Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πολλές υιοθεσίες με υπευθυνότητα από τη Ζωόφιλη Δράση!





Επιτυχής εκδήλωση προώθησης υιοθεσιών αδέσποτων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η προσπάθεια της Ζωόφιλης Δράσης για προώθηση των υιοθεσιών αδέσποτων κουταβιών στην πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 23-1-2011.
Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ δόθηκαν 15 κουτάβια για υιοθεσία. Οι νέοι «γονείς» υπέγραψαν υπεύθυνη δήλωση δίνοντας όλα τους τα στοιχεία ότι θα βάλουν microchip στο ζώο και θα φροντίζουν και θα μεριμνούν για την ευζωία του γνωρίζοντας ότι ...



σε αντίθετη περίπτωση το ζώο θα τους αφαιρεθεί. Αυτό είναι μια πρακτική που έχει θέσει σε εφαρμογή το σωματείο προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να γνωστοποιήσει ότι αυτά υπαγορεύονται από το Νόμο που προστατεύει τα ζώα συντροφιάς και που κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης οφείλει να κάνει.
15 μέρες πριν τη λήξη του 2010 η Ζωόφιλη Δράση βρισκόταν καθημερινά στο Τάλως από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9-10 το βράδυ κάνοντας πάλι προσπάθειες για προώθηση των υιοθεσιών αλλά και ενημέρωση του κοινού για θέματα ζωοφιλίας. Χάρη στην ακούραστη προσπάθεια των εθελοντών και την ανταπόκριση του κοινού, υιοθετήθηκαν 48 κουτάβια στο διάστημα αυτό.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν αλλά και σε όσους ανταποκρίθηκαν και ήρθαν να δουν και να υιοθετήσουν ζώα.


Το διοικητικό συμβούλιο της ΖΔ

http://www.zoofilidrasi.gr/

ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ:
1. Σκυλιά διαφόρων μεγεθών, ρατσών, εμβολιασμένα και στειρωμένα από το Κυνοκομείο Δήμου Ηρακλείου. (Φωτογραφίες στη σελίδα του κυνοκομείου στο facebook). Τηλ. 6974997552
2. Γκριφονάκια 2 μηνών που θα γίνουν μικρόσωμα. Τηλ. 6948 042329
3. Γατούλα 5 μηνών, στειρωμένη. Πληροφορίες στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου, τηλ. 6974997552 (εργάσιμες πρωινές ώρες πλην Σαβ/Κυρ)
4. Θηλυκό ημίαιμο λαμπραντόρ λευκό-μπεζ, 6-7 μηνών περίπου. Τηλ. 6974997552 (εργάσιμες πρωινές ώρες πλην Σαβ/Κυρ)
5. Μεγαλόσωμο Γερμανικό Ποιμενικό, αρσενικό, 2 ετών περίπου. Πληρ. 6974997552 (εργάσιμες πρωινές ώρες πλην Σαβ/Κυρ)
6. Λυκοσκυλίνα 1 έτους, στειρωμένη και εμβολιασμένη. Τηλ. 6982709116
7. Αρσενικό γκριφόν καφέ-μπεζ, πολύ ιδιαίτερη φυσιογνωμία, 3-4 μηνών περίπου. Τηλ. 6972503388
8. Ημίαιμα λαμπραντόρ-μπόξερ, μπεζ χρώματος, 2 μηνών. Τηλ. 6951 935565 – 6947428470
9. Πανέμορφα γατάκια, αρσενικά-θηλυκά, περίπου 6 μηνών.Τηλ. 6972405203
10. Θηλυκό χαμηλόσωμο σκυλάκι 4 μηνών, κοντότριχο με κοντά ποδαράκια και σχετικά μακρύ σώμα . Θα γίνει γύρω στα 8 κιλά. Έχει κάνει το πρώτο της εμβόλιο. Φιλοξενείται από εθελόντρια της Ζωόφιλης Δράσης. Τηλ. 6977223289
11. Θηλυκό 2 μηνών περίπου, μαυρόασπρο, αποπαρασιτωμένο με το πρώτο της εμβόλιο. Ονομάζεται Λίλα. Πληροφορίες τηλ. 6985948764 - 6986716177
12. Μικρόσωμο σκυλάκι μαύρο-άσπρο-καφέ, 1 έτους περίπου. Ονομάζεται Μάρτιν. Τηλ 6979257593
13. Ημίαιμη πανέμορφη σκυλίτσα άσπρου-μελί χρώματος, μικρού μεγέθους, εμβολιασμένη και στειρωμένη από το Κυνοκομείο Ηρακλείου. Είναι πολύ γλυκειά και χαδιάρα, απίστευτα φιλική προς όλους. Ιδανική για συντροφιά. Ονομάζεται Σόφη. Τηλ. 6979257593
14. Ημίαιμο λευκό σκυλί μεσαίου μεγέθους με πολύ όμορφα χαρακτηριστικά. Πολύ καλός χαρακτήρας και κύριος, έχει μάθει να δίνει το χέρι του. Είναι εμβολιασμένος από το Κυνοκομείο Ηρακλείου. Ονομάζεται Πρίγκιπας.Τηλ. 6979257593
15. Γάτος 7 μηνών, με χρώμα λευκό-μελί, σωστός κούκλος. Φιλοξενείται από εθελόντρια της Ζωόφιλης δράσης που τον περιέθαλψε όταν τον βρήκε χτυπημένο στο δρόμο. Τον ονόμασε Μάνο.Τηλ 6979257593
16. Ημίαιμα σκυλάκια 1.5 μηνών, Χάσκυ με pitbull. Τηλ. 6946770219.
17. Ημίαιμο μπεζ θηλυκό 3 μηνών, κοντότριχο. Μοιάζει με κυνηγετικό ντόπιο. Τηλ. 6946844198
18. Ημίαιμο μπεζ χάσκυ με γαλανά μάτια. Τηλ. 6774771122.
19. Αρσενικό μπόξερ-πίτμπουλ, περίπου 2 ετών. Τηλ. 2810 244745, ώρες καταστημάτων
20. Κατάλευκο κοντότριχο θηλυκό σκυλάκι, μεσαίου μεγέθους προς μικρό, περίπου 10 μηνών, εμβολιασμένο. Γεννήθηκε με μια μικρή δυσπλασία στο ένα μπροστινό ποδαράκι της, πέρασε τους πέντε πρώτους μήνες της ζωής της ξεχασμένη σ' ένα κλουβί, ευτυχώς την ανακάλυψε η Ζωόφιλη Δράση και τώρα φιλοξενείται σε σπίτι εθελοντή. Ζητείται αληθινός ζωόφιλος που θα αγκαλιάσει με αγάπη αυτό το πλασματάκι. Τηλ. 6937157014
21. 3 ημίαιμα griffon περίπου 2 μηνών, 1 αρσενικό και 2 θηλυκά. Τηλ. 2810 260721 - 6936 600111
Για όλα μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στο site της Ζωόφιλης Δράσης (www.zoofilidrasi.gr) στην κατηγορία «Χαρίζονται».
Αν δεν βρίσκετε αυτό που σας ικανοποιεί, στείλτε μας mail (zoofilidrasi@gmail.com) και δηλώστε μας τι ψάχνετε. Στην πρώτη ευκαιρία που θα έχουμε, θα σας ενημερώσουμε.



 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι στην ευχή είναι αυτό πάλι; Ζωολογικός κήπος με σκυλιά; Όποιος θέλει να υιοθετεί ζώο να πηγαίνει στο δημοτικό καταφύγιο του Δήμου! Εκεί υπάρχουν πολλά σκυλάκια που αναζητούν οικογένεια. Τα ζώα δεν είναι για έκθεση! Και τι σόι υιοθεσία είναι αυτή; Του ποδαριού; Πριν πάρει ένα ζώο κάποιος από ένα σωματείο, οφείλει το σωματείο να πάει πρώτα σπίτι του, να μιλήσειμε όλα τα μέλη της οικογένειας, να δει τις συνθήκες που θα ζήσει το ζώο, να εξετάσει αν η οικογένεια είναι κατάλληλη να αναλάβει έναν σκύλο, να φέρει την οικογένεια σε επαφή με το ζώο και μετά να γίνει η υιοθεσία. Και βέβαια πριν την υιοθεσία να βάλει το σωματείο τσιπάκι στο ζώο που θα το πληρώσει η οικογένεια. Μόνο τότε διασφαλίζει πιθανόν το μέλλον του ζώου.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά πιστεύω ότι κακεντρεχή σημειώματα που μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν και είναι μάλιστα ανυπόγραφα δεν θα έπρεπε να παίρνουν απάντηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως επειδή πρόκειται για ένα μήνυμα που βλάπτει μόνο τα αδέσποτα και ανυπεράσπιστα κουτάβια αυτής της πόλης, νιώθω την ανάγκη να σχολιάσω κι εγώ το μήνυμα του "ανώνυμου" φίλου της στήλης.

Έρευνα στην οικογένεια, στο σπίτι, φιλοζωικά συναισθήματα, κατάλληλες συνθήκες. Όλα αυτά είναι όντως σημαντικά. Η υιοθεσία ενός ζώου είναι μία πολύ σημαντική απόφαση και απαιτεί υπευθυνότητα. Νομίζω ότι δεν υπάρχει φιλόζωος που να μη συμφωνεί.

Τους τελευταίους μήνες η Ζωόφιλη Δράση διοργανώνει μικρές εκδηλώσεις "εκθέτοντας" κουτάβια τα οποία βρέθηκαν παρατημένα, αποστεομένα, άρρωστα και με την συμβολή των εθελοντών, δυνάμωσαν, ζεστάθηκαν, γιατρεύτηκαν. Τα κουτάβια αυτά αξίζουν μία ευκαιρία στη ζωή. Υπάρχουν οικογένειες που δεν θα τολμούσαν να μαζέψουν ένα μικρό σκυλάκι απο το δρόμο, υπάρχουν νέοι άνθρωποι που φοβούνται να υιοθετήσουν λόγω άγνοιας. Υπάρχει επίσης πολύς κόσμος που βρίσκεται τόσο μακριά από το πρόβλημα που δεν γνωρίζει ότι καθημερινά οι δρόμοι, τα ξέφωτα, οι Ακαδημαϊκοί χώροι γεμίζουν από μικρά και μεγάλα σκυλιά που ασυνείδητοι παρατάνε.

Οι εκδηλώσεις αυτές της ΖΔ έχουν δύο βασικούς στόχους. Ο πρώτος είναι να συνειδητοποιήσει ο/η Ηρακλειώτης/Ηρακλειώτισσα ότι τα μικρά αυτά παιχνιδιάρικα πλασματάκια λίγες μέρες πριν βρισκόντουσαν στο δρόμο, πιθανότατα λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς κάποιου φίλου, ξαδέλφου, γνωστού που τα παράτησε. Η συνειδητοποίηση και τελικά ευαισθητοποίηση είναι το πρώτο βήμα για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος. Ο δεύτερος στόχος είναι η υιοθεσία. Ενημερώνοντας το κόσμο για τις ανάγκες ενός ζώου, τους νόμους αυτής της χώρας και τις ευθύνες μιας τέτοιας απόφασης, άλλο ένα αδέσποτο βρίσκει τελικά ένα ζεστό σπίτι και μια αγκαλιά. Η διαδικασία της υιοθεσίας περιλαμβάνει μία συνέντευξη για τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες θα ζει το νέο μέλος της οικογένειας, τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986 (πρώην νόμος 105) που δεσμεύει ως προς την προστασία, τη σήμανση και την υγεία του ζώου και τέλος τη διαβεβαίωση της συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ του ιδιοκτήτη και του σωματείου για τυχόν πρόβλημα που θα παρουσιαστεί. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από το σωματείο (τηλεφωνήματα/επισκέψεις στο σπίτι), στο βαθμό που είναι δυνατό, ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες για κακομεταχείρηση ή/και εγκατάληψη.

Στη πόλη μας υπάρχει φυσικά και το κοινοκομείο Ηρακλείου. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός γλυκύτατων πλασμάτων που παραμένουν μέσα σε ένα κλουβί και που όλοι ευχόμαστε να φύγουν κάποια στιγμή από εκεί μέσα. Το κοινοκομείο όμως δεν παίρνει και δεν έχει κουτάβια. Έτσι αν κάποιος θέλει να αποκτήσει ένα ζωάκι απο μικρή ηλικία θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο Pet shop, (άραγε τί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα μαγαζιά αυτά …; πόσο πολιτισμένη είναι η εμπορία; ).

Θα μπορούσα να συνεχίσω το σχόλιό μου, αναφέροντας τις "τυφλές" υιοθεσίες μέσω internet, τις μαζικές εξαφανίσεις ζώων και πολλά άλλα. Όμως η δικιά μας προσπάθεια εστιάζεται εδώ. Εδώ τα πράγματα πρέπει να γίνουν καλύτερα, εδώ βρίσκονται τα δεκάδες πεταμένα σκυλιά και εδώ πρέπει να σωθούν.

Καταλήγοντας θα ήθελα να ζητήσω απο όλους τους "άγρυπνους προστάτες" των ζώων να εστιάσουν την προσοχή τους στην βελτίωση των συνθηκών ζωής αυτών των πλασμάτων και όχι στις ανώνυμες επιθέσεις καλόβουλων προσπαθειών. Στόχος όλων μας ας είναι μια καλύτερη ζωή για αυτά και όχι η δική μας ιδιοτελής "αγάπη".

Με τιμή,
Μαρίζα Ζυμωνοπούλου

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΖΥΜΩΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ !

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !

ΜΑΝΩΛΗΣ Μ.

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΔΑ 6 ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ανώνυμος είπε...

φοιτητης απο ηρακλειο που ταξιδευε απο καστελι προς καλαματα ειδοποιησε τη φιλοζωικη εκει πως ενας νεαρος φοιτητης οταν του ζητησαν στο πλοιο να πληρωσει 28 ευρω για το κουταβι που ειχε υιοθετησει απο τη ζωοφιλη δραση ηρακλειου,κατεβηκε απο το πλοιο λεγοντας πως δεν εχει χρηματα να δωσει.Αφησε το μικρο στον ντοκο και ξανανεβηκε στο πλοιο .Ο νεαρος που ακουσε & ειδε την ιστορια ειδοποιησε την φιλοζωικη ωστε να περιθαλψει το εγκαταλειμενο κουταβι .Αυτος ειναι ο ελεγχος και η υπευθυνη υιοθεσια που κανει ο συλλογος στο Ηρακλειο?!Τουλαχιστον ειναι δεδομενο πως οι φοιτητες δυσκολα κρατουν λογω μετακινησεων ενα ζωο για παντα..Ας γινεται μια πιο υπευθυνη και εμπειρη επιλογη κηδεμονων απο τον εν λογω συλλογο.Αν μη τι αλλο εχουν εμπειρια ...και λιγο πολυ γνωριζουν ποιοι ειναι υπευθυνοι ιδιοκτητες.!!!Ευχαριστω για λογαριασμο των αθωων ..
Γιωτα Καλοδημου

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με την κυρια Μαρίζα Ζυμωνοπούλου οσο αφορα τον λογο που ο συλλογος "εκθετει" τα ζωα ετσι και τον λογο που το κανει και εγω προσωπικα εχω κανει οτι μπορω με τα ζωα απο φιλοξενειες κτλ.εχω βρει απειρα πεταμενα μωρα ή κακοπ/να..καλο ειναι ομως να υιοθετουνται σωστα να εχουν ειδη τσιπακι και συμβολαιο υιοθεσιας ολα τα ζωακια που δινονται ετσι ωστε να μην τα παρατανε μετα ειδικα φοιτητες στον δρομο ή οποιοσδηποτε αλλος που το ξανασκεφτεται διοτι πιστεψτε με εχουμε αρκετους τετοιους "φιλοζωους".
αποψη μου ειναι επισης να βλεπουμε και ζωα απο καταφυγεια διοτι ειναι αμαρτια να ξαναβγαινουν στον δρομο και να μην τους δινεται η ευκαιρια να βρουν και αυτα σπιτι!φυσικα ειμαι εναντιον στην πωληση ζωων ειτε απο μαγαζια ειτε απο ιδιωτες. θεωρω οτι για να υιοθετησεις σωστα ενα ζωο πρεπει να πας πριν το δωσεις να δεις πως,με ποιους κτλ.θα ζει και μετα αφου ο κηδεμονας υπογραψει και βαλει τσιπακι μαζι με το συμβολαιο ομως και υπευθυνη δηλωση νομου τοτε να το εχει το ζωο...οχι ετσι απλα να πηγαινει να το περνει.επισης πρεπει ο κοσμος να καταλαβει οτι τα ζωα δεν ειναι δωρα στα παιδια τους ή γενικοτερα δεν ειναι δωρα για καπου.πρεπει να σκεφτονται ή να συμβουλευονται οι ενδιαφερομενοι οτι ενα ζωο εχει ευθυνες,οτι εχει ενα αλφα κοστος συντηρισεις και διαφορα αλλα...γενικα μια σωστη πληροφοριση..επισης δεν ειναι μονο τα μωρα! γιατι παντα τα μεσαιου αναστηματος,ή τα μεγαλωσωμα ή οσα δεν εχουν καποια ρατσα ειναι δυστηχως στα αζητητα! ολα τα ζωακια εχουν καθε δικαιωμα στην ζωη...ας μαθει ο κοσμος οτι στα μωρα ειδικα θελει παρα πολυ χρονο,υπομονη για να μαθουν ενω ενα ενηλικο ζωο ακουει και μαθαινει πολυ καλυτερα και θα επρεπε να τους δωσουν ευκαιριες...θεωρω οτι ειδικα στην κρητη αλλα και οχι μονο σε αυτην εχουμε "προβλημμα" σοββαρο νοοτροπιας μας! η αγαπη στα ζωα δεν πρεπει να κανει διακρισεις να μην χρησιμοπ/με τα ζωα σαν εργαλεια δουλειας μας και να τα πεταμε μετα ή εαν δεν μας βγει ο χαρακτηρας που θελαμε...ας το δωσουμε με αγγελια,ας μην ριχνουμε φολες και γενικα να σκεφτουμε ολα τα μελοι της οικογενειας γιατι θελουμε να παρουμε ενα ζωο,ποιος θα ειναι ενηλικας παντα υπευθυνος νομικα και ηθικα κυριως για το ζωο αυτο...επισης οτι αυτο το ζωο θα το εχουμε για πολλα χρονια εφοσον φροντιζουμε την ευζωια του! ας αναρωτηθουμε λοιπον σοββαρα καποτε ολοι τις ευθυνες μας και υποχρεωσεις μας απεναντι στα ζωα που υιοθετουμε! δεν ειναι παιχνιδι μας ή τον παιδιων μας ..επισης να υιοθετουνται απο ατομα που μπορουν να ανταπεξελουν σωματικα στις αναγκες βολτες τους κτλ.πολλες φορες τσακωνεται μια οικογενεια ποιος θα βγαλει το ζωο βολτα ή το ατομο που υιοθετει δεν μπορει σωματικα να ανταπεξελθει καν στην εκτονωση που χρειαζεται ενα μεγαλοσωμο ή μικροσωμο ζωο με ενεργεια....δεν πρεπει ο καθενας να παιρνει ζωα ετσι απλα και μετα να καταλαβαινει οτι δεν μπορει να ανταπεξελθει ακομα και οικονομικα και να τα αφηνει στον δρομο ή στην ταρατσα ή στην αυλη του...ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι το κακό έχει παραγίνει..Καλό θα ήταν πριν μιλήσουμε να βάζουμε που και που το μυαλουδάκι μας να δουλεύει!Έχοντας διαβάσει προσεκτικά και τα 5 σχόλια έχω να πω τα εξης: Καταρχήν,αυτο το "Πριν πάρει ένα ζώο κάποιος από ένα σωματείο, οφείλει το σωματείο να πάει πρώτα σπίτι του, να μιλήσειμε όλα τα μέλη της οικογένειας" αυτος ο ανώνυμος που το έγραψε,το σκέφτηκε πριν το γράψει ή του ξέφυγε;;Δηλαδη αν έρθει κάποιος και σου ζητήσει ενα κουτάβι θα ζητήσεις να μιλήσεις με ΟΛΑ τα μέλη της οικογένειας;;;Θα πας σπίτι να ελέγξεις το χώρο;;Και με ποια κριτηρια θα κρινεις αν ο χωρος ειναι κατάλληλος;;Τα λέτε και τα πιστεύετε αυτά;;Εσείς έτσι το κάνετε;;Γιατί για να το λέτε προφανώς το εφαρμόζετε εκτος και αν το λετε για να πειτε απλα κάτι, πράγμα που δε σας τιμα!Έπειτα,ποιος μίλησε για έκθεση κουταβιών;;Πήγατε να δείτε τα κουτάβια;Την περισσότερη ώρα οι εθελοντές τα έχουν αγκαλιά,και παίζουν μαζί τους!Απαντήστε μου σας παρακαλώ,ποιός σας είπε οτι τα σωματεία έχουν δικαίωμα να τσιπαρουν τα ζώα πριν την υιοθεσία τους;;Και τέλος ποιος ακριβως σας είπε οτι οι νεοι γονεις ΔΕΝ ενημερώνονται απο τους εθελοντές για τις αναγκες του ζώου;;Το έχετε παρακάνει ειλικρινά,αν είναι δυνατόν..Φιλόζωοι του καναπέ που κάθεστε ολη μέρα στο ίντερνετ προωθοντας και καλα υιοθεσιες!!Με αυτον τον τρόπο νομίζετε οτι κάνετε έργο;;οτι ειστε φιλόζωοι;;Αυταπατάστε οικτρά κύριοι και κυρίες ανωνυμοι!Ελάτε μια μέρα να κάτσετε 14 ώρες να μιλάτε σε ενδιαφερόμενους για την ευζωία,την εκπαίδευση,την σωστή ανατρόφη των ζώων..ελάτε να βοηθήσετε,εγκαταλείψτε λίγο τον καναπέ και τον υπολογιστή σας!Και αν δεν μπορείτε,αν σας είναι δύσκολο τουλάχιστον σταματήστε να σπιλώνετε τη δουλεια των πραγματικων φιλόζωων,των πραγματικων εθελοντων,αυτων που νοιάζονται για τα ζώα,και το αποδυκνείουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ!!Οχι με λόγια..Ευχαριστώ

Georgia Stefanaki είπε...

Κυρία Γιωτα Καλοδημου αναφερθήκατε σε ορατή εγκατάλειψη κάποιου κουταβιού στο Γύθειο , το κουτάβι μάλιστα αυτός που το εγκατάλειψε σας «βεβαίωσε» ότι υιοθετήθηκε από το Σωματείο της Ζωόφιλης Δράσης στις γιορτές υιοθεσίας μας !! αφού αναρωτηθώ ως καλοπροαίρετος αναγνώστης.. γιατί άραγε δεν εκλήθη ως οφείλατε η αστυνομία στο συμβάν επιτόπου ώστε να καταγραφεί η αληθεία του περιστατικού , να διωχθεί αυτεπάγγελτα ο δράστης.. καθώς η εγκατάλειψη ζώου εκ Νόμου διώκεται ..να οδηγηθεί ως θα έπρεπε σε αυτόφωρο και να λογοδοτήσει ..,
επιθυμώ να ενημερώσω αντιλαμβανόμενη τις όποιες σκιές τεχνηέντως διασπείρει το δημοσίευμα σας ότι η Ζωόφιλη δράση δεν δίδει ζώα προς υιοθεσία εκτός Κρήτης , μάλιστα απαγορεύει την αλλαγή κατοικίας χωρίς την ειδοποίηση μας ! έχουμε δε κατηγορηθεί πολλάκις ως ρατσιστές ακριβώς επειδή δεν είμαστε δοτικοί στην υιοθεσία σε κυνηγούς , κτηνοτρόφους , μετανάστες και φοιτητές !!.
Γι αυτό θα χαρώ ιδιαίτερα να μας δώσετε επίσημα πληροφορίες και αποδείξεις που θα πιστοποιούν ότι το συγκεκριμένο κουτάβι που αναφέρεται δόθηκε όντως από τη Ζωόφιλη Δράση- Δήμο Ηρακλείου σε φοιτητή εκτός Κρήτης άλλως είμαι υποχρεωμένη να σας θεωρήσω ότι επιθυμείτε για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζεται ,τη συκοφάντηση μιας νόμιμης προσπάθειας που καταβάλουμε και αυτό δεν σας τιμά .
Σας πληροφορούμε επίσης ότι όλες οι υιοθεσίες μέσω Ζωόφιλης Δράσης για λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου σε διάστημα μίας εβδομάδας συμπληρώνεται υποχρεωτικά ο αριθμός μικροτσίπ και γίνεται απαραίτητα ταυτοποίηση ιδιοκτήτη – ζώου , συμπληρώνονται οι καρτέλες ζώων και γίνεται η εγγραφή τους στο Δημοτολόγιο Δήμου που πρώτοι στην Ελλάδα ξεκινήσαμε ως προβλέπει ο Νόμος. Κανένα Σωματείο δεν έχει ιδιοκτησιακό καθεστώς Ζώου ,τα ζώα ανήκουν μόνο στο Δήμο και οι υιοθεσίες μας γίνονται ακριβώς ως προβλέπει η υπουργική απόφαση σαν Δήμος Ηρακλείου όντας το συνεργαζόμενο με τον Δήμο Σωματείο . Αυτό ακριβώς μας δίδει δικαιώματα ,ισχυροποιεί τις υπεύθυνες Δηλώσεις μας και μας επιτρέπει τον επιτόπιο έλεγχο ευζωίας . Κανένα Σωματείο δεν έχει δικαίωμα να σημαίνει ζώο πριν της υιοθεσίας του , αυτό εξυπηρετεί -όπου γίνεται -άλλους σκοπούς και δεικνύει αδιαφανείς μεθόδους και άλλα συμφέροντα κατά την ταπεινή άποψη μου . Σας πληροφορώ επίσης ότι από τα 60 ζώα που σε ένα μήνα καταφέραμε να υιοθετηθούν τα 40 είναι ήδη ηλεγμένα , ταυτοποιημένα, φέρουν αριθμό με το αληθινό όνομα του πραγματικού τους ιδιοκτήτη και είναι κατά τη γνώμη μας επιτυχώς υιοθετημένα εντός των τειχών στη πόλη μας . Παρακαλώ λοιπόν τη φιλοζωική που αναφέρατε και που ειδοποιήθηκε άμεσα για το συμβάν εγκατάλειψης να επικοινωνήσει με το Σωματείο μας καθώς εκκινήσαμε προσπάθεια διαλεύκανσης και αποκατάστασης καθώς έχουμε το έννομο δικαίωμα – ηθικό καθήκον να ελεγχτεί η περίπτωση που ενδεχόμενα το εν λόγω πλασματάκι υιοθετήθηκε πράγματι από τη ζωόφιλη δράση- Δήμο Ηρακλείου για ευνόητους λόγους! . Ήδη το Σωματείο μας επικοινώνησε με μέλος του Πανελληνίου κτηνιατρικού Συλλόγου έτσι ώστε άμεσα το κουταβάκι α) να ελεγχτεί επισήμως εάν φέρει μικροτσίπ και τα στοιχεία ιδιοκτήτη βάση σημάνσεως β) να φωτογραφηθεί και να μας δοθούν μέσω του κτηνιατρείου στοιχεία φύλο , ηλικία και αιματολογικές εξετάσεις . Σας παρακαλώ μεταφέρεται στην φιλοζωική και στη κοπέλα που φιλοξενεί το ζωάκι ,τα στοιχεία του κτηνιάτρου που άμεσα θα ελέγξει το ζώο ονομάζεται Αντωνόπουλος Κώστας Ηρώων 107 Καλαμάτα τηλ. 2721028674 . Παρακαλώ στείλτε μας τα στοιχεία της κοπέλας και της φιλοζωικής με email zoofilidrasi@gmail.com Σας Ευχαριστώ προκαταβολικά .
http://www.youtube.com/watch?v=rmG0ncug1Lw
Σ αυτή τη προσπάθεια κύριοι, εργαζόμαστε εθελοντικά 24 άτομα ΑΔΟΛΑ, αφιερώνουμε χρόνο , χρήμα και διάθεση. Ευελπιστούμε μόνο ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ, ΠΑΡΑΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ .
Γεωργία Στεφανάκη

Unknown είπε...

Δε διαβάζεται η σελίδα