Σελίδες

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πάτρα: Έλεγχοι στο λιμάνι για αδέσποτα ζώα που μεταφέρονται στο εξωτερικό

Φόβοι ότι καταλήγουν σε Γερμανούς κτηνοβάτες 

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο, για μεταφορά από 8.000 μέχρι και 150.000 αδέσποτων ζώων ετησίως, από την Ελλάδα προς το εξωτερικό. 

 Λιμενικές και αστυνομικές αρχές, καθώς και κτηνιατρικές υπηρεσίες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής ελέγχουν εξονυχιστικά το τελευταίο διάστημα τις μεταφορές ζώων προς το εξωτερικό αφού εκφράζονται φόβοι ότι πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για πειράματα, ή καταλήγουν ακόμα και σε οίκους ανοχής ζώων στη Γερμανία! Μάλιστα τους τελευταίους μήνες,
αρκετές φορές οι Αρχές έχουν εμποδίσει είτε από τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, είτε από το αεροδρόμιο του Αράξου, την έξοδο ζώων, που δεν συνοδεύονταν από τα παραστατικά που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Οι έλεγχοι στις μεταφορές αδέσποτων ζώων (κυρίως σκύλων αλλά και γατών), από τις πύλες εξόδου της Δυτικής Ελλάδας προς χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα προς τη Γερμανία, έχουν γίνει ιδιαίτερα ενδελεχείς και επισταμένοι το τελευταίο διάστημα. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο, για μεταφορά από 8.000 μέχρι και 150.000 αδέσποτων ζώων ετησίως, από την Ελλάδα προς το εξωτερικό. 
 dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: