Σελίδες

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009




Προτροπή της PETA στη Mc Donald’s , να αλλάξει τον τρόπο θανάτωσης πουλερικών


H διεθνής οργάνωση για την προστασία των ζώων PETA εκτιμά ότι μπορεί να πείσει την εταιρία Mc Donald’s να ξαναγράψει τις εταιρικές πολιτικές ευημερίας των ζώων , όπως οι Burger King, Wendy, Canadian KFCs, Denny's, Hardees, Carl's Jr. Safeway, Albertsons, Harris Teeter, Winn-Dixie. Αυτές είναι μερικές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστίασης σε ΗΠΑ και Καναδά και , σύμφωνα με ανακοίνωση που μας έστειλε η PETA, η ίδια τους έχει φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κερδίζοντας μερικές από τις πιο σημαντικές βελτιώσεις , όσον αφορά στα εκτρεφόμενα ζώα. Λόγω των προσπαθειών μας, διευκρινίζει η οργάνωση, λιγότερες βιομηχανικές φάρμες χρησιμοποιούν «σκληρές» περιοριστικές μεθόδους για την κύηση των χοίρων , καθώς και για τις κότες , οι οποίες ήταν σε τόσο στενούς χώρους, που δεν μπορούσαν να κουνήσουν ούτε το φτερό τους.

Οι μεταρρυθμίσεις της Mc Donald's , αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα ανοίξουν το δρόμο για μεγαλύτερες αλλαγές στην εν λόγω βιομηχανία. Η PETA ζητεί τη στήριξη όλων , διότι όπως υποστηρίζει, τα κοτόπουλα που σκοτώνονται από τους προμηθευτές της εταιρίας Mc Donald’s, τραβιούνται βίαια από τα κλουβιά τους , αλυσοδένονται συχνά από τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι τα άκρα τους είναι σπασμένα ή σχισμένα . Πολλά κοτόπουλα έχουν κομμένους λαιμούς ή ζεματίζονται ζωντανά μέσα σε δεξαμενή . Ο τρόμος που αυτά τα ζώα υπομένουν μπορεί να μειωθεί εύκολα , από τη μετατροπή στην ελεγχόμενη ατμόσφαιρα δολοφονίας τους (controlled atmosphere killing «CAK») , δηλαδή με τη λιγότερο σκληρή μορφή σφαγής πουλερικών που αναπτύσσεται πάντα. Με CAK, ένα αδρανές αέριο κοιμίζει τα πουλερικά γρήγορα και ανώδυνα, ενώ ακόμα μεταφέρονται από το κλουβί και έτσι υποφέρουν λιγότερο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σφαγής. Πολλές από τις άλλες επιχειρήσεις , όπου τα μέλη προσωπικού PETA έχουν ασχοληθεί -συμπεριλαμβάνων των Burger King, Kanadian KFCs, Wendy κ.ά. - συμφωνούν να ωθήσουν τους προμηθευτές τους για να μετατρέψουν τους τρόπους θανάτωσης των ζώων , μέσω CAK. Αλλά η Mc Donald's αρνείται , ενώ αγνοεί ακόμη και τη μελέτη , η οποία απέδειξε ότι η μέθοδος CAK θα μείωνε τα μαρτύρια των κοτόπουλων και θα κέρδιζε χρήματα η επιχείρηση.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

outteΑπίστευτο το τι γίνεται με αυτά πανδύστυχα. Πρίν 3-4 χρονια, καλοκαίρι, νωρίς το απόγευμα, ντάλα ζέστη, είδα σταματημένο στη παραλιακή Αθήνας Σουνίου, μετά το Λαγονήσι, δεξιά, εκεί που συνήθως εκθέτουν γενικώς εμπορεύματα,ένα φορτηγάκι με κλουβιά τίγκα στα κοτόπουλα (μεγάλα)το ένα κυριολεκτικά πάνω στο άλλο. Τέτοιο αποτρόπαιο θέαμα ελπίζω να μη ξαναδώ στη ζωή μου.
Ταράχτηκα πολύ και τηλεφώνησα απο το κινητό στο Σκάι (ραδιόφωνο) που από τότε το έπαιζε ευαίσθητο και περιβαλλοντολογικό. Η απάντηση με θυμό ήταν
"και λοιπόν ;;; εμείς τι θέλετε να κάνουμε;; "

Παρεμπιπτόντως τέτοια φορτηγάκια ακόμα κυκλοφορούν στην Αττική και κανείς δε δυσανασχετεί.