Σελίδες

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Θάνατος υπερήλικα σε δημόσιο κήπο στη Σόφια από επίθεση άγριων σκύλων

Υπερήλικας άντρας έχασε σήμερα στη Σόφια τη ζωή του, πέντε μέρες αφότου δέχθηκε την επίθεση άγριων σκύλων. Τον άτυχο άντρα, ηλικίας 89 ετών, που έπασχε διανοητικά, περαστικοί είχαν βρεί να κείτεται στο έδαφος, στο δημόσιο κήπο, "με τις σάρκες του δαγκωμένες μέχρι το κόκκαλο". Υπενθυμίζεται ότι...
την 8η Απριλίου, πανεπιστημιακός συνταξιούχος καθηγητής που είχε δεχθεί τέλη Μαρτίου επίθεση από άγριους σκύλους, ενώ έκανε τον περίπατό του στην περιφερειακή λεωφόρο της Σόφιας, υπέκυψε στα πολλαπλά τραύματά του, στο σώμα και στο πρόσωπο. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, "στη Βουλγαρία σήμερα ζούν χιλιάδες άγριοι σκύλοι". Λόγω της οικονομικής κρίσης, μεγάλος αριθμός οικογενειών εγκαταλείπει πιά στο δρόμο τα οικόσιτα ζώα τους, συχνά μάλιστα μαζί με τα μικρά τους. Αυτά, "οργανώνονται" κατόπιν σε αγέλες, που επιτίθενται τόσο σε αυτοκίνητα όσο και στους περαστικούς. 'Ετσι, πέρυσι καταγράφηκαν σε όλη τη Βουλγαρία 184 επιθέσεις άγριων σκύλων, που αντιπροσώπευσαν "σοβαρό έως πολύ σοβαρό κίνδυνο" για τα θύματα. Ο δήμος της Σόφιας προχωρά, πλέον, στην κατασκευή εγκαταστάσεων, για τα αδέσποτα ζώα στα όρια του, την ώρα που προωθείται μια ειδική νομοθεσία, η οποία αφ ενός θα επιτρέψει την ευθανασία στα επιθετικά και στα άγρια ζώα, αφ ετέρου θα ρυθμίσει θέματα σχετικά με την στείρωση όλων των αδέσποτων ζώων.
news247.gr

1 σχόλιο:

animalspress είπε...

Φυσικά δεν φταίνε τα σκυλιά, που γυρνάνε εγκατελειμμένα, αδέσποτα, διωγμένα ή κλωτσημένα και αγριεύουν. Ούτε έφταιγε ο άτυχος υπερήλικας ή κάθε άνθρωπος που θα δεχθεί παρόμοια επίθεση. Φταίμε εμείς οι άνθρωποι εν γένει που δημιουργούμε αδέσποτα και κάθε κράτος, όπως είναι και η Βουλγαρία, που αφήνει ανεξέλεγκτο το θέμα των αδέσποτων ζώων, χωρίς μέτρα και ειδική μέριμνα για τα ζώα , καθώς και αυστηρή πιστή εφαρμογή των νόμων.