Σελίδες

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

H ARD και το παράνομο εμπόριο σκύλων στη Γερμανία

Οργανωμένο έγκλημα και μαφία σε ομάδες καλής διαβίωσης ζώων

10.3.2011

Το ζωοφιλικό πρόγραμμα του δικτύου ραδιοφωνίας WDR της Δυτικής Γερμανίας «Τα ζώα αναζητούν ένα σπίτι» (TseZ) έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και τη δημοσιογραφική έρευνα    (doggennetz.de/) , καθώς έχει άμεση σχέση με τη διεθνή προστασία των ζώων , μια περίπλοκη και αμφιλεγόμενη διαδικασία . Υπάρχουν πολλές οργανώσεις και ιδιώτες στη Γερμανία που λειτουργούν ως μεσάζοντες για προστασία και υιοθεσίες σκύλων και γατών...



Σύμφωνα με πολλούς εμπειρογνώμονες, κυρίως ειδικούς κτηνιατρικών υπηρεσιών, αστυνομίας και τελωνειακούς, στη διεθνή προστασία των ζώων ενέχεται Μαφία, ενώ έχει αναφερθεί ακόμη και οργανωμένο έγκλημα.
Τα τελευταία χρόνια, πολλάκις έχουν γίνει μπλόκα στα αεροδρόμια σε πολλούς ακτιβιστές και ομάδες δικαιωμάτων των ζώων , οι οποίοι οδηγήθηκαν στις Αρχές. Δυστυχώς , σε πολλές περιπτώσεις, εντοπίστηκαν περιστατικά εκμετάλλευσης και κακοποίησης ζώων. Προκύπτει , λοιπόν, ότι πολλοί οργανισμοί προστασίας των ζώων έχουν συλληφθεί με παρανομίες , ακόμη και με εγκλήματα στο όνομα των δικαιωμάτων των ζώων. Μεταξύ αυτών εντοπίστηκε και ομάδα που μετέφερε τροφή για καταφύγια ζώων με κρυμμένες ουσίες που χρησιμοποιούνται σε ναρκωτικά.
Μπορεί η λέξη «Μαφία» να ακούγεται βαριά και υπερβολική, αλλά υπάρχουν όντως περιπτώσεις οργανωμένου εγκλήματος σε διαδικασίες και συναλλαγές ομάδων ευημερίας ζώων και αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Jürgen Roth θεωρείται ο ειδικός στα θέματα μαφίας ζωοφιλικών ομάδων. Έχει εκδώσει 2 βιβλία με τίτλο «Η Μαφία στη Γερμανία». Πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς για το θέμα στην ανάρτηση του blog του με τίτλο «Στην Ιταλία … μεγάλο σκάνδαλο». mafialand.de.
Δύο από τα ονόματα που αναφέρονται στη μαφία, εμπλέκονται στη ζωοφιλική κοινότητα

Υπάρχουν πολλά περιστατικά με στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι Ιταλικές Αρχές σταμάτησαν μια αποστολή 100 σκύλων που μεταφέρονταν από ομάδα προστασίας ζώων. Οι 10 σκύλοι ελέγχθηκαν με ακτίνες και σε δύο από αυτούς βρέθηκαν υποδορίως «τσέπες» (θύλακες) οι οποίες τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν άδειες.
Επίσης, στην Ιταλία, ένα καταφύγιο ιδιοκτησίας ξένης εταιρίας κλείνει, λόγω του ότι λειτουργούσε σαν βιτρίνα της εταιρίας και διακινούσε ναρκωτικά . Βρέθηκαν από τις Αρχές ναρκωτικά της Κολομβιανής μαφίας. Από αυτό το καταφύγιο ερχόντουσαν για αρκετά χρόνια σκύλοι στη Γερμανία προς υιοθεσία, από οργανισμούς προστασίας ζώων.




Μία πολύ γνωστή ομάδα δικαιωμάτων των ζώων στη Γερμανία, που λειτουργούσε ως «ομάδα εύρεσης σπιτιών για τα ζώα» εμπλέκεται ενεργά σε αυτή την ιστορία μεταφοράς σκύλων με αποστολές από άλλες χώρες (πχ. Ισπανία ). Το όνομα ενός από δύο Γερμανούς συνεταίρους , χρόνια γνωστή ως διεθνής οργάνωση ακτιβιστών και προστασίας ζώων, εμπλέκεται στην Καλαβριανή Μαφία.

Τον Οκτώβριο του προηγούμενου χρόνου , αναφορικά με ένα παρεμφερές σκάνδαλο παράνομου εμπορίου σκύλων, έγινε ειδική μνεία στην εκπομπή «TseZ» του γερμανικού ραδιοφωνικού δικτύου «Τα ζώα αναζητούν ένα σπίτι».
Οι παραγωγοί της εκπομπής ρωτήθηκαν από το δίκτυο Dogg όσον αφορά στους ελέγχους των φορτίων αποστολών των ζώων και ειδικά αυτών που εισάγονται στη Γερμανία , όσον αφορά στη νομιμότητα αυτής της ιστορίας.
Τέθηκε συγκεκριμένα το ερώτημα : «εάν η συντακτική σας δουλειά δεν ελεγχθεί , τότε τι θα απαντήσετε στην ανησυχία που υπάρχει πως ο σταθμός προωθεί και υποστηρίζει παράνομο εμπόριο σκύλων χωρίς ελέγχους ;»



Στις 5 Νοεμβρίου 2010 η συντάκτης Gina Goss απάντησε με επιστολή της πως υπάρχει μία προσωπική εκτίμηση για τους συλλόγους και τις ζωοφιλικές ομάδες που ασχολούνται με αποστολές ζώων από άλλες χώρες. Καλό θα ήταν ωστόσο, συμπλήρωσε, να υπογράψουν όλοι οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων μία δέσμευση ως προς τη νομιμότητα των εισαγόμενων ζώων.

Παρά ταύτα , μία δέσμευση και μία υπόσχεση δεν συνιστά έλεγχο δήλωσε το δίκτυο Dogg και ο φόβος πως η WDR προωθεί παράνομο εμπόριο ζώων δεν έχει απαλειφθεί. Δεν έχει πεισθεί κανείς.

Συχνά αυτά υα σκυλιά μεταφέρονται από ομάδες καλής διαβίωσης των ζώων επί 24 ώρες και περισσότερο μέσα σε κλουβιά. Μερικά σκυλιά πεθαίνουν στη διάρκεια του ταξιδιού (μεταφορά σκύλων από μεσογειακές χώρες), όπως αναφέρεται από ελέγχους των Αρχών σε έκθεση (AHO- Ντύσελντορφ)

Οι κατηγορίες προς την εκπομπή «Ζώα που αναζητούν σπίτι» για σε σχέση με τις υπόνοιες για τις ομάδες προστασίας ζώων και τις εισαγωγές σκύλων στη Γερμανία δεν είναι καινούργιες. Έχουν ξεκινήσει από το 2005, με αιχμές για εικονικά καταφύγια ζώων, για τις εμπορικές συναλλαγές σε εισαγωγές κουταβιών κ.ά. Υπάρχουν διάφορες αναφορές, όπως εκείνη με την εισαγωγή 70 σκύλων από ομάδας προστασίας ζώων, σε πολύ κακή κατάσταση υγείας και παντελή έλλειψη φροντίδας τους.


Το συμπέρασμα που προέκυψε για τους ερευνώντες το θέμα ήταν ότι επρόκειτο για εμπορική εκμετάλλευση και για εμπορικές συναλλαγές διεθνών εισαγωγών από μεγάλο αριθμό αμφισβητούμενων οργανισμών προστασίας .

Το δίκτυο Dogg εντόπισε άλλη μία περίπτωση προώθησης παράνομου εμπορίου σκύλων στη δημόσια γερμανική τηλεόραση, έστω κι αν επρόκειτο για ...άγνοια.
Τον Σεπτέμβριο του 2010, σε ένα ντοκιμαντέρ προβλήθηκε ως σόου το καταφύγιο Oelzschau , όπου χωρίς κριτική αναφέρθηκαν παράνομες εισαγωγές σκύλων από τη Ρουμανία και ένα σκυλάκι ευθανατώθηκε μπροστά στην κάμερα… Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προς τους υπεύθυνους της προβολής δεν υπήρξαν απαντήσεις…

Το θέμα καταγράφηκε σε άρθρο και απασχόλησε πολλούς τότε, ενώ εστιάστηκε στις παράνομες εισαγωγές ζώων στη χώρα υπό το πρόσχημα των υιοθεσιών τους. Το καυτό αυτό θέμα , 6 χρόνια μετά συνεχίζει να είναι επίκαιρο.

Οι ομάδες προστασίας ζώων δεν είναι πάντα τα καλύτερα και τα πλέον αξιόπιστα πρόσωπα , ενώ ο κατάλογος των εγκλημάτων τους είναι μακρύς...


http://www.animal-health-online.de/klein/2009/09/22/vollig-uberladen-hunde-vor-dem-kollaps-polizei-stoppt-uberladenen-hundetransport-aus-sudeuropa/4428/
http://www.animal-health-online.de/klein/2009/10/27/blutiger-durchfall-frisch-operiert-veterinaramt-dusseldorf-stoppt-hundetransport-aus-spanien/4553/

http://www.animal-health-online.de/klein/2010/05/25/hunde-aus-sud-und-osteropa-angebliche-tierschutzer-oft-nur-windige-hundehandler/5581/

http://www.animal-health-online.de/klein/2010/10/19/rumanienimport-tierschutztransport-endet-im-chaos-sieben-hunde-und-elf-welpen-in-einer-garage/6299/

http://www.charitywatch.de/index.asp?id=1400
http://zergportal.de/baseportal/tiere/News&Id==758




 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι φτιαγμένες κάτω απο το δέρμα των ζώων τσέπες βρέθηκαν σε δύο απο τα 102 ελληνικά σκυλιά που κατασχέθηκαν το Μάρτιο 2007 στην Ανκόνα. Αυτή ήταν μια από τις αιτίες παρέμβασης της Ιντερπόλ που ερεύνησε τη συγκεκριμμένη υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΣΤΑ ΕΡΗΜΑ ΤΑ ΖΩΑ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΘΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ; ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΞΕΠΛΕΝΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΕΧΟΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ Η Η ΦΥΣΗ Η ΟΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΟΥΝ . ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ, ΟΣΟ ΑΘΩΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΙΟΘΕΣΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΙΣ ΜΑΛ...ΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Το ένα απο τα σκυλάκια ήταν γέρικο και προερχόταν απο τα Ιωάννινα !!! ' Ενα ταλαίπωρο γέρικο ημίαιμο σκυλάκι έκανε όλο αυτό το ταξίδι για να καταλήξει ... που;;;; Σε Γερμανικό κυνοκομείο που έχει ειδικότητα να μαζεύει ταλαίπωρα ηλικιωμένα ζώα και μετά απο κάποιο διάστημα να "ανακοινώνει" με αβάσταχτη θλίψη το θάνατό του.

Ανώνυμος είπε...

TELIKA TA POLLA LEFTA DEN EINAI MONO APO TI POLISI TON ZOON KAI TIS DOREES!

Ανώνυμος είπε...

Ο τελευταίος θα κλείσει τη πόρτα που θα σας κλείσει εσας όλους ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΙΔΕΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑ(!) ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΠΩΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ¨ΜΗ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΥΡΡΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ "ΣΠΙΤΙ" ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΜΙΑ ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!!!!!!!!!!!!

ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ !!!!!!!!! ΑΧΡΕΙΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα στοιχεια θέλουμε. Τα στοιχεία των ζώων που στέλνετε αδήλωτα έξω.
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΒΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;;; ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ;;; ΔΕ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ;;;; ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙΤΕ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

μην εξαπτεσθε οι αντίθετοι των αποστολών κατοικιδιων για υιοθεσιες. ετοιμαζεται μεγαλη γερμανικη δημοσιογραφικη ερευνα με στοιχεια για τις χωρες της μεσογειου και της ανατολ. ευρωπης , δηλαδη που και πως τα πουλανε στη γερμανια. θα βγουν στοχεια με τα κυκλωματα των υποπτων φιλοζωικων οργανωσεων που εμπορευονται υα αδεσποτα , θα δειξουν που καταληγουν τα ζωα που δεν δινονται ποτε σε κανεναν και θα δειξουν και τα καταφυγια τους που ειναι υπερπληρη . γιαυτο και εχουν θυμωσει οι γερμανοι και ολο βγαζουν το αμφιλεγομενο θεμα των δηθεν υιοθεσιων , γιατι εχουν πηξει στα σκυλια και τα σκοτωνουν για να χωρεσουν. οχι να εισαγονται παρανομα και χιλιαδες αλλα . ετσι δηλωσε σε καναλι προσφατα υπευθυνος σοβαρης οργανωσης προστασιας ζωων. υπομονη και θα τα δουμε ολοι. να δω τι θα κανουν οι ελληνες που τα τσουβαλιαζουν και τα στελνουν νυχτα με φορτηγα σε γερμανιες και αυστριες και ολλανδιες για να βγαζουν τα εξτρα τους και τα χαρτζηλικακια τους. για να δουμε τωρα που θα επεμβει και το σδοε πως ξαφνικα βρεθηκαν με σπιτια και οικοπεδα καποιοι στη βορια ελλαδα και αλλου . αυτοι ασχολουνται με ... τα ζωα και καποτε δεν ειχαν να φανε. για να δουμε πως βγαινει μαυρο χρημα και που τα βρηκαν τα πλουτη και τα τζιπακια και τις βιλιτσες . και ξερουν αυτοισε ποιους αναφερομαι. βρηκαμε τροπο να βγαζουμε χρηματα με παραμυθια για σαλονια και καναπεδες αδεσποτων ζωων. ποσα απο αυτα βρισκουν ψευτες ; εγω τα ξερω γιατι μενω βορια ελλαδα και ξερω καλα εναν απο δαυτους. εκεινο το υπουργειο που τα γνωριζει και εχει και στοιχεια τι κανει ; ας κανει γιατι θα κανουμε εμεις.

λεων

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2-3 ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ.ΒΛΕΠΩ ΣΥΧΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ.Ο ΕΝΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΑΥΤΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΚΑΡΤΟΙ.ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΟΛΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΙ !!!

ΜΑΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί . Αλλο να πάει το ζώο σε οικογένεια που το υιοθετεί και άλλο σε καταφύγιο . Επίσης προσοχή με ορισμένες από τις οικογένειες φιλοξενίας. Τώρα όσοι φωνάζουν για εύκολες ευθανασίες στην Ελλάδα - και καλά κάνουν- ας ρίξουν μια ματιά όχι μόνο στα γερμανικά καταφύγια αλλά και στις σελίδες στα γερμανικά όσων συνεργάζονται με γνωστά ελληνικά σωματεία . Αμολάνε μία '' γέφυρα του ουράνιου τόξου''και ούτε εξηγήσεις , ούτε ερωτήσεις... Εκατοντάδες περιπτώσεις . Αρρώστια δε του ζώου , οποιαδήποτε αρρώστια σημαίνει ευθανασία. Αλλά σε μας φτάνουν 5/10 ιστορίες με ζωάκια με προσθετικά μέλη ή αναπηρικά καροτσάκια μόνο. Μακάρι να γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι αποστολών στο εξωτερικό και εδώ , γιατί στην Γερμανία δεν εφαρμόζονται πάντα οι νόμοι , όπως ισχυρίζονται πολλοί στην χώρα μας .

Ανώνυμος είπε...

Και εμεις εχουμε στειλει σκυλια στην Γερμανια και ολα υοθετιθηκαν απο φοβερες οικογενειες. Καθε τοσο και λιγακι μας στελνουν φωτογραφιες των σκυλιων.Μια μαλιστα λαμβανει μερος σε αγωνες και εχει κερδισει διαφορα βραβεια. Μαλιστα υπαρχουν διαφοροι φιλοζωοι εδω στην Θεσσαλονικη που εχουν στειλει σκυλια στην Γερμανια σε οικογενειες και περσι οι Γερμανοι που συνεργαζονται μαζι μας διοργανωσαν ενα σαββατοκυριακο που μπορουσαν οι Ελληνες φιλοζωοι να πανε να δουνε τα ζωα που εχουν στειλει εκει.