.
Μας το έδειξαν οι γονείς μας. Αλλά αυτοί δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν τον πόνο των ζώων.
ΕΣΕΙΣ, σαν μορφωμένοι άνθρωποι, υποτίθεται, γιατί συνεχίζετε και διαιωνίζετε παραστάσεις του παρελθόντος;;
ΓΙΑΤΙ διδάσκετε στα παιδιά σας ότι το λιοντάρι πρέπει να περνάει μέσα από φωτιές ενώ αργότερα το παιδί σας θα διδαχτεί ότι το άγριο ζώο φοβάται την φωτιά;;

Έπειτα είναι και το ερώτημα. ΠΩΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΖΩΑ οι άνθρωποι του τσίρκο;;;; Είναι γνωστό ότι από όπου περνούν τα τσίρκο εξαφανίζονται τα αδέσποτα, σκύλοι και γάτες. ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ;;;;

Σταματήστε άμεσα τις παραστάσεις του τσίρκο.
Πάρτε την θαρραλέα απόφαση: Την απαγόρευση του τσίρκο και στον δικό σας δήμο.
Ενωθείτε και εσείς με τους δημάρχους που απαγόρευσαν το τσίρκο στην πόλη τους.

Σας ευχόμαστε να καταλάβετε.

Με σεβασμό στη ζωή

Ομάδα Psychanimal
Ενεργά Ενωμένα Φιλοζωικά Σωματεία
Ευαισθητοποιημένοι Πολίτες από όλη την Ελλάδα

Επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα:
Καλλιόπη Σιμιτσή 6974861041


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΓΡΕΙΣ ΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ.
ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΣΙΡΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΝΑ ΦΥΛΑΩ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΑΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΡΚΑΔΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΩ.ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΤΑ ΚΛΩΤΣΑΝΕ,ΤΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΝΕ.
ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ !!!!!

ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΖΩΪΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΦΥΪΑ ΣΑΣ !!

ΜΗΝ ΑΝΑΛΩΝΕΣΤΕ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ !!

ΠΑΝΤΩΣ Η ΦΑΡΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΡΩΤΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΧΕΙΣ ΠΙΕΙ ΚΑΙ ΛΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ Η ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ?